Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 nov 2008 - Anul XIII, nr. 261 (3942)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


O bandă periculoasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

După macaroana tăiată comentatorilor de meciuri prin reclamele inserate brusc, taman la marele meci dintre Dinamo şi Steaua am asistat la o altă inovaţie menită să stoarcă la maximum lămâia numită fotbal, mai exact pasiunea stârnită de acest sport, care adună în jurul său oameni din ce în ce mai jalnici. Pe tot parcursul partidei am avut parte în josul ecranului de o bandă care derula mesajele trimise prin SMS de suporteri. Ştiu că mai toţi oamenii pentru care fotbalul înseamnă ceva nu au crescut la pension, dar poate că înjurăturile noastre spontane, ale fiecăruia, erau suficiente. Desigur că a fost un redactor moderator de conţinut, care a cenzurat mesajele prea explicite, dar oricum sita a semănat mai mult cu un năvod!

Mărturisesc că am acordat o atenţie mai mare decât mi-aş fi dorit eu însumi acestui mod de „exprimare liberă”. S-au strecurat mesaje cu instigare clară la violenţă, iar exprimările de un analfabetism feroce au abundat. În doze unice, poate că expresii gen „iubit-o” stârnesc râsul, dar în şuvoi te asasinează... Nu mi-ar ajunge spaţiul acestei rubrici pentru a exemplifica frazele prin care creierleşii dovedesc, totuşi, o imaginaţie aiuritoare. N-au fost numai suporteri stelişti („campionii din Ghencia”) sau dinamovişti („fortza câini roşii”), tentaţia tâmpă de a-şi vedea numele pe ecran i-a contaminat şi pe neutri, de exemplu pe rapidişti („doi se bat, al trei-lea câştigă”). Cei care au trimis mesaje personale (unele semnate cu numărul de la maşină!) sau doar pentru a se afla în treabă („hai cine-i mai bun”) au fost alte victime ale propriei stupizenii. Dar peste toţi, sunt nesimţiţii care au imaginat şi au pus în aplicare această hidoasă întreprindere. Subiectul a fost abordat ieri în editorial şi de Cătălin Tolontan, care s-a exprimat un pic mai voalat, dar a dorit să transmită acelaşi mesaj la adresa colegilor din trust. Trust me!

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O bandă periculoasă.
 Vizualizări articol: 959 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O bandă periculoasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei