Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 nov 2008 - Anul XIII, nr. 260 (3941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu vrea ca monedele naţionale din statele non-euro să fie protejate de atacuri speculative

Marţi, 4 Noiembrie 2008 (19:46:11)
Premierul Tăriceanu a discutat cu şefii de guvern din Polonia, Ungaria şi Bulgaria, pentru a formula un punct de vedere comun şi a insista, la summit-ul european informal pe tema crizei finanicare, din 7 noiembrie, ca monedele naţionale din statele non-euro să fie protejate de atacuri speculative.

"Aşa cum a precizat şi în intervenţiile publice anterioare, primul-ministru insistă ca monedele naţionale din statele non-euro să fie protejate de atacurile speculative. În acest sens, premierul a avut convorbiri cu prim-miniştrii Poloniei, Ungariei şi Bulgariei, pentru a formula un punct de vedere comun" a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Camelia Spătaru.

Poziţia pe care România o va adopta la reuniunea Consiliului European a fost discutată în şedinţa de marţi a Executivului, pe baza unei note prezentate de Ministerul Afacerilor Externe.

Premierul Tăriceanu a anunţat, luni, că va decide cu prim-miniştrii din Ungaria şi Polonia, ţări afectate de speculaţii pe piaţa interbancară, o poziţie comună împotriva băncilor care, susţinute în alte state cu fonduri publice, derulează astfel de operaţiuni speculative şi împotriva leului.

"Dorim să articulăm o poziţie comună care este următoarea: nu mi se pare normal ca, în anumite ţări, băncile să fie salvate cu bani publici şi, după aia, aceleaşi bănci să facă operaţiuni speculative cu moneda românească, cu alte cuvinte, ei să facă operaţiunile speculative şi profit pe cârca contribuabilului român. Vreau ca împreună cu cele trei ţări, care toate au fost ţinta unor astfel de speculaţii, să articulăm o poziţie comună, spunând foarte clar acest lucru", a afirmat Tăriceanu, într-o conferinţă de presă susţinută, luni, la Guvern.

El a caracterizat astfel ca acţiuni speculative ca fiind imorale.

Consiliul Concurenţei a anunţat vineri că s-a autosesizat şi a început, din oficiu, o investigaţie pe piaţa serviciilor bancare şi interbancare având ca obiect o posibilă înţelegere între anumite instituţii de credit.

"Investigaţia are la bază suspiciuni privind posibilul schimb de informaţii, precum şi anumite conduite comerciale evidenţiate, de altfel şi de mass-media, în acest sector", a declarat, într-un comunicat, preşedintele Consiliului Concurenţei, Gheorghe Oprescu.

Bancherii au arătat că vor colabora cu Consiliul Concurenţei în investigaţia începută de instituţie pe piaţa serviciilor bancare şi interbancare şi vor furniza toate datele necesare, însă au cerut respectarea cu stricteţe a legilor, inclusiv a celor privind secretul bancar.

Consiliul European se va reuni, vineri, la Bruxelles, pentru a discuta despre criza financiară globală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu vrea ca monedele naţionale din statele non-euro să fie protejate de atacuri speculative.
 Vizualizări articol: 688 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu vrea ca monedele naţionale din statele non-euro să fie protejate de atacuri speculative0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei