Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 4 nov 2008 - Anul XIII, nr. 260 (3941)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa cere majorări de 50-60 la sută, ameninţând cu proteste

Marţi, 4 Noiembrie 2008 (13:39:17)
 Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa (FNSA) solicită creşterea salariilor personalului din serviciile de ambulanţă cu 50 - 60 la sută, începând cu data de 1 noiembrie, ameninţând cu proteste alături de celelalte federaţii din sănătate.

În aceste condiţii, sindicaliştii spun că susţin "reforma în domeniul sanitar şi consideră că o salarizare corespunzatoare a activităţii de urgenţă din serviciile de ambulanţă ar influenţa menţinerea personalului şi pregătirea profesională la standarde europene".

Sindicaliştii anunţă începerea protestelor, din 11 noiembrie, în cazul în care revendicările nu le vor fi luate în considerare, FNSA demarând strângerea de semnături pentru acţiunile de protest.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, s-a întâlnit, luni, cu liderii Federaţiei Sanitas şi le-a oferit o majorare a salariilor cu şapte la sută în 2009, propunerea fiind refuzată de sindicalişti, care se vor mai întâlni în această săptămână cu reprezentanţii Executivului.

Preşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Petcu, a declarat, la finalul întâlnirii cu ministrul Eugen Nicolăescu, că părţile n-au înregistrat un progres semnificativ prin întâlnirea de luni.

"Ministrul a venit cu propunere pe care n-am putut s-o discutăm, respectiv 5-6-7 la sută în 2009. În ceea ce priveşte drepturile suplimentare, adică prima de stabilitate şi sporul de prevenţie, ministrul a spus că nu se poate pronunţa, că nu poate să îşi asume responsabilitatea în numele viitorului Guvern", a declarat Marius Petcu.

Preşedintele Sanitas a mai spus că cere cinci la sută din PIB pentru Sănătate în 2009, din aceste fonduri putându-se asigura şi majorarea de 50-60 la sută pe care o cer sindicaliştii.

Marius Petcu a precizat că ministrul "a lăsat o portiţă deschisă", chemându-i din nou la întâlnire la sfârşitul săptămânii, joi sau vineri.

De asemenea, sindicaliştii au anunţat că nu renunţă la protestele stabilite.

La rândul său, ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, la finalul întâlnirii cu sindicatele, că a solicitat sprijinul Federaţiei Sanitas pentru un proces real de reformă şi restructurare a unor spitale, proces din care ar rezulta unele fonduri, care ar putea fi luate în considerare la majorarea cerută de sindicate.

"Dialogul este serios, stăm în continuare la masa negocierilor, dar pretenţiile sindicaliştilor trebuie să fie apropiate de realitate", a afirma Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii consideră că la viitoarea întâlnire poziţiile celor două părţi vor fi mult mai apropiate, până la sfârşitul acestei săptămâni urmând a fi făcute o serie de evaluări care ar putea duce la o majorare a salariilor acceptate de sindicate.

Ministrul a negat că trage de timp prin aceste negocieri prelungite cu sindicatele.

Federaţia Sanitas ameninţă cu greva de avertisment în 14 noiembrie şi cu cea generală din 20 noiembrie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa cere majorări de 50-60 la sută, ameninţând cu proteste.
 Vizualizări articol: 388 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Federaţia Naţională Sindicală Ambulanţa cere majorări de 50-60 la sută, ameninţând cu proteste0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei