Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 nov 2008 - Anul XIII, nr. 260 (3941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Rozopol propune un proiect pentru dezvoltarea micilor ateliere de meşteşugărit

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Candidatul PNL Suceava pentru un mandat în colegiul Gura Humorului – Câmpulung Moldovenesc, Philip Rozopol, a anunţat că în calitate de viitor parlamentar va promova un proiect pentru dezvoltarea micilor ateliere de meşteşugărit din Bucovina.

El a precizat că acest proiect urmează să fie lansat într-o dezbatere publică unde localnicii din zona Câmpulung Moldovenesc – Gura Humorului – Frasin vor putea să cunoască modul în care vor putea să-şi dezvolte propriile ateliere meşteşugăreşti.

„Orice bucovinean care doreşte să câştige bani din prelucrarea iscusită a lemnului va avea posibilitatea să-şi dezvolte propria afacere”, a subliniat Rozopol. El a precizat că în comparaţie cu alte proiecte anunţate, planul său pentru Bucovina este unul extrem de simplu, şi care va da posibilitatea locuitorilor din comunele şi oraşele din colegiul unde candidează să câştige bani, „dacă vor da dovadă de puţină voinţă”.

„Bucovinenii vor să facă bani, dar nu ştiu cum. Eu ştiu că soluţia pentru situaţia de faţă este instruirea. Tocmai de aceea, eu mă încăpăţânez să le arăt direcţia spre succes. Am un plan clar pe care vreau să îl discut cu oamenii şi să îl implementăm ca o echipă, în fiecare comunitate locală”, a anunţat candidatul liberal.

 

Câştigurile zilnice pot să ajungă la 150 de euro

Rozopol a precizat că un meşteşugar în lemn, din Bucovina, poate câştiga aproximativ 15 euro, „doar dintr-o scândurică”, însă doar în situaţia în care lemnul este prelucrat în aşa fel încât din el să rezulte obiecte simple, dar în cantitate mare, cum ar fi jucării, decoraţiuni pentru grădini sau obiecte de uz casnic. Făcând un calcul, liberalul sucevean a arătat că un meşteşugar poate face 10 jucării sau suveniruri pe zi, rezultând un câştig de 150 de euro dacă produsele sunt vândute în ţară, şi în special în străinătate.

„O condiţie de bază trebuie să fie valoarea adăugată a mâinii meşteşugăreşti autohtone. Lemnul prelucrat în gospodăriile noastre poate avea o valoare mult mai mare dacă pe produsul finit va apărea marca Bucovinei. Iar bucovinenii nu vor fi siliţi să le vândă la preţ de chilipir, ci la un preţ mult mai mare”, a explicat Philip Rozopol.

 

Fonduri nerambursabile de până la 200.000 de euro

El a mai adăugat o altă parte a proiectului său prevede că marii meşteşugari trebuie să stea faţă în faţă cu toţi cei care doresc să facă bani din prelucrarea tradiţională a lemnului la nivel de gospodărie.

„Vechii meşteşugari sunt cei care imprimă spiritul Bucovinei în obiectele meşteşugite. Ei sunt cei care doresc, fără doar şi poate, păstrarea tradiţiei. Este de datoria lor să transmită mai departe tainele artei prelucrării lemnului din Bucovina. Mai simplu spus, să îi instruiască pe cei dornici şi în putere de muncă. Tocmai de aceea, datoria mea ca viitor deputat este să le arăt bucovinenilor cum pot să acceseze fonduri nerambursabile, cum îşi pot pune o afacere de acest tip pe picioare”.

Candidatul liberal a explicat că în momentul de faţă există deja un program prin care bucovinenii pot accesa fonduri nerambursabile de până la 200.000 de euro, sumă suficientă pentru achiziţionarea de scule, dispozitive sau unelte necesare pentru o activitate meşteşugărească.

El a mai spus că micii întreprinzători pot accesa fonduri şi pentru promovarea activităţii pe care o desfăşoară, la târguri şi expoziţii internaţionale. Philip Rozopol a precizat că se va implica personal în acordarea de informaţii celor care doresc să acceseze aceste fonduri nerambursabile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rozopol propune un proiect pentru dezvoltarea micilor ateliere de meşteşugărit.
 Vizualizări articol: 833 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 4 voturi
Rozopol propune un proiect pentru dezvoltarea micilor ateliere de meşteşugărit3.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei