Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 aug 2008 - Anul XIII, nr. 185 (3866)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CNAS neagă existenţa unor probleme cauzate de introducerea noii liste de compensate şi gratuite

Vineri, 8 August 2008 (14:20:23)

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate neagă existenţa unor probleme cauzate de introducerea noii liste de compensate şi gratuite şi de alte modificări privind aceste documente, aşa cum au fost prezentate de farmacişti şi spune că stabilirea preţurilor de decontare revine Ministerului Sănătăţii.
 
  Referitor la unele aspecte semnalate de Colegiul Farmaciştilor din România privind lista de medicamente compensate şi gratuite de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe bază de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate - care a intrat în vigoare începând cu data de 15 iulie - Casa Naţională de Asigurări de Sănătate precizează că pacientul beneficiază, conform actelor normative în vigoare de medicaţie gratuită suportată din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate la nivelul preţului de decontare pentru medicamente antidiabetice orale (ADO), acordate în cadrul Programului naţional de diabet zaharat, informează CNAS într-un comunicat de presă.

"În prezent, preţul de decontare pentru medicamentele acordate în cadrul programelor naţionale de sănătate este cel stabilit prin Ordinul ministrului Sănătăţii Publice 1.361 /28 iulie, publicat în Monitorul Oficial. În aceste condiţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate nu are atribuţii şi ca atare nici responsabilităţi în stabilirea preţurilor de achiziţie ale medicamentelor de către farmacii", precizează sursa citată.

Potrivit conducerii instituţiei, în cursul lunii iulie, eliberarea medicamentelor prin farmaciile cu circuit deschis a fost făcută atât pe baza listelelor de medicamente valabile până la data de 15 iulie, cât şi a celor implementate după data de 15 iulie, în conformitate cu Hotărârea de Guvern pentru aprobarea Listei cuprinzând denumirile comune internaţionale corespunzătoare medicamentelor de care beneficiază asiguraţii, cu sau fără contribuţie personală, pe baza de prescripţie medicală, în sistemul de asigurări sociale de sănătate.

Casele de asigurări de sănătate au preluat de la farmaciile cu care se află în relaţii contractuale şi au validat corespunzător celor două perioade, documentele privind medicamentele care au fost eliberate pe ambele liste, precizează CNAS.

"Acest lucru a determinat actualizarea programelor informatice, ale tuturor farmaciilor de către firmele de soft cu care acestea au încheiate contracte, astfel încât nicio farmacie nu mai putea utiliza în mod legal, după data de 15 iulie, altă listă de medicamente decât cea în vigoare la această dată. Nerespectarea acestor prevederi ar fi putut genera disfuncţionalităţi la nivelul furnizorilor de medicamente. CNAS a intervenit cu promptitudine la toate sesizările semnalate pentru rezolvarea acestora şi pentru eliberarea fluentă a tratamentelor asiguraţilor", au precizat oficialii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului CNAS neagă existenţa unor probleme cauzate de introducerea noii liste de compensate şi gratuite.
 Vizualizări articol: 529 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
CNAS neagă existenţa unor probleme cauzate de introducerea noii liste de compensate şi gratuite0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei