Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 17 feb 2009 - Anul XIV, nr. 38 (4024)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

MAI ar putea avea un fond de stimulente pentru angajaţi de 15% din banii din amenzi şi confiscări

Marţi, 17 Februarie 2009 (15:27:09)
Angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI) ar putea fi recompensaţi dintr-un fond de stimulente constituit prin reţinerea a 15 la sută din amenzile aplicate, din bunurile şi sumele în lei şi valută confiscate, potrivit unui proiect de Ordonanţă de urgenţă.

Conform proiectului de Ordonanţă de urgenţă, Ministerul Administraţiei şi Internelor va constitui lunar fondul pentru acordarea de stimulente personalului din aparatul central al MAI şi din instituţiile şi structurile aflate în subordinea sau coordonarea acestuia, prin reţinerea unei cote de 15 la sută din veniturile atrase la bugetul de stat ca urmare a acţiunilor personalului propriu.

Aceşti bani ar urma să provină din sumele reprezentând valoarea bunurilor confiscate sau intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului şi ulterior valorificate, din contravaloarea în lei a mijloacelor de plată în valută convertibilă sau neconvertibilă, legal confiscate, din sumele în lei confiscate, precum şi din valoarea amenzilor aplicate persoanelor fizice şi juridice, stinse prin încasare sau compensare.

Fondul pentru acordarea de stimulente se constituie pentru sumele rezultate din titluri de creanţă executorii, încasate la bugetul general consolidat. Modul de constituire şi utilizare a fondului de stimulente se stabileşte prin norme metodologice aprobate prin hotărâre a Guvernului, în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă.

În nota de fundamentare a proiectului de act normativ se arată că majoritatea instituţiilor publice cu atribuţii de control acordă personalului propriu stimulente (premii) în bani proporţionale cu valoarea amenzilor aplicate sau a bunurilor confiscate şi valorificate, într-un procent care depăşeşte în multe cazuri 15% din valoarea sumelor rezultate din atragerea de venituri la bugetul de stat.

"În condiţiile în care personalul Ministerului Administraţiei şi Internelor, prin activităţile desfăşurate, contribuie în mod decisiv la atragerea de venituri la bugetul de stat, aceştia beneficiază de premii într-un procent mult mai mic decât cel prevăzut pentru alte categorii de personal din sistemul bugetar care au atribuţii de control - cazul poliţiştilor, sau nu primesc niciun premiu sau stimulent - cazul cadrelor militare în activitate", se mai arată în nota de fundamentare.

Potrivit iniţiatorilor proiectului, având în vedere caracterul similar al acţiunilor personalului MAI, care determină atragerea de venituri la bugetul de stat, se impune eliminarea discrepanţelor existente în prezent prin corelarea prevederilor legale ce se aplică personalului MAI cu dispoziţiile aplicabile celorlalte categorii de personal din sectorul bugetar.

MAI precizează că neadoptarea acestor măsuri ar avea consecinţe negative directe, în sensul amplificării nemulţumirilor reale pe fondul existenţei acestor discrepanţe, care pot duce la disfuncţionalităţi în îndeplinirea atribuţiilor funcţionale ale instituţiei.

În prezent, potrivit Legii 360/2002, pentru acţiuni deosebite care determină aducerea de venituri la bugetul de stat, poliţiştii pot fi recompensaţi cu până la 1% din cuantumul acestora, dar nu mai mult decât venitul lor brut anual, în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului de Interne.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MAI ar putea avea un fond de stimulente pentru angajaţi de 15% din banii din amenzi şi confiscări .
 Vizualizări articol: 433 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAI ar putea avea un fond de stimulente pentru angajaţi de 15% din banii din amenzi şi confiscări0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei