Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 nov 2008 - Anul XIII, nr. 261 (3942)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie anunţă că nu face grevă în campania electorală

Miercuri, 5 Noiembrie 2008 (13:58:56)
Conducerea Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Administraţie (FNSA) a anunţat, miercuri, că nu va organiza niciun fel de grevă în campania electorală, pentru a nu lăsa loc de interpretări în favoarea sau defavoarea vreunui partid.

Preşedintele FNSA, Valer Suciu, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că nu are niciun sens să fie organizate acţiuni de protest împotriva unui Parlament şi Guvern care mai rămân o lună în funcţie.

"Am hotărât să nu participăm la acţiuni de protest în această perioadă, care se suprapune peste campania electorală şi când orice om cu judecată te acuză că manifestările sindicale sunt manevrate de partidele aflate în campanie. A face grevă în această perioadă înseamnă a face anumite jocuri politice, a bulversa populaţia care nu mai ştie ce se întâmplă, dacă e campanie electorală sau sunt acţiuni de protest”, a spus Suciu.

Potrivit acestuia, “a face grevă împotriva unui Guvern care într-o lună pleacă sau împotriva unui Parlament care va fi altul într-o lună este fără niciun sens”.

Valer Suciu crede că singurul lucru care s-ar putea întâmpla dacă sindicaliştii din FNSA ar declanşa greva ar fi să se creeze nemulţumiri în rândul cetăţenilor, iar sindicaliştii să fie ţinuţi în grevă fără salarii.

“Noi nu vrem să facem acţiuni de protest împotriva cetăţenilor români”, a subliniat preşedintele FNSA.

El a explicat că în această perioadă se poartă negocieri între federaţiile sindicale şi Guvern pentru creşteri salariale care să se aplice de la 1 ianuarie 2009.

De asemenea, o altă discuţie se poartă între Guvern şi partide şi sindicate, pentru încheierea unui acord care să stabilească principiile care să stea la baza salarizării unitare a tuturor bugetarilor.

FNSA are, la nivel naţional, 45.186 de membri de sindicat, din primării, consilii judeţene şi instituţii subordonate acestora.

Reprezentanţii marilor confederaţii sindicale s-au întâlnit, miercuri, la Ministerul Muncii Familiei şi Egalităţii de Şanse, cu reprezentanţii Guvernului şi ai patronatelor, reluând negocierile pentru o lege unică a salarizării.

Din 18 noiembrie, toate cele patru federaţii din educaţie urmează să intre în grevă generală pe termen nelimitat, nemulţumite de decizia Guvernului de a amâna până în 1 aprilie 2009 aplicarea legii de majorare cu 50 la sută a salariilor cadrelor didactice. Şi Federaţia Sanitas şi angajaţii CFR ameninţă cu greva de avertisment în 14 noiembrie şi cu cea generală din 20 noiembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie anunţă că nu face grevă în campania electorală.
 Vizualizări articol: 425 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie anunţă că nu face grevă în campania electorală0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei