Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 aug 2008 - Anul XIII, nr. 185 (3866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Păcuraru: De vineri, intră în trezorerii fondurile pentru ajutoarele de urgenţă pentru sinistraţi

Vineri, 8 August 2008 (13:41:28)

Ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse, Paul Păcuraru, a anunţat, vineri, la Suceava, că începând de vineri intră în trezorerii fondurile pentru ajutoare de urgenţă destinate populaţiei afectate de inundaţii, pentru nevoi familiale, transmite corespondentul MEDIAFAX.
 
  Păcuraru a spus că în trezoreria Suceava au intrat deja 4,9 milioane de lei, bani necesari pentru plata ajutoarelor de urgenţă pentru 11.332 persoane din judeţ, la care se adaugă cele trei familii care au persoane decedate în urma inundaţiilor.

El a precizat că la nivel naţional există 22.098 persoane care vor primi ajutoare de urgenţă, fiind alocată suma de 8.883.000 de lei.

Păcuraru a spus că ajutoarele pot fi ridicate din trezorerie în cursul zilei de vineri în judeţele Maramureş, Suceava, Botoşani, Iaşi şi Bacău, cu excepţia judeţului Neamţ, unde nu s-au finalizat toate anchetele sociale.

Ministrul Muncii a precizat că vor primi ajutoare de urgenţă pentru nevoi familiale câte 300 de lei pentru fiecare persoană afectată, câte 5.000 de lei pentru familii unde s-au înregistrat decese plus un ajutor diferenţiat de 300 de lei pentru familiile ale căror case au fost afectate în proporţie de sub 50%, de 500 de lei în cazul locuinţelor afectate mai mult de 50% şi 800 de lei pentru familiile ale căror case au fost distruse în totalitate.

El a menţionat că în judeţul Suceava tabelele cu persoanele afectate nu includ încă familiile din Brodina, care au casele avariate de alunecări de teren.

În ceea ce priveşte casele care vor fi reparate, Păcuraru a spus că în toată ţara sunt 5.595 de case ce trebuie reparate, consolidate sau reconstruite. Pentru cele 3.900 de locuinţe ce necesită doar reparaţii se vor aloca câte 2.500 de lei, pentru cele 203 locuinţe ce trebuie consolidate se vor aloca 5.000 de lei şi un pachet de materiale de construcţie conform unei analize a Ministerului Dezvoltării, iar pentru cele care trebuie reconstruite 1.492 se alocă 10.000 de lei şi un pachet de materiale de construcţie necesar pentru a se construi o locuinţă cu două camere, baie, bucătărie şi hol conform proiectului ANL.

Păcuraru a mai spus că a discutat cu conducerea de la Mittal Galaţi care a anunţat că va asigura reconstrucţia integrală a 20 de locuinţe în judeţul Suceava. El a adăugat că prefectul de Suceava împreună cu Mittal vor stabili de comun acord familiile ce vor beneficia de aceste locuinţe.

Ministrul Muncii a mai spus că în ceea ce priveşte apelul umanitar al Guvernului la ministerul pe care-l conduce salariaţii vor dona pe baza acordului propriu 50% din stimulentele din luna iulie, iar demnitarii câte 50% din salariu, spunând că el va dona 2.500 de lei. Păcuraru a arătat că banii vor alimenta un cont al Secretariatului General al Guvernului, urmând să fie achiziţionat pentru familiile sinistrate mobilier, electrocasnice şi alte bunuri de strictă necesitate. Acesta a adăugat că suma va fi transparent folosită şi a mai spus că salariaţii Ministerului Muncii şi Solidarităţi Sociale s-au arătat deschişi pentru donaţii, subliniind că cei care lucrează în sistem sunt solidari cu sinistraţii ştiind cu ce probleme se confruntă.

De la Suceava, ministrul Muncii va pleca în judeţele Neamţ şi Bacău.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Păcuraru: De vineri, intră în trezorerii fondurile pentru ajutoarele de urgenţă pentru sinistraţi.
 Vizualizări articol: 556 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Păcuraru: De vineri, intră în trezorerii fondurile pentru ajutoarele de urgenţă pentru sinistraţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei