Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 iul 2008 - Anul XIII, nr. 165 (3846)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Guvernul aşteaptă un răspuns al sindicatelor privind salariul minim într-un interval de zece zile

Miercuri, 16 Iulie 2008 (19:06:45)

Guvernul aşteaptă într-un interval de zece zile un răspuns din partea sindicatelor privind majorarea salariului minim de la 1 octombrie, a declarat, miercuri, ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, precizând că reprezentanţii Executivului au semnat acordul pentru creşterea salarială.
  Premierul Călin Popescu Tăriceanu a propus reprezentanţilor confederaţiilor sindicale, în discuţia de miercuri de la Guvern, să accepte ca salariul minim să fie majorat la 540 de lei de la 1 octombrie şi la 600 de lei de la 1 ianuarie 2009, cu o creştere ulterioară graduală de o sută de lei pe an.

El a mai propus sindicatelor ca, în cadrul unei strategii pe termen lung, creşterea salarială să fie graduală şi anuală, astfel încât salariul minim brut să înregistreze o creştere anuală de aproximativ 100 de lei, pentru a se apropia la jumătate din salariul mediu.

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, prezent la discuţia cu sindicatele, a arătat că, potrivit calculelor Comisiei Naţionale de Prognoză, salariul minim pe economie ar urma să ajungă până în 2014 la 1.325 lei.

Liderii sindicatelor şi cei ai patronatelor s-au întâlnit, miercuri, cu premierul Tăriceanu, pentru a discuta despre majorarea salariului minim, după ce au fost consultaţi şi reprezentanţi ai Băncii Naţionale a României (BNR). La discuţie a participat şi consilierul BNR Lucian Croitoru.

Sindicalişii au organizat, timp de două săptămâni, pichete de protest, la sediile ministerelor Muncii şi Finanţelor, precum şi la Palatul Victoria. Aceştia ameninţau atunci cu un miting de amploare dacă Executivul nu va aproba majorarea salariului minim de la 500 la 540 de lei, aşa cum s-a angajat în protocolul încheiat în decembrie anul trecut.

Reprezentanţii Guvernului şi cei ai sindicatelor şi patronatelor au convenit, în 11 decembrie 2007, ca din 2008 să fie un singur salariu minim unic pe economie, în primul semestru nivelul acestuia fiind stabilit la 500 de lei şi, dacă indicatorii economici vor permite, la 540 lei, din semestrul al doilea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Guvernul aşteaptă un răspuns al sindicatelor privind salariul minim într-un interval de zece zile.
 Vizualizări articol: 443 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Guvernul aşteaptă un răspuns al sindicatelor privind salariul minim într-un interval de zece zile0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei