Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 iun 2008 - Anul XIII, nr. 141 (3822)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sediu inadecvat

Transpiraţie şi nervi pentru permisele auto

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Irespirabil şi inuman. Ghişeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava sunt luate zilnic cu asalt de sute de oameni, ceea ce face ca spaţiul de câţiva metri pătraţi să se transforme într-o saună urât mirositoare. Aglomeraţia şi coada dezorganizată se formează încă de la primele ore ale dimineţii şi continuă până la închiderea ghişeelor, iar nervii cedează destul de des. Vestea proastă este că această nebunie va mai dura cel puţin până la sfârşitul verii.

 

Schimbarea modului de organizare a examenului pentru obţinerea permisului de conducere a provocat aglomeraţii de nedescris la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava.

Dacă la începutul lunii mai, la ghişeele acestei instituţii se prezentau în jur de 200 de persoane pentru depunerea actelor sau alte formalităţi legate de obţinerea permiselor de conducere, acum sunt zile în care în spaţiul de numai câţiva metri pătraţi se înghesuie şi peste 400 de persoane.

Aceasta fără a-i adăuga pe cei aproape 300 de oameni care aşteaptă zilnic în acelaşi loc pentru a-şi rezolva problemele pe linie de înmatricularea autovehiculelor.

Problemele par departe de o rezolvare civilizată, şi aceasta pentru că Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava funcţionează într-o hrubă, în care atât angajaţii, cât şi oamenii care apelează la serviciile instituţiei sunt înghesuiţi ca nişte sardele.

Sosirea anotimpului cald şi creşterea numărului de persoane care vin zilnic la ghişeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava a făcut ca spaţiul ce deserveşte drept sală de aşteptare să se transforme într-o adevărată saună. Dacă se adaugă şi transpiraţia şi nervii după orele de aşteptare în faţa ghişeelor rezultă o imagine completă a unei zile de acum obişnuite.

 

Examinarea candidaţilor se face tot cu ajutorul vechilor chestionare

Prin coincidenţă, implementarea noului program de examinare auto a început la sfârşitul lunii mai, adică la venirea anotimpului călduros. De pe 26 mai, candidaţii din tot judeţul pentru obţinerea permisului de conducere sunt obligaţi să se prezinte la sediul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava pentru preluarea imaginii chipului, ocazie cu care în calculator sunt introduse şi celelalte date ale persoanei care urmează să fie examinate, ceea ce înseamnă completarea a circa 40 de câmpuri, plecând de la nume şi prenume şi terminând cu codul poştal al localităţii de domiciliu. În final, concurentul este programat pentru examinare la o anumită dată, care acum este de 3 săptămâni de la data depunerii actelor.

De ieri, persoanele programate începând cu 26 mai au intrat în sălile de examen. Deşi verificarea cunoştinţelor trebuia să se deruleze electronic, pe touch-screen-uri, acest lucru nu se va întâmpla decât cel mai probabil de la 1 august, ca urmare a faptului că nu toate judeţele au reuşit să pună la punct noul sistem de examinare.

Aşa se face că până una alta, examenul se susţine pe vechile chestionare.

„Conform noului sistem, persoanele care au fost declarate admise la proba teoretică sunt programate pentru testarea practică, de la oraş. Cei care trec şi de această probă sunt declaraţi admişi, în cursul nopţii calculatorul procesează datele, astfel încât a doua zi persoana în cauză se poate prezenta la ghişeele instituţiei noastre pentru ridicarea permisului de conducere”, a explicat comisarul Florin Chiaptanaru, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava.

Partea bună este că persoanele care au picat sau care nu s-au prezentat din diferite motive la examen nu vor mai fi nevoite să se prezinte la ghişee pentru reprogramare, unde va fi suficientă doar prezenţa reprezentantului şcolii de şoferi urmată de candidat.

 

Program prelungit de lucru

Pentru a face faţă aglomeraţiei, conducerea Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Suceava a fost nevoită să caute diferite soluţii.

Prima măsură luată a fost prelungirea programului cu publicul, între orele 8.30-17.00, faţă de 8.30-15.00, cât era până acum câteva săptămâni.

„Din cauza lipsei spaţiului nu am putut folosi decât o singură cameră de preluare a imaginilor, deşi mai avem încă una. Sperăm că sâmbătă şi duminică vom reuşi să montăm şi cea de-a doua cameră de preluare a imaginilor pentru a mai degaja din cozile existente”, a precizat comisarul Florin Chiaptanaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Transpiraţie şi nervi pentru permisele auto.
 Vizualizări articol: 2324 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Transpiraţie şi nervi pentru permisele auto0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Aha trimis de
(18 iun 2008, 12:10:51
Si nu este singurul loc unde nesimtitii de la stat nu vor sa ne scape de birocratie. mergeti la Casa pensiilor, Sanatate, ITM si o sa vedeti cita birocratie este in perioada 18-25 ale fiecarei luni . Pe linga prgramul cu clientii scurt de 6-ore - 6.30 ore mai sunt si arogante si nesimtite. Cel putin cei de la politie au bun simt cit de cit. Atitea lucruri se fac in ziua de azi pe internet si cei mentionati mai sus ii doare undeva de noi. de doar iau salarii platite de noi celilalti care nu lucram la aceste institutii.
2.   Aglomeratie trimis de
(18 iun 2008, 12:21:52
Totul porneste de sus ,astia in teritoriu sunt prea micii, nu se vrea descentralizarea ** miticii** din Bucuresti .....
2.1  RE: Aglomeratie trimis de
(18 iun 2008, 20:40:41
nu va e rusine cu aceasta Scoala Profesionala de la suceava????????????? astia sunt profesori???? asta e scoala??????? Mergeti oameni buni la facultati la Iasi,Timisoara,Cluj etc nu mai cheltuiti banii parintilor la Suceava caci orasul nostru nu va fi niciodata un centru univ adevarat ,va fi un oras doar comercial

3.   Eu trimis de
(18 iun 2008, 12:34:54
toti functionari astia de 2 lei ar mai trebui sa puna olecuta mana pe legea 218/1999 sa aiba si ei habar in ce lume traiesc!spor cacaciosilor!
4.   Te doare mintea trimis de
(18 iun 2008, 13:29:54
De ani de zile se intampla la fel,au venit ministri de interne la suceava,s-au uitat,au luat la cunostinta,au plecat si tot asa a ramas!Nici cea mai mica intentie de a schimba ceva in bine!Acolo ar trebui mai multi salariati,in primul rand,dupa aia alt spatiu!
5.   Pt.deci trimis de
(18 iun 2008, 16:01:07
legea 218/1999 exista numai in mintea ta
6.   Jale trimis de
(18 iun 2008, 17:15:49
Este inadmisibil ca autoritatile nu fac nimic in acest sens.Aceste servicii deservesc un judet intreg.Cetateanul este tratat in asemenea conditii ca un... nimeni...si la fel sunt conditiile si pentru angajati...RUSINE ALESILOR LOCALI !!!!!!!!!!!!!
7.   Bataie de joc trimis de
(18 iun 2008, 18:31:53
O mare bataie de joc !!!!!!! rusine ! rusine! rusine! la cati bani incasati pe spinarea oamenilor nu ati pus acolo o banca niste scaune nimika! sta lumea in picioare ceasuri intregi , ca apoi sa aiba parte de tratamantul unui functiuonar cu greturi pe el si cu sila fata de oameni .Dupa ce ca au un program foarte scurt iar zeci de oameni vin mereu mereu si stau la acelasi rand de nenumarare ori , nici nu au toate ghiseele deschise !!!!!! OAMENI BUNI NU MAI LASATI FUNCTIOANRII SA ISI BATA JOC DE VOI !
8.   Conditii trimis de
(18 iun 2008, 18:34:24
Trebuie neaparat solutionata aceasta problema a sediului.Toate judetele din jur au conditii mai bune ca la Suceava.E timpul ca si acest judet sa intre in U.E.
9.   Pt.dl.Popescu trimis de
(18 iun 2008, 18:38:58
Dl.Popescu,lumea nu trebuie sa stea ore la coada ci doar 10-15 minute,cum e in toata lumea asta.Programul este mai bun ca la alte unitati,dar trebuie mai multe ghisee.
10.   Pana cand aceasta situatie ? trimis de
(18 iun 2008, 19:29:28
In Germania orice operatiune la ghiseul Primarie pentru o radiere,inmatriculare auto si pentru eliberarea permisului de conducere nu dureaza mai mult de 15 minute . Te prezinti la un ghiseu da-i actele cerute si ti se inmaneaza actul. Fara coada sau alte probleme. La no aceste puslamale de functionari care sunt tot aceeasi ca si acum 10 ani duc mai departe pana inca 100 ani vechile afaceri:spaga ,aroganta si lipsa totala de dezinteres fata de client. S-au imultit birourile insa oamenii angajati sunt tot acceasi mafioti. Suntem si noi in UE. Insa pentru acesti functionari de la acest serviciu nu se va schimba nimic pana cand nu o sa se schimbe ceva in sistemul "tu ai venit la mine pentru ca ai nevoie, eu am sa te servesc cand am eu chef si in functie de ce spaga i-mi oferi ".
11.   La noi trimis de
(18 iun 2008, 19:42:24
la noi nu se face nimic pentru ca nu exista opinie publica ci doar opinii personale
12.   Suntem romani trimis de
(18 iun 2008, 21:09:37
SUNTEM ROMANI...NE PLACE SA NE JIGNIM UNII PE ALTII...AM FOST SI EU LA UN GHISEU DE INMATRICULARE SI M-AM INFURIAT TARE CIND FUNCTIONARA DE LA GHISEU MI-A SPUS CA NU E IN REGULA DOSARUL,CHIAR AM INJURAT-O...M-AM RACORIT PE MOMENT...DAR CA SA FIU CINSTIT EU AM TRAIT IN GERMANIA SI ACOLO NU MI-AS FI PERMIS SA FAC ASA CEVA PENTRU-CA MUNCEAM APOI O LUNA SA PLATESC AMENDA PENTRU ...JIGNIRE.....LA NOI FUNCTIONARUL POATE FI JIGNIT...INJURAT...SCUIPAT ...SI TREBUIE SA TACA CA E PLATIT DIN BANII NOSTRIII..........SUNTEM ROMANI..........
13.   IMPLICARE trimis de
(18 iun 2008, 21:21:44
Prefectul ar trebui sa se implice direct in solutionarea situatiei de acolo.Sta in puterea lui sa o faca.Asa cum au facut alti prefecti in alte judete_conditii civilizate atat pentru cei care solicita serviciile cit si pentru lucratorii care deservesc publicul.
14.   Pentru "un sucevean" trimis de
(18 iun 2008, 22:17:01
ceea ce oracai tu acolo,la pozitia 11,stie toata lumea.ai avut probabil vreun conflict cu un functionar de acolo sau ai fost molestat de batrinul in copilarie....daca vrei sa ajuti,nu ne mai plictisi cu elucubratiile tale de alergator cu sacul de ciment in spate prin germania, ci ar trebui sa emani o solutie,patibularule...
15.   Rusine trimis de
(19 iun 2008, 08:55:07
functionarii de la inmatriculari vorbesc foarte urit,trebuie sa ea exemplu de la functionarii din germania

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei