Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 5 nov 2008 - Anul XIII, nr. 261 (3942)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul a decis ca imobilele care au aparţinut patrimoniului sindical să fie restituite

Miercuri, 5 Noiembrie 2008 (13:58:15)
Imobilele care au aparţinut patrimoniului sindical şi care au fost preluate de statul român, de organizaţiile cooperatiste sau de orice alte persoane juridice, începând cu 6 martie 1945 şi până în prezent, vor fi restituite, a decis Guvernul printr-un proiect de lege aprobat în şedinţa de marţi.

"Imobilele care au aparţinut patrimoniului sindical din România - Confederaţia Generală a Muncii, Consiliul General al Sindicatelor şi Uniunea Generală a Sindicatelor din România - şi care au fost preluate de statul român, de organizaţiile cooperatiste sau de orice alte persoane juridice, în perioada 6 martie 1945 până în prezent, vor fi restituite", se arată într-un comunicat al Executivului.

Conform actului normativ, bunurile vor fi restituite în natură, iar în cazurile în care acest lucru nu este posibil, vor fi stabilite măsuri reparatorii.

Proiectul de lege prevede înfiinţarea de către confederaţiile naţionale sindicale reprezentative a Uniunii Naţionale pentru Preluarea Patrimoniului Social (UNPPS), având statut de persoană juridică, în vederea preluării în proprietate a imobilelor.

La nivelul Ministerului Economiei şi Finanţelor (MEF) va fi constituită o comisie formată din preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor şi reprezentanţi ai Ministerului Justiţiei, Secretariatului General al Guvernului, Ministerului Internelor şi Reformei Administrative şi MEF.

UNPPS va depune la comisie câte o cerere pentru fiecare imobil solicitat, în termen de 12 luni de la data la care Uniunea a dobândit personalitatea juridică. Pentru fiecare imobil, UNPPS va pune la dispoziţia comisiei, în vederea stabilirii dreptului de proprietate asupra imobilelor, actele sau orice alte dovezi necesare pentru stabilirea apartenenţei imobilului la patrimoniul sindical, se arată în actul normativ.

Dreptul de proprietate al Uniunii asupra proprietăţilor care au aparţinut patrimoniului sindical, respectiv asupra caselor de cultură, a bazelor de odihnă şi tratament ale sindicatelor, vor fi atribuite prin decizie emisă de comisia care va fi constituită.

Pentru a susţine cererile de atribuire formulate, la lucrările comisiei va putea lua parte şi un reprezentant al din partea UNPPS, cu statut de invitat.

Sunt exceptate de la prevederile acestei legi acele construcţii, împreună cu terenurile aferente lor, care au făcut obiectul Legii 18/1991, ale Legii 1/2000 şi ale Legii 169/1997.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul a decis ca imobilele care au aparţinut patrimoniului sindical să fie restituite.
 Vizualizări articol: 481 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul a decis ca imobilele care au aparţinut patrimoniului sindical să fie restituite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei