Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 iun 2008 - Anul XIII, nr. 141 (3822)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Concedii

Litoralul grecesc, principala destinaţie de vacanţă a sucevenilor

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Litoralul grecesc rămâne şi în această vară principalul punct de atracţie al sucevenilor. Reprezentanţii agenţiilor de turism din Suceava susţin că marea majoritate a celor care vin să se intereseze de oferta acestei veri aleg, în cele din urmă, ca destinaţie de vacanţă, litoralul Greciei.

Motivul este lesne de înţeles, având în vedere că agenţiile oferă sejururi în hoteluri de două şi trei stele, cu masa specifică fiecărui hotel inclusă, la preţuri pornind de la câteva zeci de euro.

Mai mult, în unele oferte, aceste preţuri includ şi transportul cu autocarul până în Grecia.

O altă destinaţie atractivă pentru suceveni o constituie litoralul bulgăresc, care atrage tot prin preţurile mici de cazare şi masă pe care le practică.

„Preţurile pornesc de la 154 de euro de persoană, cazare şi masă, pentru un hotel de două stele şi urcă în funcţie de clasificarea pe care o alege clientul”, a declarat unul dintre agenţii de turism suceveni. Acesta a declarat că oferta este valabilă până în luna septembrie, iar cererea cea mai mare se înregistrează pentru mijlocul acestei veri.

În ceea ce priveşte ofertele pentru staţiunile româneşti de la Marea Neagră, agenţii de turism spun că cererea nu este pe măsură şi puţini sunt cei care achiziţionează un pachet de vacanţă pe litoralul românesc.

Cinci nopţi de cazare în una dintre staţiunile româneşti de la Marea Neagră pornesc de la 163 de lei de persoană, şi cresc, în funcţie de staţiunea aleasă de turist şi de clasificarea hotelului. Cea mai scumpă staţiune, potrivit ofertelor agenţiilor de turism, pare a fi Costineşti, unde cinci nopţi de cazare costă 280 de lei. Tarifele acestea nu includ însă şi masa.

 

Egiptul şi Israelul, alte două destinaţii ale sucevenilor

Sunt şi suceveni pentru care vacanţa de vară nu înseamnă doar mare şi soare. Unii preferă să viziteze Europa, să facă un tur al capitalelor europene, să meargă în pelerinaj în Ţara Sfântă sau să vadă piramidele din Egipt. Şi pentru aceştia, agenţiile de turism au oferte tentante.

Costurile unei vacanţe în Europa, Israel sau Egipt sunt mai mari decât cele de pe litoralul grecesc sau bulgăresc, însă agenţii de turism spun că şi aceste destinaţii sunt căutate.

Pentru şapte nopţi de cazare şi masă şi transport cu avionul până în Egipt, sucevenii plătesc aproximativ 300 de euro de persoană. Cei care şi-au propus să facă vara aceasta turul Europei, o pot face cu aproximativ 600 de euro de persoană, iar cei care vor să meargă în Israel trebuie să plătească 700 de euro.

 

3000 de euro pentru o vacanţă în Hawaii

Pentru sucevenii interesaţi, există oferte de vacanţă şi mai scumpe, pe Coasta de Azur, China, Japonia, Canada sau Emiratele Arabe Unite. O vacanţă de 12 zile în China costă minim 1700 de euro de persoană, iar pentru zece zile în Japonia, cei interesaţi trebuie să plătească aproximativ 2500 de euro de persoană. Aceste tarife includ transportul, cazarea şi masa. Pe lângă costul excursiei, turiştii mai trebuie să plătească taxele de aeroport, asigurarea medicală şi excursiile opţionale.

Sucevenii care aleg ca destinaţie de vacanţă locaţii exotice precum Hawaii trebuie să scoată din buzunar cel puţin 3000 de euro de persoană, pentru un concediu de 17 zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Litoralul grecesc, principala destinaţie de vacanţă a sucevenilor.
 Vizualizări articol: 1645 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Litoralul grecesc, principala destinaţie de vacanţă a sucevenilor5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Marmota trimis de
(18 iun 2008, 18:21:20
Cred ca si cadrele didactice isi pot permite excursii in Grecia. Cu salariul pe 3luni, cred ca pot sa stau 5zile acolo, dupa care vin si ma apuc de cersit pana pe 10 octombrie, cand incasez urmatorul salariu. Sa cersiti bine!
2.   Sictir trimis de
(18 iun 2008, 18:42:44
Asa este!! La ce rezultate aveti, sigur ar trebui sa aveti un salariu care sa va permita sa stati in vacanta cel putin pe Coasta de Azur si cel putin vreo 2 luni. Las ca mai stim si noi de spagi, de obligativitatea meditatilor pentru elevi.... si oricum vine Bac-ul si acolo se fac bani buni!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei