Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 dec 2008 - Anul XIII, nr. 300 (3981)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Anchetă poliţie

Jaf de 70.000 de dolari SUA şi 20.000 de lei la Ipoteşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Patronul unor case de schimb valutar din centrul Sucevei a fost jefuit, vineri seară, în curtea casei în care locuieşte, din comuna Ipoteşti, tâlharii luându-i suma de 70.000 de dolari SUA şi 20.000 de lei.

Jaful de la sfârşitul săptămânii trecute este al cincilea de acest gen comis în judeţ asupra valutiştilor, anchetatorii bănuind că, în cel puţin trei dintre cazuri, e vorba de aceiaşi autori.

 

Tâlharii au sărit gardul vilei

Vineri, în jurul orei 18:15, Daniel Andronic, în vârstă de 34 de ani, administrator al unei societăţi comerciale ce are ca principal obiect de activitate schimbul valutar, s-a întors la domiciliu, la vila sa din Ipoteşti.

Avea asupra lui o sumă considerabilă de bani, ridicată de la cele două puncte de lucru pe care le are în zona Pieţei Agroalimentare din centrul municipiului Suceava.

După ce a parcat maşina în curtea locuinţei, două persoane necunoscute au sărit gardul proprietăţii acestuia şi, prin violenţă, l-au deposedat de geanta în care avea banii.

Surse judiciare ne-au mărturisit că ar fi vorba de nu mai puţin de 70.000 de dolari SUA şi 20.000 de lei.

Potrivit poliţiei, mare parte din vină o are chiar păgubitul, care nu a respectat prevederile Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor.

„Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie, în vederea identificării autorilor şi recuperării prejudiciului”, se precizează într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Din informaţiile noastre, Daniel Andronic s-a luptat cu agresorii şi a reuşit să reţină semnalmentele acestora.

 

Atacat în centrul Fălticeniului

În urmă cu aproape o lună, un alt valutist avea să fie tâlhărit chiar în centrul municipiului Fălticeni, ziua în amiaza mare.

Pe 24 noiembrie, în jurul orei 14.45, Ionel Popa (49 de ani) se îndrepta spre maşina pe care şi-o lăsase parcată pe Bulevardul Revoluţiei, în momentul în care trei tineri necunoscuţi l-au bruscat şi i-au smuls o borsetă în care avea nu mai puţin de 24.000 de lei.

 

Jaf în scara blocului

Tâlharii valutiştilor au mai făcut o victimă la Fălticeni. 

Viorel Acârnăresei, din aceeaşi localitate, a fost jefuit în noaptea de 29 spre 30 septembrie a.c., la câţiva paşi de locuinţa sa.

Aproape de miezul nopţii, Acârnăresei se îndrepta spre apartamentul situat la etajul doi al unui bloc din Fălticeni. La scurt timp după ce a intrat în scara blocului, în timp ce se afla la etajul unu, a fost atacat de doi indivizi care i-au smuls geanta în care avea nu mai puţin de 70.000 de euro şi 26.000 de lei.

 

Doi valutişti jefuiţi şi la Suceava

Seria jafurilor a început în luna februarie a acestui an, la Suceava.

Un bărbat care se ocupă cu schimbul de valută la negru a fost tâlhărit la ieşirea din scara blocului în care locuieşte, situat în zona Oituz a municipiului Suceava.

O persoană necunoscută l-a lovit cu putere şi i-a luat 15.000 de euro şi 3200 de lei.

În buzunarele tâlharilor au ajuns şi cei 12.000 de dolari SUA, 12.000 de euro, 27.000 de lei care se aflau în borseta lui Dumitru Ilaş (41 de ani), un alt valutist din municipiul Suceava. Acesta a fost jefuit în seara zilei de 29 august, în gangul de lângă clădirea CEC de pe strada Curtea Domnească, de către doi indivizi rămaşi neidentificaţi, care l-au luat la bătaie, nu înainte de a-i pulveriza în faţă câteva jeturi de spray iritant-lacrimogen.

Potrivit unor surse judiciare, în trei dintre aceste cazuri există indicii serioase să se bănuiască că ar fi vorba de aceiaşi autori.

Cercetările au fost preluate de judiciariştii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Jaf de 70.000 de dolari SUA şi 20.000 de lei la Ipoteşti.
 Vizualizări articol: 4281 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.8 din 5 voturi
Jaf de 70.000 de dolari SUA şi 20.000 de lei la Ipoteşti1.855

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   AS VREA SA FIU SI EU "JEFUIT"... trimis de
(22 dec 2008, 15:48:59
...DE DATORIA SI RATELE DE LA BANCA...
2.   Re trimis de
(22 dec 2008, 17:47:44
pana sa ajunga Daniel mare patron si valutist , cati nemti a jefuit ?

Se pare ca roata se invarte

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei