Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 aug 2008 - Anul XIII, nr. 188 (3869)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Schimb de replici Băsescu-Geoană pe tema legii privind numirea procurorilor la propunerea CSM

Marţi, 12 August 2008 (13:42:54)

Preşedintele Traian Băsescu i-a spus, marţi, liderului PSD, Mircea Geoană, la începutul consultărilor pe tema raportului CE pe Justiţie, că nu este vina lui că legea prin care procurorii ar urma să fie numiţi la propunerea CSM nu a fost adoptată încă de Senat.
 
  Băsescu a reacţionat pe un ton critic la afirmaţiile pe care liderul PSD, Mircea Geoană, le-a făcut marţi, la începutul consultărilor iniţiate de şeful statului cu partidele parlamentare pe tema raportului Comisiei Europene pe Justiţie.

După ce preşedintele a apreciat că liderii principalelor partide ar trebui să îşi asume ca obiectiv ieşirea României de sub monitorizarea CE în iulie 2009, Geoană a luat cuvântul şi a afirmat că principala "hibă" în justiţia română este "politizarea excesivă a actului de justiţie".

Liderul PSD a criticat lipsa de celeritate a Justiţiei şi a apreciat că "justiţia română îl umileşte pe cetăţeanul de rând" care nu are resurse să apeleze la specialişti.

"Consider acest fapt la fel de umilitor ca şi monitorizarea CE", a spus Geoană, în replică la afirmaţia şefului statului, care apreciase că monitorizarea CE este un lucru "relativ umilitor".

Afirmaţia lui Geoană care l-a determinat pe Băsescu să reacţioneze prompt şi să îl întrerupă pe liderul social-democrat a făcut referire la o precedentă rundă de consultări, în 2006, când Băsescu ar fi garantat că până la 1 ianuarie 2007 Parlamentul va fi adoptat legea prin care procurorii urmau să fie numiţi la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii, şi nu a ministrului Justiţiei.

"Legea a trecut de Camera Deputaţilor, este acum la Senat şi nu văd ce ne-ar împiedica să ne propunem acum ca în maximum două săptămâni s-o adoptăm în Senat", a spus Geoană.

"Domnule preşedinte Geoană, am văzut în ultima vreme replici frecvente la adresa mea, şi agresive, şi necinstite. Nu îmi spuneţi mie că legea nu a fost adoptată, nu îmi reproşaţi mie acest lucru. Aveţi cel mai mare grup parlamentar", a replicat Băsescu.

Liderul social-democrat a continuat afirmând că adoptarea acestei legi şi, implicit, eliminarea unui factor de influenţă a politicului asupra Justiţiei depind şi de alte partide.

"Nimeni nu împiedică un partid de care sunteţi apropiat să vină alături de noi în această chestiune", a continuat Geoană, fiind însă întrerupt din nou de Băsescu.

"Propun ca acest lucru să fie discutat cinstit aici, după ce pleacă presa, şi nu să le aducem în discuţie pentru consideraţii cu priză la public", a încheiat preşedintele.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Schimb de replici Băsescu-Geoană pe tema legii privind numirea procurorilor la propunerea CSM.
 Vizualizări articol: 443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Schimb de replici Băsescu-Geoană pe tema legii privind numirea procurorilor la propunerea CSM0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei