Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 nov 2008 - Anul XIII, nr. 261 (3942)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu: Primele bugetarilor trebuie acordate pe merit, în funcţie de performanţă, nu la grămadă

Miercuri, 5 Noiembrie 2008 (16:21:31)
Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, la Brăila, că primele bugetarilor trebuie acordate pe merit, în funcţie de performanţă, şi nu "la grămadă", el precizând că acest lucru trebuie solicitat tuturor conducătorilor de instituţii din sistemul bugetar.

Întrebat dacă bugetarii vor rămâne fără prime de Crăciun, în urma cererii ministrului de Finanţe de reducere a cheltuielilor, Tăriceanu a răspuns: "Cererile ministrului de Finanţe nu sunt cereri. În primul rând, ministrul de Finanţe are obligaţia să gestioneze bugetul în limitele parametrilor aprobaţi de deficit bugetar. Ceea ce am cerut este stoparea exceselor de cheltuieli, de foarte multe ori pe final de an au loc cumpărări de autoturisme, mobilier, produse electro-tehnice, care sunt nejustificate".

"Sigur că premierile se pot face, dar trebuie făcute pe merit, nu la grămadă, ci în funcţie de performanţă. Deci, acesta este lucrul normal să îl cerem tuturor conducătorilor de instituţii din sistemul bugetar", a adăugat Tăriceanu.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a prezentat în şedinţa de marţi a Guvernului un memorandum referitor la modul de utilizare a resurselor publice în ultima parte a anului şi a propus reanalizarea deciziilor de alocare a resurselor bugetare pe ultimele două luni, pentru a contracara accentuarea dezechilibrelor macroeconomice şi a menţine o limită sustenabilă a plăţilor care se fac din buget.

Astfel, ministrul Economiei şi Finanţelor a propus, iar membrii Guvernului au agreat un set de cinci măsuri, printre care reducerea cheltuielilor bugetare sub limitele aprobate, printr-un management administrativ eficient, fie prin suspendarea sau amânarea unor acţiuni.

O altă măsură se referă la o abordare prudentă a angajărilor de personal şi a politicii de premiere a personalului, precum şi diminuarea până la strictul necesar a cheltuielilor de deplasări, protocol şi prezentare.

De asemenea, se interzice încheierea oricăror angajamente legale începând cu luna noiembrie şi se limitează utilizarea Fondului de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului strict pentru destinaţiile prevăzute de Legea privind finanţele publice, respectiv pentru cheltuieli urgente sau neprevăzute.

Ultima măsură vizează interzicerea mutării fondurilor de la un capitol la altul, în cadrul bugetului unui minister, fără acordul membrilor Guvernului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu: Primele bugetarilor trebuie acordate pe merit, în funcţie de performanţă, nu la grămadă.
 Vizualizări articol: 535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu: Primele bugetarilor trebuie acordate pe merit, în funcţie de performanţă, nu la grămadă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei