Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 nov 2008 - Anul XIII, nr. 262 (3943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sindicaliştii CFR din Federaţia Mişcare-Comercial cer membrilor să amâne greva

Joi, 6 Noiembrie 2008 (16:22:36)
Sindicaliştii CFR din Federaţia Mişcare-Comercial, după întâlnirea de joi cu ministrul Transporturilor Ludovic Orban, au cerut membrilor organizaţiei să amâne greva care fusese anunţată pentru vineri, aşteptând aprobarea bugetelor.

Orban a declarat că a convenit cu reprezentanţii sindicatelor asupra a patru puncte.

Astfel, proiectul de eficientizare a structurii organizatorice CFR va intra în vigoare în primul trimestru al anului viitor.

De asemenea, ministerul va prezenta în şedinţa de guvern de miercuri un proiect de ordonanţă de urgenţă, prin care să se acorde transferuri de la bugetul de stat pentru lucrări de modernizare şi întreţinere a reţelei feroviare.

Orban a mai spus că în două săptămâni va aproba ordinele care să autorizeze verificarea periodică a personalului de către unităţile feroviare şi nu de către terţi, ca în prezent.

Ultimul punct al negocierilor a fost eliminarea discrepanţelor salariale în contractul colectiv de muncă pe anul viitor, între salariaţii cu aceleaşi funcţii, dar din companii feroviare de stat diferite.

Liderul Sindicatului Comercial Mişcare, Gheorghe Popa, a declarat că va comunica angajaţilor cele patru puncte hotărâte cu ministrul şi că iniţierea unei greve va fi decisă de către fiecare angajat, urmând ca la ora 18.00 aceştia să îi comunice punctul lor de vedere.

"Le vom comunica angajaţilor deciziile luate, iar la ora 18.00 aceştia ne vor transmite punctul lor de vedere. Decizia declanşării grevei este individuală şi aparţine fiecărui salariat", a spus Popa.

El a spus că, în cazul unei eventuale greve, salariaţii vor fi asistaţi, dacă este cazul, în instanţă, de juriştii şi avocaţii sindicatului.

Popa a adăugat că oprirea circulaţiei trenurilor nu va afecta siguranţa călătorilor, cum a declarat Ludovic Orban miercuri, şi că siguranţa este pusă în pericol dacă trenurile vor circula în continuare pe o infrastructură defectuoasă.

Directorul CFR Infrastructură, Constantin Manea, a spus că în fiecare an solicită fonduri de la bugetul de stat de 500-600 milioane lei pentru lucrările de modernizare a căii ferate, însă în acest an compania a primit 80 milioane lei, iar anul trecut 70 milioane lei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sindicaliştii CFR din Federaţia Mişcare-Comercial cer membrilor să amâne greva.
 Vizualizări articol: 508 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sindicaliştii CFR din Federaţia Mişcare-Comercial cer membrilor să amâne greva0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei