Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 nov 2008 - Anul XIII, nr. 260 (3941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Geoană vrea să combată antisemitismul, o problemă care "stârneşte un nerv sensibil"

Marţi, 4 Noiembrie 2008 (19:43:10)
Preşedintele PSD Mircea Geoană a participat, marţi, la lansarea candidatului PSD pentru Camera Deputaţilor în Colegiul Africa-Asia, Armand Schor, declarând că vrea să combată antisemitismul - o problemă care "stârneşte un nerv sensibil" - de pe poziţia sa de "om de stânga".

Schor este evreu originar din România şi membru al Partidului Muncii din Israel şi a fost invitat de PSD - prin intermediul lui Colette Avital, vicepreşedintele Knessetului - să candideze pentru Parlamentul de la Bucureşti.

Întâlnirea le-a permis participanţilor, în majoritate vârstnici, să se prezinte, să povestească ce îşi amintesc despre România, să facă propuneri şi să îi pună întrebări lui Geoană, dar şi să se acuze unul pe altul că monopolizează discuţia.

Criticile la adresa PDL, despre care Armand Schor a spus că este aliat cu PRM, nu au lipsit, dar întâlnirea a fost dominată de o altă problemă, cea a rasismului şi a necesităţii combaterii acestuia, majoritatea celor prezenţi cerând informaţii despre profanarea cimitirelor evreieşti din România.

Geoană a vorbit despre crearea unui grup strategic Romania-Israel, a "cuplării" la un fond israelian de cercetare ştiinţifică, dar şi despre faptul că legea privind votul uninominal oferă prea puţine locuri pentru reprezentarea comunităţilor româneşti din străinătate.

Geoană a criticat rasismul, xenofobia şi antisemitismul, spunându-le participanţilor la întrevedere că este decis să le combată, mai ales în calitatea sa "de om de stânga".

"Această problemă stârneşte un nerv sensibil şi capătă o interpretare care scapă de sub control", a spus Geoană, care a dat exemplul presei israeliene.

"Chiar aici, în presa din Israel, după evenimentul de la Cimitirul Giurgiului a apărut un articol legat de o declaraţie a unui lider român, legat de cu cine se învecinează nu ştiu ce ţară, a apărut un articol absolut exagerat", a spus Geoană.

"Dar, când eşti pe un teren plin de încărcătură simbolistică, trebuie să fii foarte prudent", a avertizat el, adăugând că statul român trebuie să investigheze şi să pedepsească autorii actelor de rasism.

"Când închizi ochii şi te uiţi în partea cealaltă, astfel de fenomene vor apărea ca ciupercile", a conchis el.

Geoană le-a spus membrilor comunităţii româneşti din Israel, prezenţi la întâlnire, că este îngrijorat de actuala criză economică, ce ar putea afecta şi România, mai ales din cauza lipsei de lichidităţi.

El a ţinut să sublinieze că România se află după o perioadă de opt ani de creştere economică neîntreruptă, a criticat absorbţia insuficientă de fonduri comunitare.

“După doi ani ca membru al UE, România plăteşte mai mult la bugetul comparativ cu ce primeşte”, a spus Geoană.

Geoană a mai spus că a convenit cu liderii israelieni o serie de planuri de cooperare, printre care înfiinţarea unui grup strategic cu Israelul - astfel de iniţiative bilaterale existând în relaţia dintre statul Israel şi Franţa, Marea Britanie, SUA, Germania şi Rusia – dar şi despre "cuplarea" României la un fond israelian de cercetare ştiinţifico-tehnologic, scopul fiind de a aduce în România tehnologie de ultimă oră.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Geoană vrea să combată antisemitismul, o problemă care "stârneşte un nerv sensibil".
 Vizualizări articol: 626 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Geoană vrea să combată antisemitismul, o problemă care "stârneşte un nerv sensibil"0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei