Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 nov 2008 - Anul XIII, nr. 261 (3942)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Universitatea Suceava

Prodecanul Facultăţii de Litere a demisionat din funcţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Ion Horia Bîrleanu, fost decan al Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării şi recent numit prodecan al aceleiaşi facultăţi, şi-a dat demisia din funcţie.

Profesorul universitar şi-a înaintat demisia acum câteva zile, deşi acesta a declarat că a avut intenţia să renunţe la funcţia de prodecan încă de acum câteva luni. „Vreau mai mult timp pentru mine, pentru cercetare ştiinţifică şi pentru o activitate mai bogată la doctorat”, a declarat profesorul universitar Bîrleanu, care a precizat că demisia a fost rezultatul unor motive personale.

 

„Colegii mei nu mai au nevoie de mine în funcţia aceasta”

Demisia din funcţie a fost înaintată rectorului Universităţii „Ştefan cel Mare”, profesorul universitar Adrian Graur, care a aprobat cererea.

Actualul decan al Facultăţii de Litere, profesorul Mircea A. Diaconu, a declarat că „domnul Bîrleanu şi-a depus demisia la rectorat şi nu aş putea să vă spun motivele acestei decizii, însă cred că sunt personale şi nu au legătură cu activitatea didactică a domnului profesor”.

Ion Horia Bîrleanu a declarat că „după o întâlnire care a avut loc săptămâna trecută la Catedra de Litere şi după o discuţie între colegi, am luat hotărârea să renunţ la funcţia de prodecan, intenţia acesta având-o încă din luna iunie, însă acum am pus-o în practică”.

Profesorul Bîrleanu a mai adăugat că „actualul decan, Mircea A. Diaconu, mi-a propus să facem o echipă şi să-l ajut, de aceea am acceptat funcţia de prodecan. Consider că a fost ajutat suficient, iar colegii mei de la catedră nu mai au nevoie de mine în funcţia aceasta”.

 

De zece ani profesor la Universitatea Suceava

Ion Horia Bîrleanu activează ca profesor în cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava din anul 1998. Un an mai târziu a fost ales, interimar, decan al Facultăţii de Litere, iar în anul 2000 a fost numit decan pe o perioadă de patru ani.

În anul 2004, Ion Horia Bîrleanu este ales decan pentru un al doilea mandat, care a expirat anul acesta.

La alegerile din acest an organizate de Universitatea „Ştefan cel Mare”, Ion Horia Bîrleanu a fost ales prodecan al Facultăţii de Litere.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prodecanul Facultăţii de Litere a demisionat din funcţie.
 Vizualizări articol: 2829 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Prodecanul Facultăţii de Litere a demisionat din funcţie5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei