Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 nov 2008 - Anul XIII, nr. 262 (3943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PRM cere premierului ca prefecţii să atace referendumurile privind autonomia Ţinutului Secuiesc

Joi, 6 Noiembrie 2008 (13:33:30)
PRM va trimite, luni, o scrisoare deschisă premierului Călin Popescu Tăriceanu, cerându-i să dispună ca toate hotărârile consiliilor locale din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş privind referendumul pentru autonomie din 30 noiembrie să fie atacate în contencios administrativ de către prefecţi.

Secretarul general al PRM, Gheorghe Funar, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că scrisoare urmează să fie semnată de candidaţii PRM la alegerile parlamentare din toate judeţele, dar va fi înmânată, pentru a fi semnată, şi reprezentanţilor altor partide, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Mai cerem premierului Tăriceanu să sesizeze pe procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în legătură cu încălcarea Legii siguranţei naţionale, nr. 51/ 1991, de către cei care au iniţiat, hotărât şi organizat referendumurile locale ilegale din localităţi ale judeţelor Harghita, Covasna şi Mureş”, a afirmat Funar.

Potrivit acestuia, PRM îi solicită şefului Guvernului să dispună Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA) să acţioneze pentru stoparea oricăror acţiuni vizând organizarea şi desfăşurarea referendumurilor ilegale conform iniţiativei legislative "Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc”.

În documentul citat, reprezentanţii PRM susţin că acţiunile UDMR sunt ilegale, în condiţiile în care modificarea limitelor unor judeţe nu poate fi decisă de comune, oraşe sau municipii.

"Ar trebui să fie adoptate hotărâri ale consiliilor judeţene, nu ale consiliilor locale”, a spus secretarul general al PRM.

PRM a reclamat şi faptul că în secuime au fost arborate drapele secuieşti sau ale Ungariei Mari pe clădiri publice.

Preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor declara, marţi, că a solicitat în şedinţa Birourilor Permanente invitarea, în Parlament, a premierului, directorilor SIE, SRI şi a Procurorului General al României, pentru a discuta despre referendumul privind proclamarea autonomiei Ţinutului Secuiesc.

C.V.Tudor, vicepreşedinte al Senatului, a spus că le-a propus membrilor din conducerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului ca discuţia pe tema referendumului să aibă loc în Parlament, luni, în aceeaşi zi în care se dezbate moţiunea de cenzură iniţiată de PDL.

Până în prezent, mai multe consilii locale, printre care cele ale localităţilor Valea Crişului şi Târgu Secuiesc din Covasna şi cel din Gheorgheni, judeţul Harghita, au adoptat hotărâri privind organizarea, la nivel local, a referendumului oficial referitor la autonomia Ţinutului Secuiesc. Ulterior, Consiliul Local Valea Crişului a revocat hotărârea privind organizarea referendumului pe tema autonomiei Ţinutului Secuiesc, în condiţiile în care cei patru consilieri locali ai PDL au fost somaţi să îşi retragă semnăturile de pe decizia adoptată, riscând altfel să fie excluşi din partid.

Potrivit proiectului de hotărâre privind organizarea referendumului local în vederea consultării cetăţenilor din localităţile din secuime, cetăţenii vor fi chemaţi să se pronunţe prin DA sau NU la întrebarea: "Sunteţi de acord cu modificarea delimitării teritoriale a judeţului ... conform iniţiativei legislative «Statutul de autonomie al Ţinutului Secuiesc» , în vederea înfiinţării unităţii administrativ teritoriale autonome Ţinutul Secuiesc, şi cu apartenenţa comunei (oraşului) ... la această unitate administrativ teritorială?".

Acest proiect, propus de Comisia Permanentă a Consiliului Naţional Secuiesc, prevede că referendumurile locale vor fi organizate în 30 noiembrie, ziua alegerilor generale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PRM cere premierului ca prefecţii să atace referendumurile privind autonomia Ţinutului Secuiesc.
 Vizualizări articol: 444 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PRM cere premierului ca prefecţii să atace referendumurile privind autonomia Ţinutului Secuiesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei