Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 iul 2008 - Anul XIII, nr. 168 (3849)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Urmărirea penală a miniştrilor-senatori să înceapă după votul majorităţii celor prezenţi

Duminică, 20 Iulie 2008 (15:37:50)

Liderul PDL, Emil Boc, a anunţat, duminică, că partidul va ataca la Curtea Constituţională Regulamentul Senatului, solicitând ca începerea urmăririi penale împotriva miniştrilor senatori să se facă nu cu majoritatea voturilor tuturor senatorilor, ci cu majoritatea celor prezenţi la şedinţa de vot.
 
  PDL va ataca la Curtea Constituţională Regulamentul Senatului cu privire la neconstituţionalitatea procedurii de începere a urmăririi penale a miniştrilor parlamentari, a precizat Emil Boc, într-o conferinţă de persă.

El a criticat prevederile articolului 150, alineatul 3, din Regulamentul Senatului, care prevede că cererea de urmărire penală se adoptă cu votul majorităţii tuturor senatorilor. El a arătat că, din totalul de 137 senatori, trebuie să fie prezenţi la şedinţă minimum 69 dintre ei, cererea de începere a urmăririi penale fiind aprobată doar dacă toţi cei 69 votează pentru ea.

„Propunerea PDL este ca cererea de începere a urmăririi penale să fie aprobată cu votul majorităţii simple a celor prezenţi”, a explicat Boc, arătând că astfel va fi nevoie de doar 35 de voturi pentru încuviinţarea cererii de urmărire penală, în condiţiile în care cvorumul de şedinţă este 69 de senatori.

Potrivit lui Boc, articolul 76, alineatul 2, din Constituţie, prevede că legile ordinare şi hotărârile se adoptă cu votul majorităţii celor prezenţi, astfel că şi cererea de începere a urmăririi penale trebuie să facă tot prin această măsură, deci cu 35 de voturi, nu cu 69.

„Prin acest demers dorim să uşurăm mecanismul de ridicare a imunităţii şi să facilităm începrea urmării penale împotriva senatorilor miniştri”, a explicat liderul PDL.

El a amintit că PDL a atacat la Curtea Constituţională şi Regulamentul Camerei Deputaţilor, tot pentru aceeaşi temă, dar că preşedintele acestei instituţii, Bogdan Olteanu, în loc să exprime „imediat” punctul de vedere asupra subiectului, a încercat să tergiverseze problema.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Urmărirea penală a miniştrilor-senatori să înceapă după votul majorităţii celor prezenţi.
 Vizualizări articol: 474 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Urmărirea penală a miniştrilor-senatori să înceapă după votul majorităţii celor prezenţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei