Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 nov 2008 - Anul XIII, nr. 261 (3942)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu vrea ca parlamentarii să-şi scoată ochelarii folosiţi la majorarea salariilor profesorilor

Miercuri, 5 Noiembrie 2008 (20:36:36)
Premierul Călin Popescu Tăriceanu i-a atenţionat, miercuri, într-o declaraţie de presă făcută la Galaţi, pe parlamentari, solicitându-le să trateze cu responsabilitate ordonanţa privind amânarea majorării salariilor profesorilor şi să îşi "scoată ochelarii" cu care au legiferat majorarea.

"Este important ca atunci când Parlamentul legiferează în domenii economice să se ţină seama de implicaţiile pe care legile le antrenează. Ar fi bine ca cei care, în Parlament, în zilele următoare, vor discuta ordonanţa să-şi scoată ochelarii cu care au lucrat când au legiferat şi să se uite prin presă la relatările despre efectele pe care criza economică mondială le are în România", a arătat Tăriceanu, dând exemplul celor 3.000 dintre cei 3.700 de angajaţi ai combinatului de oţel de la Târgovişte, care au fost trimişi în şomaj tehnic.

El a adăugat că, în contextul în care oamenii au început să fie trimişi în şomaj, nu există măsură mai antieconomică decât mârirea salariilor într-un sector bugetar.

"Majorarea salariilor cu 50% este, în acest moment, o aberaţie economică, care nu face decât să ducă economia românească într-o criză", a susţinut Tăriceanu, care le-a cerut parlamentarilor să trateze cu responsabilitate OUG de amânare a majorării salariilor cadrelor didactice.

"Atenţionez pe toţi cei care vor merge să discute în Parlament această ordonanţă şi le cer responsabilitate, pentru că responsabilitate în România nu trebuie să aibă numai Guvernul, iar partidele care sunt în opoziţie să facă dovada celui mai deşănţat populism şi a demagogiei caracteristice partidelor de stânga", a adăugat premierul.

Tăriceanu a mai spus că nu se poate permite ca "nişte oameni" care în acest moment nu au decât un singur obiectiv, respectiv acela de a câştiga cu orice preţ alegerile, să legifereze "în dispreţul legilor economiei de piaţă" şi "să creadă că pot vinde iluzii cetăţenilor".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu vrea ca parlamentarii să-şi scoată ochelarii folosiţi la majorarea salariilor profesorilor.
 Vizualizări articol: 545 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu vrea ca parlamentarii să-şi scoată ochelarii folosiţi la majorarea salariilor profesorilor0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei