Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 19 iul 2008 - Anul XIII, nr. 168 (3849)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Hau, hau, e turbat!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Miniştrii Şereş şi Nagy au fost descoperiţi, după ce lupa DNA s-a aplecat asupra fiecărui milimetru pătrat din suprafaţa responsabilităţilor lor guvenamentale, nevinovaţi. Nici o urticarie, nici un semn tipic de corupţie, nici o băşică de trădare. Se spusese că au vândut ţara unui bulgar care era spion şi care nu prea mai e nici ăla spion. Miniştrii şi consilierii noştri i-ar fi şoptit în ureche date secrete despre o fabrică aflată în faliment şi scoasă la vânzare. N-a contat că datele secrete erau atât de secrete că puteau fi lecturate de orice găgăuţă, pe internet, în oferta de vânzare. Miniştrii s-au făcut brusc vinovaţi de corupţie şi de înaltă trădare de ţară. Unul, culmea, mai era şi ungur, iar numele lui Şereş sună şi ăsta cam ciudat. O fi extraterestru?, se întrebau unii. Ne-a vândut cumva marţienilor? Sunt vinovaţi, a ţipat presa, după ce preşedintele însuşi, domnul Băsescu, a dat verdictul - vinovaţi de spionaj şi trădare. Sunt vinovaţi!, a ţipat opiniunea publică. La cremenal, la cremenal!, s-au agitat doamnele justiţiei stradale.

Îmi aduc aminte o scenă petrecută în copilărie, în satul meu prahovean, Sângeru. O vecină, văduvă, avea un câine mai mereu ţinut în lanţ şi mai mereu flămând. Câinele n-avea nume. Femeia era atât de săracă că n-avea nici nume pentru câine. Eu îi ziceam Albuş fiindcă semăna cu albuşul de ou. Într-o zi, femeia fiind plecată la câmp, unde lucra cu ziua, câinele s-a smuls din lanţ şi a scăpat în uliţă. Una, Manda lui Ţuică, Dumnezeu s-o ierte, mai mereu pilită, s-a speriat de câine şi-a rupt-o la fugă. Câinele s-a speriat la rându-i şi a luat-o la sănătoasa în partea cealaltă. E turbat, a ţipat Manda, care avea un ţignal în gâtlej de acoperea tot satul. E turbat, au reluat vecinii. Feriţi-vă oameni buni! Oamenii buni nu numai că nu s-au ferit, dar au ieşit la porţi cu furci, bâte şi topoare. Aşa a început sinistra urmărire a bietului Albuş, care ieşise în uliţă să caute îndurarea unei bucăţi de mămăligă şi o băltoacă cu apă. E turbat, urlau oamenii cu turbare. Până la urmă, câinele a fost înghesuit într-un cotlon de uliţă înfundată şi pisat cu bâtele. Stârvul lui a fost îngropat cu precauţii la marginea satului, ca boala să nu se ia.

Albuş nu era turbat. Am plâns neputincios fiindcă nimeni nu m-a auzit în vacarmul iscat şi nimeni nu m-a luat în seamă. Nu ştiu de ce, dar întâmplarea cu spionii Şereş, Mucea (ce nume de spion şi-a ales şi ăsta!), Donciu mi-a amintit povestea cu câinele „turbat”. Spionii! - a ţipat preşedintele ţării. Spionii! - au reluat mulţi jurnalişti isterizaţi. În perioada stalinistă „spionii” ar fi fost executaţi pe loc cu un glonţ de revolver în ceafă. Ar fi fost executaţi aşa cum a fost linşat patrupedul Albuş. Azi, înregistrăm un progres substanţial. DNA, în imensa lui înţelepciune democratică, a constatat după un an şi ceva de cercetări cu binoclul şi lupa că petele de pe gulerul acestor demnitari nu conţineau ingredientul corupţie. Nu-s vinovaţi, sună verdictul după atâta amar de vreme de administrat pumni în cap. Unii mai slabi de înger ar fi putut să moară de inimă rea. Politic, zic analiştii, ei au fost însă asasinaţi. Preşedintele tace. Presa care a lătrat se face că plouă. Doamnele care strigau „la cremenal” au uitat cazul şi sunt acum la plajă sau la coafor.
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Hau, hau, e turbat!.
 Vizualizări articol: 2266 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Hau, hau, e turbat!5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aia de la UE sunt tot papagali trimis de
(20 iul 2008, 21:28:26
Pai daca raportul comisiei europene ajunge sa laude activitatea DNA inseamna ca si astia sint niste papagali ce repeta ce li se spune de la Bucuresti,sau de pe unde-si mai etaleaza talentele Monica Macovei ,la urechea lui Franco Fratini.Daca se dovedeste ca si astia-s papagali la cine pot sa mai faca apel oamenii de buna credinta din Romania ?!
2.   Curiozitate... trimis de
(21 iul 2008, 01:35:56
Cand s-a luat masura scoaterii de sub urmarire, inaite de alegerea lui Oprescu sau dupa?

�nclin sa cred ca dupa alegeri. Asta ar explica multe. Serviciile au vazut ca bate un crivat al schimbarii si-si pregatesc transbordarea (parca asa se cheama trecerea dintr-un vapor in altul).Sunt satui si procurorii si judecatorii de "imboldurile" venite de la Cotroceni (era sa scriu Cotropiceni), parca ar fi niste caini asmutiti impotriva tuturor si a nimanui....Si uite asa se vede ca reformele in justitie erau un mare delirium tremens al celor doi vajnici reformatori(si chipul ii tradeaza). Acum chiar ca putem sa le spunem: Hai, nu ne mai aburiti!

.... ne facuram iar de ras....

Prietenii stiu de ce....
3.   Exceptionala comparatie! trimis de
(21 iul 2008, 10:19:08
Exceptional articol, exceptionala comparatie, dar tare ma tem ca isterizarea asta s-a intins pana la Bruxelles, altfel nu s-ar explica laudele aduse DNA si incep sa cred ca si aici a fost o Manda lui Tuica!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei