Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 nov 2008 - Anul XIII, nr. 263 (3944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Federaţia Sanitas a decis suspendarea protestelor

Vineri, 7 Noiembrie 2008 (14:09:05)
Federaţia Sanitas a decis, vineri, suspendarea protestelor, urmând ca săptămâna viitoare să semneze un acord cu ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Preşedintele Sanitas, Marius Petcu, consideră că oferta făcută joi de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, este maximum pe care îl putea obţine de la actualul guvern, astfel că sindicaliştii Sanitas suspendă protestele anunţate, iar săptămâna viitoare vor semna acordul cu ministrul.

Ministrul Sănătăţii şi Federaţia Sanitas au declarat, joi, că sunt mai aproape de semnarea, săptămâna viitoare, a unui acord şi că în această perioadă s-au făcut progrese vizibile.

Joi, după o întâlnire care a durat aproape două ore, ministrul Sănătăţii s-a declarat optimist în privinţa semnării acordului cu Federaţia Sanitas.

"Acordul pe care vrem să-l semnăm cuprinde 15 puncte. Au mai rămas în negociere trei, cele mai sensibile, care vizează nivelul creşterilor salariale. Am gândit că cel mai bine este să pregătim un pachet de creşteri salariale, ne referim la prime, sporuri, creşteri salariale efective", a spus ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, la sfârşitul întâlnirii cu membrii Federaţiei Sanitas.

Demnitarul a precizat că au fost făcute progrese în privinţa creşterii valorii punctului, dar nu a precizat în ce constau acestea, spunând că este bine să fie făcute publice la finalul întâlnirilor.

El a precizat că a fost negociere grea şi anevoioasă, că angajaţii din Sănătate merită salarii mai bune, dar "că trebuie să ne raportăm la posibilităţile pe care le are sistemul sanitar". "Un pas mare, decisiv, va fi săptămâna viitoare, când avem toate şansele să semnăm acordul", a conchis ministrul Sănătăţii.

La rândul său, liderul Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, a spus că nu are cum să fie pe deplin mulţumit, dar că este un progres evident discuţia care a avut loc joi.

"În mod cert nu ne vom opri la şapte la sută. Deja astăzi s-a vorbit de zece la sută. Sigur, am vrea 20 la sută, dar nu putem cere de capul nostru, ci trebuie să colaborăm şi cu celelalte grupe de salariaţi, adică să aşteptăm rezultatul negocierilor dintre sindicate şi Executiv. Este un progres pe care îl vom evidenţia şi la întâlnirea de săptămâna viitoare", a mai spus Marius Petcu.

Liderul Sanitas a precizat, de asemenea, că potrivit înţelegerii de joi, numărul primelor de stabilitate va creşte şi de asemenea şi sporul specific sistemului, respectiv sporul de prevenţie care nu va mai rămâne 11 la sută.

Săptămâna trecută, Federaţia Sanitas ameninţa că va organiza un miting în Capitală în 11 noiembrie, va declanşa greva de avertisment în 14 noiembrie şi cea generală în 20 noiembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Federaţia Sanitas a decis suspendarea protestelor.
 Vizualizări articol: 392 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Federaţia Sanitas a decis suspendarea protestelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei