Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 nov 2008 - Anul XIII, nr. 262 (3943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Doru POPOVICI

Doru POPOVICI


Hamilton, un fel de Obama

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Să scriu despre CFR Cluj nu mai are nici un haz, din moment ce acum când citiţi rubrica asta se ştie deja şi ce (nu) a făcut Steaua, că eu aşa cred: o s-o ia rău şi ea. Din toată povestea singurul câştigat a ieşit… Piţurcă! În sensul că străinii Clujului par a se fi românizat complet, adică nu mai sunt capabili de a se detaşa de context şi a-şi face pur şi simplu jocul, aşa că poate să-i ia liniştit la Naţională fără să mai fie nevoie să-i naturalizeze! Nu-i va contesta nimeni, fiindcă toţi adversarii vor fi convinşi că-s români sadea.

Aşa că să lăsăm fotbalul nostru în durerea lui (care de fapt e mai mult a noastră) şi să ne ocupăm niţeluş de Formula 1, a cărei desfăşurare în ediţia tocmai încheiată a avut un dramatism aproape neverosimil prin comparaţie cu ce se întâmpla tot acolo până în urmă cu doi ani, adică pe timpul domniei lui Schumacher.

Apariţia, anul trecut, a lui Luis Hamilton a redeşteptat acest sport care părea nu doar aţipit, ci de-a dreptul în comă. Iar dacă în ediţia precedentă a rămas fără titlu, cred că poate fi considerat singurul vinovat, eventual de neatenţie. Iar la volan, se ştie, neatenţia se plăteşte. În cazul lui, cu titlul mondial, pe care însă în acest an, după primele câteva curse, părea că şi-l va adjudeca cu mult timp înaintea ultimei curse, şi nicidecum abia la… ultima curbă! Dacă n-aţi urmărit această ultimă etapă, de la Interlagos, credeţi-mă pe cuvânt: aţi pierdut unul din momentele legendare ale sportului în general. Cu locul 4 sau 5, Hamilton era campion mondial. Şi a „patinat” întru ele pe toată durata cursei. Numai că a început o a doua ploaie când mai erau 4 tururi, aşa că aproape toţi şi-au schimbat cauciucurile. Mai puţin Glock, care a riscat, iar când au revenit cu toţii pe pistă, Hamilton s-a trezit… al şaselea, că l-a depăşit şi Vettel. Massa terminase cursa şi era deja campion mondial, echipa Ferarri se pupa şi ţopăia. Dar, cum ziceam, la ultima curbă Glock a patinat, Hamilton l-a depăşit, a terminat pe 5 şi campion mondial.

M-am bucurat enorm şi cred că s-a făcut dreptate, ba chiar de două ori: mai întâi fiindcă e nedrept să pierzi titlul de două ori la rând în ultima cursă, iar apoi deoarece, să nu uităm asta, lui Hamilton i s-au furat anul acesta 10 puncte absolut nejustificat.

În sfârşit, o vorbă despre nemţi: care o fi fost ăla corect: Vettel care a zis că-şi „face cursa” (şi şi-a făcut-o), sau Glock care poate totuşi că s-a lăsat depăşit? Dacă a fost „blat”, îl salut cu entuziasm şi respect. Aţi văzut ce bine seamănă Hamilton cu celălalt mare campion, Barrack Obama?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hamilton, un fel de Obama.
 Vizualizări articol: 883 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Hamilton, un fel de Obama3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei