Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 22 dec 2008 - Anul XIII, nr. 300 (3981)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Revoluţie!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Cu tot respectul pentru ziua de azi, sinonimă cu altă revoluţie pentru cei care au crezut în ea acum 19 ani, a sosit şi vremea unei revoluţii în fotbal. Să se taie în carne vie, fără milă pentru nimeni, fie ei patroni, trepăduşi, intermediari, jucători sau antrenori... Chichiţa cu jucătorii-funcţionari chiar asta este, o chichiţă, ba încă penibilă pe deasupra, de care nu se poate crampona o justiţie adevărată. Până la urmă, o sumă impresionantă de bani s-a plimbat la modul fizic şi ar fi fost achitată fără a figura în nici un fel de acte, deci fără a fi impozitată. Ar fi fost clujenii plătiţi doar ca „să-şi facă datoria”? Şi ce dacă, nu sunt destui medici care, dacă nu sunt plătiţi ÎNAINTE, nici nu se uită la pacient, refuzând deliberat să-şi facă datoria? Ei bine, dacă ne e scârbă de astfel de parctici, măcar în sport avem ocazia să le stârpim.

Iar federalii să nu se mai ascundă după decizia juridică. Dacă apar elemente noi, necunoscute la momentul judecării unui caz, acesta nu poate, ci trebui repus pe tapet. Presupunând că Becali este achitat de justiţie, dovezile de încălcare a regulamentelor sportive nu rămân? De ce stă FRF agăţată de verdicte judecătoreşti? Iar suporterii Stelei acum trebuie să ia atitudine. Dacă vor să scape de boala care le-a ruinat clubul, să fie conştienţi că B-ul e spre binele lui şi al lor, este preţul care trebuie plătit pentru a-şi recâştiga demnitatea. Să nu facă greşeala de a se considera victime, căci dacă s-au ascultat telefoane, nu numai ale lui Becali s-au ascultat. E de presupus că vor apărea şi dezvăluiri despre alţi descurcăreţi din fotbalul nostru, că doar de-aia fac zid în jurul „victimei”, fiindcă se ştiu pătaţi. Să cadă toţi, de la mic la mare, ca Juventus sau Genoa în Italia, ca în Polonia unde s-a retrogradat o treime dintre echipele din campionat.

Chiar şi numai aceste stenograme vor trage după ele şi alte personaje. În primul rând, trebuie să cadă neapărat şi Dragomir, un altul care e efectiv disperat să-l scoată basma curată pe ciracul său din Pipera! Piţurcă este altul pentru care păstrarea funcţiei actuale este incompatibilă cu implicarea sa în acest caz. Pe lângă faptul că a participat cu bună ştiinţă la fabricarea unui fals, latura penală fiind aici indubitabilă, înregistrările revelează şi intervenţia sa pentru răsplătirea pandurilor lui fi-su. Fiindcă postul pe care-l ocupă nu are anvergură academică, să zicem că se poate trece cu vederea că e barbugiu (în sens generic de împătimit al jocurilor de noroc), că asupra sa planează suspiciunea de trişor în cazinouri, însă şi delimitarea asta dintre selecţioner şi om trebuie să aibă o... limită!

E vremea ca federalii să nu mai stea ca nişte momâi. 22 decembrie e o zi bună pentru a începe revoluţia!
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Revoluţie!.
 Vizualizări articol: 957 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Revoluţie!1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei