Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 nov 2008 - Anul XIII, nr. 260 (3941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu şi Vosganian, reclamaţi la PICCJ pentru furnizare de date false în Parlament

Marţi, 4 Noiembrie 2008 (16:12:54)
Premierul Călin Popescu Tăriceanu şi ministrul Finanţelor Varujan Vosganian au fost reclamaţi la Parchetul instanţei supreme de Federaţia sindicală "Spiru Haret", care îi acuză pe demnitari că ar fi prezentat date false în Camera Deputaţilor când s-a discutat legea salarizării din învăţământ.

De fapt, Parchetul Înaltei Curţi de casaţie şi Justiţie-Secţia de urmărire penală şi criminalistică a înregistrat două plângeri referioare la votul dat în Camera Deputaţilor asupra Ordonanţei Executivului privind majorările salariale cu 50 la sută ale profesorilor.

Contactat de MEDIAFAX, Biroul de presă al Ministerului Public susţine că într-una din plângeri aparţinând Academiei Caţavencu, s-a făcut referire la infracţiunea de subminare a economiei naţionale, astfel că reclamaţia a fost remisă de la Secţia de urmărire penală şi criminalistică a Parchetului ICCJ la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), competentă în a soluţiona astfel de speţe.

Cea de-a doua plângere s-a înregistrat la Secţia de urmărire penală şi crimanlistică, unde procuror şef este Marius Iacob.

Astfel, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Secţia de urmărire penală şi criminalistică, a solicitat conducerii Camerei Deputaţilor transcriptul discursurilor ţinute în plen pe 30 septembrie, de premier şi de ministrul Economiei, după votul privind Ordonanţa de Urgenţă 15/2008, în urma unei petiţii a Federaţiei sindicale "Spiru Haret".

Federaţia sindicală, sub semnătura liderului Gheorghe Isvoranu, îi acuză pe premierul Tăriceanu şi pe ministru Vosganian că ar fi prezentat în plenul Camerei Deputaţilor date false cu privire la majorarea salariilor profesorilor, ceea ce ar contraveni Legii răspunderii ministeriale.

De altfel, în 4 octombrie, Gheorghe Isvoranu, preşedintele Federaţiei "Spiru Haret", afirma că îi va da în judecată pe ministrul Finanţelor, Varujan Vosganian, şi pe premierul Călin Popescu Tăriceanu, pentru declaraţiile referitoare la decizia Camerei Deputaţilor de a majora salariile cadrelor didactice cu 50 la sută.

Tot atunci, ministrului Economiei şi Finanţelor, potrivit calculelor sale, spune că o creştere generalizată a salariilor bugetare cu 50 de procente ar echivala cu un deficit consolidat de şapte la sută din PIB anul viitor sau cu anularea tuturor investiţiilor din aceste sectoare.

Ulterior, depunerii plângerii federaţiei, procurorul şef secţie Marius Iacob şi procurorul Cătălin Ceort au cerut Camerei Deputaţilor transcriptul discursurilor rostite în plen de premier, ministrul Economiei şi de cel al Educaţiei, Cristian Adomniţei (demis între timp-n.r.) după votul la Ordonanţa 15/2008 privind salarizarea profesorilor.

În documentul trimis conducerii Camerei se arată că transcriptul acestor discursuri ţinute în plenul Camerei este necesar în interesul soluţionării unei cauze penale.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a decis ca secretarul general al Camerei să trimită o adresă Parchetului ICCJ prin care să informeze că stenograma şedinţei se află pe site-ul Camerei.

Potrivit articolului 72 din Constituţie, deputaţii şi senatorii nu pot fi traşi la răspundere juridică pentru voturile sau pentru opiniile politice exprimate în exercitarea mandatului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu şi Vosganian, reclamaţi la PICCJ pentru furnizare de date false în Parlament.
 Vizualizări articol: 483 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu şi Vosganian, reclamaţi la PICCJ pentru furnizare de date false în Parlament0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei