Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iul 2008 - Anul XIII, nr. 165 (3846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Cristian David solicită creşterea exigenţei la probele practice de la examinarea auto

Miercuri, 16 Iulie 2008 (12:50:13)

Ministrul Internelor, Cristian David, a cerut Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor creşterea exigenţei la susţinerea probelor practice pentru obţinerea permiselor de conducere, pentru ca doar cei bine pregătiţi să-l promoveze şi astfel să scadă numărul de accidente.
 
  Potrivit unui comunicat al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA), ministrul Cristian David a solicitat Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor analizarea şi elaborarea unui set de măsuri de exigenţă sporită la susţinerea probelor practice pentru obţinerea permiselor de conducere.

"Decizia are ca scop absolvirea examenului auto numai a celor care fac dovada unor cunoştinţe practice şi teoretice temeinice şi limitarea numărului celor cu pregătire deficitară care intenţionează obţinerea permisului de conducere auto. În acest mod va scădea şi numărul accidentelor cauzate de către conducătorii auto începători", se arată în comunicatul MIRA remis, miercuri, agenţiei MEDIAFAX.

Dispoziţia ministrului Internelor şi Reformei Administrative vine la scurt timp după ce Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor a început, în mai multe judeţe, examinarea pe calculator la proba teoretică (la sală), constatându-se o scădere a procentului de promovabilitate. Până la sfârşitul acestui an, în toate judeţele ţării va fi introdusă examinarea pe calculator pentru susţinerea probei teoretice a examenului auto, precizează sursa citată.

În prezent, procentul de promovabilitate la nivel naţional a celor care susţin examenul auto este de 28,94 la sută.

Decizia ca examinarea teoretică să fie susţinută pe calculator a fost luată în urma scandalului eliberării frauduloase a permiselor de conducere de la Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş.

În acest caz, în 14 iunie au fost arestate 17 persoane, majoritatea fiind funcţionari în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule Argeş. Printre cei arestaţi se află şi şeful Serviciului Permise Argeş, Codruţ Gheorghe Vlăsceanu, precum şi adjunctul acestuia, Vasile Voinea.

Potrivit DNA, în perioada martie - iunie 2008, pe raza judeţului Argeş şi-a desfăşurat activitatea un grup infracţional organizat care a acţionat în scopul obţinerii unor sume de bani pretinse şi primite de la mai multe persoane, pentru ca în schimbul banilor să le faciliteze obţinerea permiselor de conducere de la Serviciul Public Comunitar Regim de Permise de Conducere şi Înmatriculări a Vehiculelor Argeş. Membrii grupului sunt acuzaţi că au pretins şi primit de la fiecare candidat sume cuprinse între 700 de euro şi 4.500 de euro.

Reţeaua de permise auto din Argeş era împărţită în patru grupuri "profesionale", de la racolatorii de candidaţi pentru obţinerea permisului de conducere, la patroni de şcoli de şoferi, funcţionari şi poliţişti, potrivit anchetatorilor.

În acest sens, în structura grupului infracţional au fost cooptate, ca membri, mai multe persoane care au preluat diferite îndatoriri. Ei racolau persoane din mai multe judeţe care erau interesate să obţină permisul de conducere prin coruperea unor funcţionari publici, apoi schimbau domiciliului viitorilor candidaţi, falsificau documentele necesare participării la examen şi facilitau promovarea, în mod ilegal, a acestui examen.

Ulterior, în acest caz au fost arestaţi Traian Proca şi Virgil Ioniţă, subofiţeri în cadrul Serviciului Permise şi Înmatriculări Auto Argeş, precum şi Ion Ciripan, director al şcolii de şoferi Cipmar din Piteşti. Cei trei sunt acuzaţi de aderare la un grup infracţional organizat, fals intelectual şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii.

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), cei trei inculpaţi au întocmit acte falsificate folosite de ceilalţi membrii ai grupului pentru înlesnirea obţinerii frauduloase a permiselor de conducere.

În 20 iunie, ministrul Cristian David a dispus o verificare internă la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor din judetul Argeş, după ce 20 de persoane fuseseră arestate pentru eliberări frauduloase de permise, în schmbul unor sume importante de bani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Cristian David solicită creşterea exigenţei la probele practice de la examinarea auto.
 Vizualizări articol: 472 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Cristian David solicită creşterea exigenţei la probele practice de la examinarea auto0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei