Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 aug 2008 - Anul XIII, nr. 196 (3877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministerul Transporturilor ar putea ataca în instanţă Petrom, pentru că nu a distribuit roviniete

Joi, 21 August 2008 (16:50:09)

Ministerul Transporturilor ar putea ataca în instanţă compania Petrom, pentru că a avut la dispoziţie roviniete pe care însă nu a dorit să le vândă, potrivit ministrului de resort, Ludovic Orban.
 
  "Voi merge până la a da în judecată Petrom şi să recuperez prejudiciul, pentru că se poate calcula cam cât ar fi putut să vândă", a afirmat Orban într-o conferinţă de presă.

El se va întâlni, luni, cu reprezentanţii Petrom, pentru discuţii pe această temă.

Orban a menţionat că Petrom va primi, la începutul săptămânii viitoare, un nou stoc de roviniete, de peste 500.000 de unităţi.

Oficialul acuză Petrom că refuză să vândă rovinietele pe care le are, pentru a forţa Ministerul Transporturilor să accepte majorarea comisionului primit de companie din vânzarea acestora, de la 4% la 6%.

"În urma verificărilor am descoperit că Petrom are 823.000 de roviniete. În urma controlului am văzut următoarele situaţii: şefii de staţie ţin sub tejghea rovinietele; o altă situaţie este cea în care li s-a repartizat un stoc foarte mic; a treia situaţie este că, la nivel central, Petrom le spune şefilor de staţie câte roviniete să comande, iar acestea sunt insuficiente", a spus Orban.

Petrom a respins acuzaţiile şi a susţinut că nu a cerut Ministerului Transporturilor creşterea comisionului, iar numărul insuficient al rovinietelor este cauzat de neonorarea comenzilor de către Compania de Autostrăzi şi Drumuri.

"Contractul (prin care Petrom distribuie roviniete, n.r.) este valabil de anul trecut, nu se renegociază, este în curs de semnare un act adiţional, dar care nu are nimic de-a face cu renegocierea comisionului. Petrom nu a cerut în niciun moment renegocierea acestei cifre", se arată într-un comunicat al Petrom.

În replică la acuzaţiile lui Orban, reprezentanţii companiei petroliere au afirmat că până în prezent Petrom a primit 259.750 de roviniete noi, emise la 1 august, din care a distribuit către benzinării 222.721 de unităţi.

"La sediul central (al Petrom. n.r.) mai există un stoc de 37.029 bucăţi, care, din pacate, sunt din cele mai puţin căutate categorii. Nu există roviniete de autoturism în stocul Petrom SA nedistribuite. (...) Petrom stabileşte centralizat cantităţile de distribuit în staţii în funcţie de istoricul de vânzări al fiecărei staţii în parte şi în funcţie de cantităţile de roviniete puse la dispoziţie de CNADNR. Stocurile mici repartizate sunt consecinţa directă a neonorării comenzilor de către CNADNR", potrivit companiei.

Orban a spus că acordul pentru vânzarea rovinietelor cu Petrom a fost încheiat atunci când ministru al Transporturilor era Radu Berceanu şi nu prevede sancţiuni.

"Dacă acest contract ar prevedea sancţiuni, Petrom ar trebui să fie despăgubită. Toate crizele de roviniete în decursul timpului se datorează aprovizionării defectuoase din partea CNADNR. Mai mult, CNADNR are obligaţia de a onora comenzile noastre în 10 zile. Ca exemplu, ultima noastră comandă este din 12 august şi este încă neonorată", au mai spus oficialii Petrom.

Printre distribuitorii de roviniete se numără, alături de Petrom, alte companii petroliere - OMV, MOL, Rompetrol - , Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Poşta Română şi Uniunea Naţională a Transportatorilor Rutieri.

Orban susţine că acţiunea de control a vizat şi celelalte companii petroliere, la care însă nu s-au descoperit nereguli.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministerul Transporturilor ar putea ataca în instanţă Petrom, pentru că nu a distribuit roviniete.
 Vizualizări articol: 519 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministerul Transporturilor ar putea ataca în instanţă Petrom, pentru că nu a distribuit roviniete0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei