Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 nov 2008 - Anul XIII, nr. 262 (3943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Barack Obama, noul preşedinte al SUA

Democratul Barack Obama a obţinut marţi o victorie istorică, devenind primul preşedinte ales de culoare al Statelor Unite.

Barack Obama a petrecut cu seninătate ziua scrutinului prezidenţial pe care l-a câştigat, întâlnindu-se cu prietenii din Chicago şi chiar jucând baschet cu aceştia, informează Washington Post în ediţia electronică.

Obama a avut o atitudine obişnuită în ziua în care a devenit al 44-lea preşedinte al Statelor Unite. A luat micul dejun cu soţia şi cele două fiice, a efectuat o vizită în Indiana, a jucat baschet cu prietenii într-o sală din cartierul West Side (Chicago). Seara a petrecut-o uitându-se la televizor în locuinţa sa din Hyde Park.

"Chiar şi când erau anunţate voturile pe care le-a obţinut, Obama nu părea deloc schimbat. De altfel senatorul de Illinois a avut o atitudine echilibrată de-a lungul campaniei electorale", spun prietenii lui.

"Sunt bine, foarte bine", le-a răspuns Obama prietenilor cu care a jucat baschet la Chicago. "Să jucăm", le-a spus el.

"Când este pe terenul de baschet spune glume, râde, se ceartă pentru faulturi, de parcă nu s-ar mai gândi la nimic altceva", afirmă Alexi Giannoulias, secretar al Trezoreriei în Illinois şi prieten vechi al lui Obama.

În ziua alegerilor, candidatul democrat s-a trezit la 6 dimineaţa, după un somn de trei ore, şi s-a îmbrăcat în uniforma de campanie - costum negru, cămaşă albă şi ochelari de soare. Împreună cu soţia şi cu cele două fiice, Obama a mers la vot la Şcoala generală Beulah Shoesmith, unde 96 la sută dintre elevi sunt de culoare, iar 85 la sută sunt săraci.

A votat pentru primul preşedinte de culoare al Statelor Unite. "Sunt fericit că am putut vota alături de cele două fetiţe. E un lucru mare", a spus candidatul democrat după ieşirea de la urne.

 

George W. Bush promite o cooperare completă

Preşedintele american în exerciţiu, George W. Bush, i-a promis ieri succesorului său democrat Barack Obama o "cooperare completă" a administraţiei sale în perioada de tranziţie, relatează AFP.

Bush a precizat că l-a invitat la Casa Albă "cât mai repede posibil", într-o convorbire telefonică, după anunţul victoriei lui Obama.

"I-am spus preşedintelui ales că va putea conta pe cooperarea completă a administraţiei mele în perioada de tranziţie", a precizat Bush într-o scurtă declaraţie publică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Barack Obama, noul preşedinte al SUA.
 Vizualizări articol: 944 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Barack Obama, noul preşedinte al SUA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   FELICITARI !!! trimis de
( 6 nov 2008, 21:30:50
SPERAM CA ACEST PRESEDINTE SA NU FIE ASASINAT DUPA CUM PRESIMT SI CA ACESTA SA CONTRIBUIE LA RIDICAREA VIZELOR.
2.   Esti cumva de culoare? trimis de
( 6 nov 2008, 22:15:59
...sau esti si tu un pui afroeuropean si ai nevoie de viza?Sint destinatii mult mai interesante de pilda Spitalul sf. ion,congo,cazastan si multa altele , nu mai e america ce a fost odata si crede-ma ca stiu despre ce vorbesc.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei