Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 iun 2008 - Anul XIII, nr. 141 (3822)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Tăriceanu vrea ca Bucureştiul să nu mai fie lăsat "pradă" luptelor între partide

Miercuri, 18 Iunie 2008 (16:43:42)


Premierul Călin Popescu Tăriceanu a declarat, miercuri, că doreşte să asigure o relaţie instituţională eficientă între Guvern şi autorităţile locale alese pentru a permite aplicarea unor proiecte anvergură de dezvoltare a Capitalei şi pentru ca oraşul să nu mai fie lăsat "pradă" luptelor politice.
  El a anunţat că intenţionează să se întâlnească atât cu primarii de sector, dar şi cu preşedinţii aleşi ai consiliilor judeţene.

"Capitala este practic un oraş în colaps şi haos, din cauza lipsei infrastructurii de transport şi este nevoie de o descătuşare a energiilor pentru proiecte de anvergură. Vreau o relaţie instituţională corectă între Guvern şi autorităţile locale, şi nu ca oraşul să fie lăsat pradă luptelor intesinte între partide, care blochează proiecte majore", a spus Tăriceanu.

Premierul le-a spus miniştrilor, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, că marţi a avut o discuţie informală cu primarul ales al Bucureştiului, Sorin Oprescu, care a vizat proiectele majore ale oraşului, el precizând că doreşte să se întâlnească şi cu primarii de sector.

"Traficul în Bucureşti este cea mai acută problemă şi de aceea lansarea unor proiecte de anvergură în domeniul transportului este vitală", le-a spus premierul membrilor Cabinetului.

Tăriceanu a precizat că doreşte să aibă o discuţie şi cu primarii de sector, la care să participe şi Sorin Oprescu, dar după ce aceştia vor depune jurământul.

Independentul Sorin Oprescu, ales primar general al Capitalei, s-a întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, cu premierul Călin Popescu Tăriceanu, calificând discuţia avută cu şeful Executivului drept una informală, privind modul în care Guvernul poate sprijini proiectele municipalităţii.

El a precizat că a fost invitat, marţi dimineaţă, de şeful Guvernului la o discuţie informală privind proiectele Capitalei şi că premierul doreşte să aibă, săptămâna viitoare, o discuţie similară şi cu primarii de sectoare şi cu membrii Consiliului General al Municipiului Bucureşti, pentru asigurarea unei relaţii instituţionale între primării şi Guvern.

Noul primar general al Capitalei a arătat totodată că doreşte să îndeplinească promisiunile făcute bucureştenilor în timpul campaniei electorale şi că speră să beneficieze de sprijin în acest sens.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tăriceanu vrea ca Bucureştiul să nu mai fie lăsat "pradă" luptelor între partide.
 Vizualizări articol: 446 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tăriceanu vrea ca Bucureştiul să nu mai fie lăsat "pradă" luptelor între partide0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei