Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 aug 2008 - Anul XIII, nr. 196 (3877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CFR Călători a achiziţionat prin BRM vagoane şi servicii de modernizare a trenurilor de 500 mil euro

Joi, 21 August 2008 (15:55:41)

Firmele Remar Paşcani, Remarul 16 Februarie, CFR- SIRV Braşov, Astra Vagoane şi Atelierele CFR Griviţa au fost selectate de CFR Călători pentru furnizarea de vagoane şi servicii de modernizare a trenurilor, valoarea contractelor depăşind 1,8 miliarde de lei (circa 509 milioane euro).
 
  "CFR Călători a încheiat cinci acorduri cadru pentru furnizarea de vagoane de călători de confort sporit şi de prestări servicii de modernizare a unor vagoane, programe care se vor derula pe o perioadă cuprinsă între trei şi patru ani", se arată într-un comunicat al Bursei Române de Mărfuri (BRM).

Remar Paşcani va oferi servicii de modernizare pentru vagoane etajate, la preţul unitar de 2,4 milioane de lei, fără TVA, pentru o cantitate maximă de 70 de vagoane, şi de 2,5 milioane lei, fără TVA, pentru alte maxim 43 de bucăţi.

Un alt acord pentru lucrări de modernizare a fost încheiat, pe o perioadă de 36 de luni, cu CFR- SIRV Braşov, la preţul unitar de 1,165 milioane de lei, pentru cel mult 300 de vagoane.

Celelalte trei acorduri stabilesc modalitatea de achiziţionare a unor vagoane de călători.

Astfel, Astra Vagoane Călători a fost selectată pentru furnizarea de vagoane de călători, climatizate, pentru trafic intern şi internaţional, la preţul total de 717,6 milioane de lei, fără TVA, pentru până la 200 de unităţi.

Atelierele CFR Griviţa va furniza vagoane de călători de viteză, cu un grad ridicat de confort, la preţul unitar de două milioane de lei, pentru 50 de vagoane, şi de 2,142 milioane lei, pentru alte 40 de vagoane.

De asemenea, firma Remarul 16 Februarie va livra CFR Călători 40 de rame electrice, fiecare la preţul de 4,7 milioane de lei.

Valoarea totală de adjudecare a produselor şi serviciilor achiziţionate de SNTFC CFR Călători prin intermediul Bursei Române de Mărfuri depăşeşte 1,8 miliarde lei pentru cantitatea maximă solicitată.

Parcul CFR Călători numără 3.500 de vagoane, în cea mai mare parte cu o vechime de 20 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CFR Călători a achiziţionat prin BRM vagoane şi servicii de modernizare a trenurilor de 500 mil euro.
 Vizualizări articol: 896 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CFR Călători a achiziţionat prin BRM vagoane şi servicii de modernizare a trenurilor de 500 mil euro0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei