Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 nov 2008 - Anul XIII, nr. 263 (3944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Viitorul Guvern trebuie să găsească un comisar european "cu greutate"

Vineri, 7 Noiembrie 2008 (16:17:56)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Craiova, că viitorul Guvern trebuie să aibă în vedere "găsirea" unui comisar european "cu greutate" şi ocuparea unui număr mai mare de poziţii în Comisia Europeană, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Liderul PSD susţine este necesar ca viitorul Executiv să întreprindă o acţiune de lobby pe lângă capitalele importante ale Europei pentru ca România să beneficieze un portofoliu important în cadrul viitoarei componenţe a Comisiei Europene.

"Pentru viitorul Guvern, o acţiune energică de lobby în capitalele importante, pe lângă comisarii europeni, pe lângă cei care conduc direcţiile generale din Comisia Europeană, găsirea unui comisar român, după alegerile europene din iunie 2009, pentru Parlamentul român, un comisar european de greutate, care să se califice, din punct de vedere politic şi profesional, pentru un portofoliu greu, preferabil de natură economică în viitoarea comisie, reprezintă pentru România şi pentru Guvernul nostru o prioritate de grad zero", a declarat Mircea Geoană.

Preşedintele PSD a apreciat că portofoliul din cadrul comisiei ar trebui dublat de un număr mai mare de funcţii în cadrul CE, Geoană dând exemplul Poloniei care are aproape o mie de reprezentanţi.

"Ocuparea unui număr mai mare de poziţii în Comisia Europeană pentru funcţionari şi reprezentanţi ai României. Polonia are astăzi aproape o mie de reprezentanţi în Comisia Europeană, România doar câteva zeci", a mai spus Mircea Geoană.

Preşedintele PSD a fost prezent, vineri, la Craiova, pentru a participa la prima reuniune a Grupului de Lucru al Partidului Socialiştilor Europeni, din cadrul Comisiei de Dezvoltare Regională din PE în România. La întrunirea de la CJ Dolj au mai participat europarlamentarii Victor Boştinaru şi Constanze Krehl şi preşedintele consiliului judeţean Ion Prioteasa.

Ulterior, delegaţia s-a deplasat către Filarmonica "Oltenia" pentru o dezbatere la care au participat peste 200 de membri ai PSD Dolj, precum şi candidaţii social-democraţilor doljeni la Parlamentul României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Viitorul Guvern trebuie să găsească un comisar european "cu greutate".
 Vizualizări articol: 426 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Viitorul Guvern trebuie să găsească un comisar european "cu greutate"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei