Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 nov 2008 - Anul XIII, nr. 262 (3943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Greva anunţată a CFR nu reprezintă un mijloc de rezolvare a problemelor

Joi, 6 Noiembrie 2008 (13:32:36)
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, joi, în cadrul unei deplasări pe Dunăre între Galaţi şi Isacea comentând greva CFR de vineri, că această modalitate de protest nu reprezintă un mijloc de rezolvare a problemelor.

"În cadrul unor dispute acestea nu se rezolvă în stradă. Nu cred că greva este un mijloc de soluţionare a acestor probleme", a precizat Călin Popescu Tăriceanu, comentând anunţata grevă a CFR.

Premierul a precizat că Guvernul manifestă toată disponibilitatea pentru dialog şi pentru găsirea unor soluţii dar a subliniat că trebuie să ţină cont de realităţile economice atunci când e vorba de cheltuieli.

Tăriceanu a mai arătat că în această perioadă de criză financiară cheltuielile angajate trebuie abordate cu mare prudenţă.

Sindicaliştii de la CFR au anunţat că vineri, între 7.00 şi 13.00, se vor afla în grevă de avertisment, secretarul general al Federaţiei Mişcare/Comercial, Ion Molea, informând că circulaţia trenurilor va fi oprită în acest interval.

Liderul Ion Molea a precizat că angajaţii căilor feroviare protestează astfel faţă de deciziile "foarte proaste ale conducerii companiei CFR" în privinţa infrastructurii fără a ţine seama de opiniile sindicaliştilor.

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a declarat, miercuri, că întreruperea programului de lucru de către angajaţii CFR este ilegală şi că va trimite către Poliţie şi Parchet dosarele tuturor participanţilor la grevă, urmând să dea în judecată sindicatele pentru recuperarea pierderilor.

"Orice fel de angajat din zona de mişcare, care întrerupe ilegal lucrul, comite o infracţiune. Avem o lege care trebuie respectată. Nu poate oricine să îşi bată joc de pasageri şi să creeze pierderi economice. Voi trimite către Poliţie şi Parchet toate dosarele angajaţilor care vor întrerupe lucrul", a spus Orban.

El a precizat că va verifica cine va întrerupe lucrul şi că va solicita să se facă o evaluare a eventualelor pierderi pe care greva le-ar putea provoca.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Greva anunţată a CFR nu reprezintă un mijloc de rezolvare a problemelor.
 Vizualizări articol: 443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Greva anunţată a CFR nu reprezintă un mijloc de rezolvare a problemelor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei