Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 dec 2008 - Anul XIII, nr. 300 (3981)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Mitrea, despre posibilitatea de a fi luat în discuţia PSD în legătură cu înregistrarea: Asta la PCR

Luni, 22 Decembrie 2008 (14:54:21)
Senatorul PSD Miron Mitrea a declarat, luni, la Antena 3, întrebat despre posibilitatea de a fi luat în discuţia partidului în urma apariţiei înregistrării în care ameninţă că îl va distruge pe liderul Mircea Geoană, că aşa ceva era specific Partidului Comunist Român.

Moderatorul l-a întrebat pe Mitrea cum comentează posibilitatea de a fi luat în discuţia partidului, aşa cum a spus Mircea Geoană, Mitrea a răspuns: "Asta la Partidul Comunist. Eu am fost membru în Partidul Comunist, ştiu cum e".

El a adăugat că la comunişti exista posbilitatea ca cele spuse de un membru să deranjeze, chit că nu era vorba de declaraţii publice.

Mitrea a spus că îi pare foarte rău că transcriptul înregistrării a apărut în presă. "Nu ştiu cât de adevărată este (convorbirea apărută, n.r.) , probabil că este, în mare parte, pentru că eram foarte foarte furios", a spus Mitrea.

Întrebat de ce era furios, Mitrea a răspuns: "Am început să obosesc, din cauza jocurilor astea de culise din politică. Totul era aranjat dinainte".

În opinia lui Mitrea, înregistrarea apărută în presă a fost făcută "din exterior, pe hol, cu o cameră d'asta deşteaptă".

Întrebat ce a vrut să spună, în convorbire, prin expresia "ieri (joi, 18 decembrie, la şedinţa CEx al PSD, unde s-au votat miniştrii social-democraţi - n.r) a fost 4-0 pentru mine", Mitrea a răspuns că nu mai ştie la ce se referea.

El a adăugat că nu a vorbit cu Geoană de la apariţia în presă a convorbirii, precizând că îşi cere scuze tuturor celor pe care i-a supărat prin cuvintele pe care le-a folosit la nervi. "Dar ideea rămâne valabilă, m-am săturat de politica făcută în cotloane", a adăugat fostul sindicalist.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, luni, referindu-se la o înregistrare telefonică în care Miron Mitrea spune că "şi-a înfipt dinţii în beregata sa" că este "o jignire nemeritată la adresa partidului şi a colegilor", el arătând că partidul va decide ce măsură trebuie luată în acest caz.

Întrebat cum comentează convorbirea telefonică apărută în presă, în care este implicat social-democratul Miron Mitrea, liderul PSD, Mircea Geoană, a precizat: "Este o jignire nemeritată la adresa partidului şi a colegilor de partid. Este un gest cel puţin neelegant. Sunt convins că la nivelul partidului şi a colegilor s-a format o opinie defavorabilă".

Întrebat dacă se simte ameninţat, Geoană a răspuns negativ, precizând că este mâhnit de epitele folosite la adresa sa.

"Mă simt în formă maximă, dar sunt mâhnit de faptul că există astfel de epitet la adresa unor colegi de partid. Eu pot să înţeleg că a existat ceva dezamăgire după votul din Senat, dar totuşi suntem oameni civilizaţi şi colegi de partid. Cred că ar trebui să-i întrebăm şi pe colegii de partid ce părere au", a arătat Geoană.

Întrebat dacă va lua măsuri la nivelul partidului împotriva lui Mitrea, Geoană a precizat: "Partidul va decide".

Întrebat când va decide PSD în acest caz, Geoană a spus: "Când va decide partidul că va decide".

Cotidianul "Evenimentul Zilei" a făcut publică, în ediţia de luni, bazându-se pe o înregistrare primită la redacţie din surse anomine, o convorbire telefonică în care senatorul Miron Mitrea "promite să se răzbune crunt pe Mircea Geoană. Printre altele, şi pentru că l-a împiedicat să ocupe funcţia de vicerpeşedinte al Senatului, funcţie care a revenit, în urma înţelegerii ditnre PSD şi PC, senatorului Dan Voiculescu.

Potrivit Evenimentului Zilei, convorbirea a avut loc vineri seara, în perioada în care lucrările Senatului erau blocate din cauza refuzului PDL de a-l vota pe Voiculescu vicepreşedinte, la aproximativ trei-patru ore de la şedinţa grupului senatorial al PSD, unde Mitrea a fost împiedicat să obţină funcţia de vicepreşedinte al Senatului.

"Geoană a motivat atunci că funcţia aparţine, prin protocol, concervatorilor. Apoi a supus la vot respectarea sau desfiinţarea protocolului. Rezultatul: 30 de senatori PSD au votat pentru respectarea protocolului şi, indirect, împotriva lui Mitrea", se mai precizează în materialul EVZ.

Transcriptul înregistrării convorbirii telefonice, redat de EVZ, este următorul: "Am vrut să candidez la funcţia de vicepreşedinte al Senatului şi mi-a spus că nu pot, că e funcţia PC-ului. Că e un protocol secret semnat de el şi Dan Voiculescu. Până nu e aprobat de Consiliul Naţional, nu e valabil. Aşa că eu candidez. Şi după o oră jumate de scandal cu nea Dan, îmi pare rău că mă cert cu Dan Voiculescu, după o oră jumate de ceartă zice să supunem la vot dacă desfiinţă m protocolul cu PC-ul sau nu. Eu am zis că vreau să candidez... Tu mă ştii că-s încăpăţânat. Bineînţeles!... Nu ştiu... Dacă e un protocol semnat, el nu e valabil. Şi supune el la vot... Bă, dacă faci vot, fă-l secret, nu vot deschis, să fie frică la el. Şi ăia 30 de zăpăciţi... Eu am plecat. Am văzut că nu mă lasă... Au votat 30 de papagali. Papagali... oameni simpli, pe care i-a păcălit Geoană. Că, domnule, dacă nu se votează, nu mai e valabil protocolul, nu se mai face guvernarea. Auzi! Iese PC-ul. Şi dacă iese PC-ul, toate actele nu mai sunt valabile. Nu mai spune, mă! Şi i-am spus: bă, minţi, nu-i adevărat! Nu, domnule. Şi votează ăia că nu am voie să candidez. M-am dus la crâşmă, am mâncat la restaurant, frumos, şi mă sună ăştia că nu intră PDL-ul în sală. Ăştia de la PDL, bă, vezi că nu intrăm în sală cu Voiculescu. Refaceţi votul. Geoană nu poate. Orice face, trebuie să-l ajute şi pe Voiculescu.... Bă, eu nu mă las, tu ştii că nu mă las. Că le e frică... Le-am spus în şedinţă. Ei ziceau să mă retrag. Eu nu mă retrag, mă! Faceţi voi şmecherii şi mă daţi la o parte... De trei ore stă parlamentul blocat... Asta-i viaţa, bă, băiete, e complicată... Ce?... Nu-l mai las, bă. Mi-am băgat colţii în gâtul lui, până nu-i rup beregata nu mă las! Nu-s probleme. Sunt cu colţii în beregata lui şi nu-i dau drumul! Nu-i dau drumul! Mie îmi pare rău că l-am băgat pe Dan Voiculescu în treaba asta. Eu chiar n-am nicio treabă cu ăsta. Dar cu Geoană am. Cu Geoană am. Cu Geoană am probleme. Mi-am băgat dinţii în beregată şi nu-i mai scot. Asta e!...Eşti băiat deştept, mă cunoşti... hehehe... Numai lu’ ăla i-am rupt beregata, nu-l las... Hrebenciuc controla acolo... La următoarea şedinţă mai atac o dată, mai atac o dată, şi mai atac o dată, până îi rup. Că n-au nimica, nu mai au niciun sprijin. Că ieri (joi la şedinţa CEx al PSD, unde s-au votat miniştrii social-democraţi - n.r.) i-am făcut. Tu ai înţeles ce s-a întâmplat. Tu eşti băiat deştept. Ieri a fost 4-0 pentru mine. I-am spart. Şi pe Vanghelie, şi pe toţi. Am rămas eu singur, dar mi-am adus trupa din ţară, ai văzut. Mi-am adus cavaleria. Au venit băieţii mei serioşi, ce dracu’... Da, îţi povestesc eu... Pup-o pe naşa! Mai vorbim. Pa, pa!".

Evenimentul Zilei mai arată că reacţia senatorului Miron Mitrea la această înregistrare a fost: "Nu ştiu. Nu-mi aduc aminte. Am vorbit foarte mult şi eram foarte nervos".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mitrea, despre posibilitatea de a fi luat în discuţia PSD în legătură cu înregistrarea: Asta la PCR.
 Vizualizări articol: 386 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mitrea, despre posibilitatea de a fi luat în discuţia PSD în legătură cu înregistrarea: Asta la PCR0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei