Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 nov 2008 - Anul XIII, nr. 260 (3941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu, Băsescu şi Becali - cei mai mediatizaţi la ştiri şi dezbateri TV, între 9 şi 28 octombrie

Marţi, 4 Noiembrie 2008 (19:47:33)
Călin Popescu Tăriceanu a fost cel mai mediatizat om politic în emisiunile de ştiri şi dezbateri difuzate de Antena 1, Antena 3, Pro TV, Realitatea TV şi TVR1, în perioada pre-campaniei, 9 - 28 octombrie, el fiind urmat de Traian Băsescu, Gigi Becali, Mircea Geoană şi Dumitru Dragomir, potrivit CNA.

CNA a monitorizat, în perioada 9 - 28 octombrie, emisiunile de ştiri difuzate în prime-time şi emisiunile de dezbatere difuzate de televiziunile Antena 1, Antena 3, Pro TV, Realitatea TV şi TVR1. Consiliul a urmărit evidenţierea prezenţei oamenilor politici care s-au exprimat direct sau înregistrat, în studiourile tv sau telefonic.

Rezultatele monitorizării CNA au fost prezentate în şedinţa de marţi a Consiliului.

Potrivit monitorizării CNA, Călin Popescu Tăriceanu a apărut de cele mai multe ori - 152 de apariţii - în emisiunile de ştiri şi dezbateri ale posturilor analizate, în calitate de premier şi de reprezentant al PNL. Astfel, Tăriceanu a avut 44 de apariţii la ştirile difuzate de postul Antena 3 şi 3 - la dezbaterile aceluiaşi post, în perioada analizată, 38 de prezenţe în ştirile Realitatea TV şi 7 prezenţe la emisiunile de dezbateri de la acelaşi post, 22 de prezenţe în ştirile de la Antena 1, 21 - la ştirile Pro TV şi 17 - la "Jurnalul TVR".

Pe de altă parte, şeful statului, Traian Băsescu, a avut 105 de apariţii, ca preşedinte al României, la ştirile şi dezbaterile posturilor analizate. Băsescu a avut 27 de prezenţe la ştirile Antena 3 şi 2 prezenţe la dezbaterile de la acelaşi post, 22 - la ştirile Realitatea TV şi 5 - la dezbaterile Realitatea TV, 21 - la ştirile Antena 1, 18 - la ştirile Pro TV şi 10 - la ştirile TVR1.

Preşedintele a fost urmat în topul apariţiilor la ştirile şi dezbaterile difuzate de televiziuni de Gigi Becali (PNGCD), cu 104 apariţii în perioada analizată, de Mircea Geoană (PSD) - 51 de prezenţe şi Dumitru Dragomir (PRM) - 48 de prezenţe.

În urma monitorizării realizate de Serviciul Monitorizare TV al CNA, membrii Consiliului au decis să someze public trei posturi, Antena 1, Antena 3 şi Realitatea TV, care au prezentat dezechilibre în privinţa pluralismului politic în pre-campanie.

Astfel, CNA a decis în şedinţa de marţi să someze postul Antena 1, care, în emisiunile de dezbatere difuzate în perioada monitorizată de Consiliu, nu a respectat echilibrul politic în prezentarea opiniilor reprezentanţilor tuturor partidelor politice.

Somaţia s-a dat la propunerea lui Ioan Onisei, membru al CNA. "Propun somaţie, pentru că nu s-au echilibrat după avertizarea CNA şi pentru că au avut trei candidaţi prezenţi înainte de campanie (Sergiu Nicolaescu, Oana Niculescu-Mizil şi Luminiţa Anghel, n.r.)", a spus Onisei.

Potrivit lui Onisei, postul nu a respectat art. 3 din Legea audiovizualului şi art. 18, alin 2 din Decizia CNA nr. 792 din 30 septembrie 2008 privind campania electorală în audiovizual.

CNA a somat public şi postul Antena 3 pentru nerespectarea pluralismului în emisiunile de dezbatere difuzate în emisiunea monitorizată.

În urma monitorizării şi postul Realitatea TV a primit somaţie publică pentru o "situaţie dezechilibrată" în cadrul dezbaterilor. Potrivit CNA, prezenţa reprezentanţilor UDMR la emisiunile postului Realitatea TV a fost foarte redusă.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu, Băsescu şi Becali - cei mai mediatizaţi la ştiri şi dezbateri TV, între 9 şi 28 octombrie.
 Vizualizări articol: 786 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu, Băsescu şi Becali - cei mai mediatizaţi la ştiri şi dezbateri TV, între 9 şi 28 octombrie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei