Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 21 aug 2008 - Anul XIII, nr. 196 (3877)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Micro-întreprinderi în cele mai diverse domenii, prin programul de dezvoltare rurală

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O nouă măsură inclusă în Programul Naţional de Dezvoltare Rurală permite accesarea de fonduri europene pentru deschiderea de micro-întreprinderi în zeci de domenii de activitate.

Persoanele cu iniţiativă pot depune proiecte pentru a investi în industria uşoară (articole de pielărie, încălţăminte, lână, blană, tricotaje, produse de uz gospodăresc etc.), în activităţi de procesare industrială a produselor lemnoase, în mecanică fină, asamblare maşini, unelte şi obiecte casnice etc.

Mai pot fi obţinuţi bani pentru investiţii în dezvoltarea activităţilor meşteşugăreşti, de artizanat şi a altor activităţi tradiţionale non-agricole cu specific local (prelucrarea fierului, lânii, olăritul, brodatul, confecţionare instrumente muzicale tradiţionale etc.), precum şi în marketingul acestora (mici magazine de desfacere a propriilor produse obţinute din aceste activităţi).

De asemenea, mai pot fi demarate afaceri în domeniul serviciilor, la acest capitol fiind incluse croitorii, frizerii, cizmării, săli de internet, service-uri de reparaţii maşini etc.

 

Valoarea fondurile de la UE, până la 70% din proiect

Aceste proiecte pot fi accesate de micro-întreprinderile deja existente (care au mai puţin de zece angajaţi şi o cifră de afaceri anuală de până la 2 milioane de euro), ori de persoanele fizice care se angajează că se autorizează cu statut minim de persoană fizică autorizată şi vor funcţiona ca micro-întreprindere.  

Fondurile nerambursabile oferite de Uniunea Europeană sunt cuprinse între 50.000 şi 200.000 de euro pentru fiecare proiect, şi pot reprezenta până la 70% din totalul cheltuielilor eligibile.

Banii pot fi obţinuţi doar pentru proiecte ce vizează mediul rural.

Pentru informaţii suplimentare cei interesaţi sunt invitaţi la Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Micro-întreprinderi în cele mai diverse domenii, prin programul de dezvoltare rurală.
 Vizualizări articol: 790 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Micro-întreprinderi în cele mai diverse domenii, prin programul de dezvoltare rurală5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Proiect trimis de
(21 aug 2008, 11:58:37
DA, ca sa faci un proiect trebuie sa te inhami cu multa rabdare, ca la sistemul birocratic si la sutele de avize care se solicita, legi facute de birocrati de la Bucuresti,care nu au tangenta cu realitatea din teren.
2.   Extrem de necesare trimis de
(21 aug 2008, 19:08:38
Extrem de necesare sunt acele centre de consultanta ale Consiliului Judetean in teritoriu, bine ar fi sa fie urgentata functionarea lor!
3.   INFORMARE AIURE trimis de
(21 aug 2008, 20:06:52
CARE DE LA DIRECTIE SA MAI DEA INFORMATII CA EI SUNT INSPECTORI, HABAR NU AU CU CE SE MANINCA UN PROIECT. PENTRU ASA CEVA DUCETI-VA LA CONSULTANTA CA EI VA REZOLVA IMEDIAT. CITE PROIECTE A FACUT CEI DE LA DIRECTIE PINA ACUMA . VA SPUN EU NICI UNUL.DIRECTIA DE LA SUCEAVA AU ACUMULAT NUMAI ING. ZOOTEHNISTI CARE PE TIMPUL LUI RAPOSATUL STATEA LA COADA VACII. ACUM CICA SUNT MARI INSPECTORI. LUATI BANI DEGEABA RUSINE SA VA FIE.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei