Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 aug 2008 - Anul XIII, nr. 196 (3877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Băsescu: Georgia trebuie să găsească formule pentru negocieri directe cu Federaţia Rusă

Joi, 21 August 2008 (14:35:27)

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, la Tbilisi, după întrevederea cu omologul său georgian, Mihail Şaakashvili, că "Georgia trebuie să găsească formule să înceapă negocieri directe cu Federaţia Rusă".

Şeful statului român a precizat că acesta este punctul de vedere al României şi că mai mult nu comentează.

Traian Băsescu a mai spus că negocierile cu privire la integritatea teritorială a Georgiei sunt esenţiale şi trebuie făcute şi cu părţile de care aceasta depinde în mod direct.

Preşedintele Băsescu a reiterat şi la Tbilisi faptul că integritatea teritorială a Georgiei este esenţială şi că aceata trebuie menţinută.

"Niciun eveniment nu justifică multiplicarea a ceea ce s-a întâmplat în Kosovo. România crede în cei care au recunoscut că vor face tot ceea ce trebuie ca episodul Kosovo să nu se repete", a spus Băsescu.

Preşedintele a subliniat că România rămâne credincioasă principiilor integrităţii teritoriale, suveranităţii şi inviolabilităţii frontierelor ca garanţie a păcii în Europa. El a apreciat că abandonarea acestor principii poate duce la involuţii care pot afecta securitatea multor state.

Traian Băsescu a afirmat că esenţial este în momentul de faţă aplicarea acordului de încetare a focului, ca garanţie că negocierile se pot derula în continuare. De asemenea, el a făcut un apel la preşedinţii statelor din zona Caucaz-Marea Neagră să adopte o atitudine ponderată şi înţeleaptă, apreciind că aceasta ar fi singura soluţie pentru evoluţii pozitive în zonă.

Preşedintele român a apreciat, de asemenea, că este momentul ca liderii politici să treacă de la vorbe la fapte, pentru că Georgia are nevoie acum de ajutor umanitar. El a menţionat că la bordul aeronavei sale au fost aduse câteva tone de medicamente şi produse sanitare ca ajutor de urgenţă din partea statului român.

Şeful statului a făcut un apel la ajutoarea din punct de vedere umanitar şi financiar al Georgiei. El a apreciat că, după evenimentele din Osetia de Sud, probabil că foarte mulţi investitori vor evita Georgia pentru o perioadă de timp şi, de aceea, s-ar impune o compensare din partea celor "ce se pretind prieteni ai Georgiei", punând la dispoziţie resurse financiare pentru reconstrucţia acestei ţări.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Băsescu: Georgia trebuie să găsească formule pentru negocieri directe cu Federaţia Rusă.
 Vizualizări articol: 445 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Băsescu: Georgia trebuie să găsească formule pentru negocieri directe cu Federaţia Rusă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei