Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 8 oct 2008 - Anul XIII, nr. 237 (3918)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Nicolăescu susţine că în farmacii există suficiente medicamente care pot fi eliberate fără un plafon

Miercuri, 8 Octombrie 2008 (14:25:17)
Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, miercuri, că farmaciile dispun de stocuri suficiente de medicamente care pot fi eliberate fără un plafon, conform deciziei Guvernului de săptămâna trecută, şi că distribuitorii sunt interesaţi să determine Executivul să majoreze preţul.

El a precizat că i-a informat pe miniştri, în şedinţa de miercuri a Guvernului, că nu există o criză a medicamentelor compensate.

"Înţeleg omeneşte că unii distribuitori de medicamente au interesele proprii, înţeleg de asemenea că au interesul să creeze prin mass-media panică, ca să forţeze Ministerul Sănătăţii şi Guvernul să ia măsuri de majorare a preţului la medicamente", a declarat, la Palatul Victoria, ministrul Nicolăescu.

El a arătat că avut două întâlniri cu producătorii şi distribuitorii de medicamente, precum şi cu reprezentanţii Colegiului Farmaciştilor pentru analiza unor măsuri până la sfârşitul anului în ce priveşte calculul preţului în funcţie de cursul de schimb, dar şi a unor măsuri pe termen mediu şi lung privind metoda generală de calcul.

Casa Naţională a Asigurărilor de Sănătate urmează să prezinte sâmbătă o analiză a situaţie actuale, iar ministrul Sănătăţii va avea o nouă întâlnire cu reprezentanţii industriei farmaceutice.

Nicolăescu a remarcat că distribuitorii manifestă mai puţină înţelegere, ei fiind cei mai "guralivi" în mass-media, şi a făcut apel la presă să informeze corect populaţia, în sensul că în farmacii există medicamente care trebuie obligatoriu eliberate.

Guvernul a decis, în urmă cu o săptămână, eliminarea plafoanelor din farmacii pentru eliberarea medicamentelor compensate, începând cu 1 octombrie.

Farmaciştii şi distribuitorii de medicamente au apreciat că eliminarea plafoanelor din farmacii ar putea crea o criză fără precedent, întrucât cererile se vor dubla sau chiar tripla.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Nicolăescu susţine că în farmacii există suficiente medicamente care pot fi eliberate fără un plafon.
 Vizualizări articol: 492 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Nicolăescu susţine că în farmacii există suficiente medicamente care pot fi eliberate fără un plafon0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei