Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 dec 2008 - Anul XIII, nr. 300 (3981)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu solicită Parlamentului aprobarea menţinerii forţelor armate române în Irak, în 2009

Luni, 22 Decembrie 2008 (14:20:40)
Preşedintele Traian Băsescu a trimis, luni, conducerii Parlamentului o scrisoare în care solicită încuviinţarea Parlamentului pentru continuarea menţinerii forţelor armate române pe teatrul de operaţii din Irak, pe anul 2009

În scrisoarea adresată celor două Camere, şeful statului solicită încuviinţarea Parlamentului pentru continuarea menţinerii forţelor armate pe teatrul de operaţii din Irak pe anul 2009, având în vedere invitaţia adresată României de către Guvernul Republicii Irak de a continua prezenţa cu forţe pe teritoriul irakian după 1 ianuarie 2009.

Preşedintele a precizat că "tipurile de operaţiuni şi activităţi care vor fi îndeplinite de forţele României în Irak, precum şi statutul acestora vor fi stabilite de comun acord cu guvernul Republicii Irak".

Fondurile financiare necesare acestor misiuni sunt asigurate din bugetul alocat Ministerului Apărării pentru anul 2009, a adăugat Traian Băsescu.

"România, ca urmare a angajamentelor asumate va continua şi în anul 2009 să participe cu forţe la misiuni în afara teritoriului naţional în teatrele de operaţiuni din Balcani şi din Afganistan, la acţiuni sub mandatul Organizaţiei Naţiunilor Unite, Uniunii Europene şi al Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa", se mai arată în scrisoare.

Potrivit lui Traian Băsescu, participarea la aceste operaţiuni va contribui pe de o parte la "confirmarea şi consolidarea vocaţiei ţării noastre de furnizor de securitate, cu efecte benefice cuantificabile pentru prestaţia viitoare a României în structurile şi organismele internaţionale relevante, pe de altă parte la dezvoltarea cooperării între armata noastră şi cele ale statelor membre NATO şi UE, la asigurarea interoperabilităţii cu unităţilor aliaţilor".

Scrisoarea este adresată preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Alma Anastase, şi urmează să fie analizată în Birourile Permanente ale celor două camere legislative.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu solicită Parlamentului aprobarea menţinerii forţelor armate române în Irak, în 2009.
 Vizualizări articol: 532 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu solicită Parlamentului aprobarea menţinerii forţelor armate române în Irak, în 20090.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei