Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 14 oct 2008 - Anul XIII, nr. 242 (3923)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

PDL contestă votul Parlamentului privind alegerea conducerii Curţii de Conturi

Marţi, 14 Octombrie 2008 (16:14:48)
Liderii grupurilor parlamentare ale PDL, senatorul Constantin Gheorghe şi deputatul Cristian Rădulescu, au contestat, marţi, în plenul reunit, rezultatul votului la alegerea conducerii Curţii de Conturi, ei susţinând că PDL nu au votat acest punct pe ordinea de zi, numărul de voturi fiind prea mare.

Liderul deputaţilor PD-L, Gheorghe Constantin, a reiterat, în intervenţia sa, faptul că grupul democrat-liberal a solicitat, cu ocazia şedinţei Birourilor Permanente ale celor două Camere, scoaterea de pe ordinea de zi a punctului privind alegerea conducerii Curţii de Conturi şi a consilierilor acestei Curţi.

"Sigur că nu am avut succes la vot pentru că am fost înfrânţi datorită voturilor de la celelalte partide, fapt care confirmă un anume lucru pe care îl ştiam - este vorba despre un anume aranjament politic care astăzi s-a confirmat", a spus Constantin, admiţând, însă, că acestă instituţie trebuie să lucreze, acesta fiind o necesitate pentru România.

Constantin Ghorghe a arătat că, încă din februarie, când Parlamentul a decis să prelungească mandatul membrilor Curţii, această decizie a fost la limita constituţionalităţii.

"S-a vorbit despre vid de putere constituţional. Acest vid de putere constituţional referitor la Curtea de Conturi se întâmpla şi în februarie, se întâmpla şi în iunie", a subliniat el. Potrivit acestuia, ideea că o instituţie a statului român este dizolvată putea fi spusă şi anterior.

"Ieri, la Biroul Camerelor reunite, s-a schimbat complet optica şi ni s-a cerut în mod imperativ ca astăzi să dăm un vot pentru consilierii Curţii de Conturi pe legea veche, dar până acum s-a considerat că legea veche este proastă şi ar fi foarte bine să elaborăm noua lege şi, în lumina acestei legi, să fie aleşi consilierii de conturi", a arătat senatorul.

El i-a atenţionat pe parlamentari că este vorba doar de ore până când Curtea Constituţională va da verdictul în cazul legii de funcţionare a Curţii.

"S-a făcut acest vot rapid, pe picior, pentru a ne convinge, încă o dată, că acest aranjament politic la nivel înalt funcţionează", a spus el, întrerupt fiind de preşedintele de şedinţă, liberalul Şerban Olteanu, care i-a cerut să îşi scurteze discursul. "Vă rog să vă sintetizaţi intervenţia. Aveţi dreptul la două minute", l-a atenţionat Olteanu.

Continuându-şi declaraţia, senatorul democrat liberal i-a informat pe parlamentari că parlamentarii acestui partid nu au votat la punctul de pe ordinea de zi care viza numirea noilor membri ai Curţii de Conturi ci doar pentru completarea componenţei Comisiei pentru controlul SRI şi a Comisiei pentru controlul SIE, precum şi pentru noi membri în Consiliul Naţional al Audiovizualului.

El şi-a declarat nedumerirea că deşi marea majoritate a parlamentarilor PD-L nu au votat membrii Curţii de Conturi, numărul de voturi exprimate la acest punct de pe ordinea de zi este egal cu cel dat în cazul comisiilor parlamentare şi în cazul CNA.

În replică, preşedintele camerei Deputaţilor i-a cerut senatorului PD-L să verifice Regulamentul şi să cvonstate care erau procedurile de monitorizare a votului.

El i-a cerut lui Gheorghe să îşi întrebe colegii de partid de ce au lipsit de la procedurile de numărare a voturilor, fiind prezent un singur membru al Birourilor Permanente din partea democrat-liberalilor.

"Găsesc astfel de atitudine politică incorect şi o spun în mod public", l-a apostrofat Olteanu.

Punctul de vedere exprimat de liderul senatorilor PD-L a fost susţinut şi de liderul deputaţilor democrat-liberali, Cristian Rădulescu, care a explicat că protestul PD-L a fost faţă de aranjamentele de ultimă oră.

El a susţinut că diferenţa dintre rezultatele votării între cele patru buletine de vot trebuia să fie de câteva zeci de voturi.

"Aveţi toate pârghiile necesare să vă duceţi contestaţiile mai departe", a fost replica lui Bogdan Olteanu, care a amintit de prevederile regulamentare în acest sens.

Senatorul PSD Nicolae Văcăroiu a fost ales, marţi, prin votul Camerelor reunite ale Parlamentului, preşedinte al Curţii de Conturi, el urmând să activeze în această funcţie pentru o perioadă de nouă ani.

Senatorii şi deputaţii au validat, cu 305 voturi "pentru" şi 2 voturi "împotrivă", candidaturile avizate de Comisiile de buget ale celor două Camere pentru conducerea Curţii de Conturi, precum şi candidaturile pentru funcţiile de consilier în această instituţie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PDL contestă votul Parlamentului privind alegerea conducerii Curţii de Conturi.
 Vizualizări articol: 486 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
PDL contestă votul Parlamentului privind alegerea conducerii Curţii de Conturi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei