Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 7 nov 2008 - Anul XIII, nr. 263 (3944)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană: Obiectivul de grad zero al viitorului Guvern trebuie să fie atragerea fondurilor europene

Vineri, 7 Noiembrie 2008 (13:25:32)
Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat, vineri, la Craiova, că "obiectivul strategic de grad zero" pentru viitorul Guvern trebuie să fie, în condiţiile crizei mondiale, atragerea fondurilor europene, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Azi suntem în faţa unui moment de cumpănă pentru România. Problema nu este doar cine va câştiga alegerile, problema nu este doar ce guvern vom avea, ci ce fel de formă de guvernământ vom avea în anii viitori. Un moment de cumpănă, un moment de restrişte, iar problema atragerii fondurilor europene devine azi pentru România un obiectiv strategic de grad zero", a declarat Mircea Geoană.

Liderul social democrat apreciază că în contextul crizei mondiale atragerea fondurilor puse la dispoziţia României de către Uniunea Europeană reprezintă o prioritate.

"În plină criză economică şi financiară şi din păcate criză socială şi economică românească accesul la cele 32 de miliarde de euro fondurile structurale de coeziune şi sprijin pentru agricultură, dintre care peste 20 de miliarde sunt pentru dezvoltare regională şi recuperare de decalaje şi reprezintă singurii bani gratis la care România poate să spere că va avea acces în viitorii ani", a mai spus Geoană.

Potrivit sursei citate, viitorul guvern trebuie să antreneze în politica de atragere a fondurilor europene atât zona politicului, cât şi cea a administraţiei centrale şi locale.

"Punerea tuturor resurselor politice, administrative ale sectorului privat românesc ale mediului neguvernamental, academic şi universitar românesc în slujba atragerii până la ultimul euro cent în 2013 a banilor europeni reprezintă pentru viitorul guvern o obligaţie strategică de grad zero", a declarat Mircea Geoană.

El spune că România şi Bulgaria au primit în 2004, după încheierea negocierilor cu Uniunea Europeană, doi ani pentru a putea pregăti aderarea la structurile comunitare.

"Azi, dacă România este condaşa Europei din punct de vedere al ratei de absorbţie a fondurilor europene, este în principal pentru că anii 2005-2006, ani în care România ar fi trebuit să-i dedice pregătirii instituţiilor, a capacităţii administrative în vederea unui debut de succes în Europa au fost practic risipiţi", a afirmat Geoană.

Preşedintele PSD consideră că principalii vinovaţi pentru lipsa atragerii fondurilor europene sunt PNL şi PD.

Preşedintele PSD Mircea Geoană se află, vineri, la Craiova pentru a participa la prima reuniune din România a grupului de lucru socialist din cadrul Comisiei de dezvoltare regională din Parlamentul European.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană: Obiectivul de grad zero al viitorului Guvern trebuie să fie atragerea fondurilor europene.
 Vizualizări articol: 445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană: Obiectivul de grad zero al viitorului Guvern trebuie să fie atragerea fondurilor europene0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei