Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 6 nov 2008 - Anul XIII, nr. 262 (3943)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Fermierii vor putea depune on-line cererile de subvenţii, din 2009

Joi, 6 Noiembrie 2008 (14:24:21)
Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) vrea să dezvolte o facilitate de depunere a cererilor on-line, care ar putea fi disponibilă pentru fermieri din campania 2009.

"În funcţie de data la care vom semna contractul de dezvoltatorul, vrem ca din campania 2009 să existe posibilitatea depunerii cererilor pe Internet. Depinde de ce anume înseamnă dezvoltarea şi testarea sistemului, care sunt rezultatele testării. Vor fi două etape. Pentru început va exista o interfaţă web prin intermediul căreia fermierii vor putea completa datele şi trimite cererile. A doua etapă, care am vrea să funcţioneze din 2010, este accesul direct în baza de date, unde fermierul îşi introduce datele, îşi vizualizează şi marchează parcela singur", a declarat, joi, directorul general al APIA, Dan Gherghelaş.

El a arătat că agricultorii vor putea depune cererile de acasă sau asistaţi de angajaţii din primării.

Facilitatea de depunere a cererilor prin Internet este una dintre îmbunătăţirile pe care APIA vrea să le aducă sistemului informatic. Pentru dezvoltarea şi optimizarea sistemului se află în derulare o licitaţie, cele două firme care s-au calificat pentru etapa de negocieri directe fiind Siveco şi IBM România.

"Urmează negocierile directe pentru primul contract subsecvent, care viează printre altele măsurile delegate de Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP) şi sper ca până la 1 decembrie să avem contractul semnat", a mai spus Gherghelaş.

În octombrie, APIA a anunţat că Siveco România, IBM România, Intrarom şi firma italiană Cooprogetti au depus oferte în cadrul licitaţiei organizate de Agenţie pentru extinderea şi dezvoltarea sistemului informatic, contract estimat la 14,28 milioane euro.

Siveco a depus ofertă în asociere cu integratorul de sisteme TeamNet Internaţional din România (firmă membră a grupului Asesoft) şi Abaco din Italia, cu susţinere din partea firmei InfoGrup din Grecia.

IBM România, cu susţinere din partea firmelor Ementor din Danemarca şi Altec Group din Grecia, a depus de asemenea o ofertă, ceilalţi participanţi fiind firma românească Intrarom şi compania Cooprogetti din Italia, cu susţinere din partea firmei Sofiter, de asemenea din Italia.

Siveco a dezvoltat şi implementat software-ul pentru sistemul IACS (Sistemul Integrat de Administrare şi Control) al APIA, în consorţiu cu firma poloneză ABG, fiind câştigătoarea unei licitaţii din 2006.

Dezvoltatorul IT care va extinde şi dezvolta sistemul informatic al APIA va fi selectat prin negociere competitivă, iar câştigătorul va semna un contract cadru pe o perioadă de trei ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fermierii vor putea depune on-line cererile de subvenţii, din 2009.
 Vizualizări articol: 542 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fermierii vor putea depune on-line cererile de subvenţii, din 20090.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei