Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 iul 2008 - Anul XIII, nr. 155 (3836)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Boc: Unii lideri de partide se văd premieri, dar PDL are prima şansă să formeze Guvernul

Vineri, 4 Iulie 2008 (13:34:16)

Preşedintele PDL Emil Boc a declarat, vineri, că unii lideri de partide se văd premieri, dar că democrat-liberalii au prima şansă să formeze Guvernul, pentru că, probabil, niciun partid nu va avea majoritate în Parlament, aşa că şeful statului e liber să desemneze un candidat la postul de premier.

  Emil Boc a precizat, în discursul rostit la şedinţa Ligii Aleşilor Locali ai PDL, că există lideri de partid care se văd premieri, "uitând că există o Constituţie".

"Avem de departe prima şansă să formăm Guvernul", a anunţat preşedintele PDL.

El şi-a argumentat afirmaţia, susţinând că, potrivit Constituţiei, preşedintele ar trebui să desemneze un candidat la funcţia de premier din rândul partidulului care a obţinut 50% plus unu din voturi. Boc a arătat că, dacă nici un partid nu va obţine un asemenea scor, preşedintele are libertatea să desemneze un candidat pentru funcţia de premier din rândul partidului capabil să formeze o majoritate pentru susţinerea programului de guvernare.

"Românii ne-au investit cu o uriaşă încredere. Trebuie să confirmăm această încredere în toamna acestui an, trebuie să câştigăm alegerile generale. Victoria voastră a deschis drumul PDL către Palatul Victoria", le-a cerut Boc aleşilor locali ai partidului.

Liderul PDL a completat că, în urma alegerilor locale, se poate observa o tendinţă ascendentă a PDL şi o alta, dar descrescătoare, a PSD.

"Să nu ne îmbătăm cu apă rece: este adevărat că rezultatul nostru putea fi mai bun", a mai spus Boc.

El a precizat că PSD întâi a stabilit "pe cine vroia să mazilească", apoi a stabilit criteriul de evaluare a rezultatelor alegerilor, în timp ce PDL a validat acest criteriu înainte de locale.

Boc a mai spus că România este în situaţia de a primi avertismente de la UE, pentru blocarea reformelor şi că foştii miniştri Decebal Traian Remeş, Tudor Chiuariu, Alexandru Atanasiu, Adrian Cioroianu "nu sunt miniştri demni de un stat membru al UE".

Preşedintele PDL a mai spus că, prin tergiversarea dezbaterii cererilor de urmările penală a miniştrilor parlamentari, "PNL şi PSD nu fac altceva decât să compromită încrederea oamenilor în Parlament".

"Nu ştim dacă Năstase, Mitrea, Păcuraru, Şereş sunt vinovaţi sau nu. Justiţia trebuie să îşi spună cuvântul", a completat Boc. El a mai spus că, prin tergiversarea dezbaterii cazurilor foştilor miniştri, se acţionează "contrar intereselor României".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Boc: Unii lideri de partide se văd premieri, dar PDL are prima şansă să formeze Guvernul.
 Vizualizări articol: 446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Boc: Unii lideri de partide se văd premieri, dar PDL are prima şansă să formeze Guvernul0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei