Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 iun 2008 - Anul XIII, nr. 141 (3822)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Licitaţie la Universitate pentru campusul de la Moara

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Licitaţia publică pentru desemnarea firmei care va întocmi Planul Urbanistic Zonal (PUZ) şi studiul de prefezabilitate a campusului studenţesc de la Moara are loc astăzi.

Având în vedere dimensiunea investiţiei, Universitatea Ştefan cel Mare Suceava a organizat licitaţie internaţională. Au cumpărat documentaţia de participare, conform directorului economic al universităţii, Emil Nichifor, firmele Proiect Bucovina, Moldoproiect, Arhitect 95 şi o firmă din Germania.

Suma disponibilă pentru PUZ şi studiul de prefezabilitate este de 140.000 de lei. Comisia tehnică, formată din arhitecţi şi specialişti în domeniul construcţiilor, va deschide ofertele astăzi, la ora 11.00.

Terenul pentru construirea campusului, în suprafaţă de 30 de hectare, a trecut, printr-o ordonanţă de urgenţă a guvernului adoptată în martie 2007, din administrarea Staţiunii de Cercetare – Dezvoltare Agricolă Suceava în administrarea Universităţii Ştefan cel Mare.
În medie, Universitatea din Suceava dispune actualmente de circa 2mp/student spaţii de învăţământ, faţă de un necesar impus de standarde europene de circa 5 mp/student.

 

Universitatea are asigurată finanţarea pentru PUZ şi SPF

De asemenea, solicitările de cazare în căminele proprii sunt de circa 4.500 cereri anual, asigurându-se solicitările în proporţie de 20%.

Pe cele 30 de hectare situate la limita municipiului Suceava, universitatea urmează să construiască şi să amenajeze o bază sportivă pentru fotbal; bazin de înot de dimensiuni olimpice; sală polivalentă, cu suprafeţe pentru jocul de handbal, volei, baschet, tenis, badminton, gimnastică, un complex dendroecologic cu sere, grădină botanică, parc dendrologic.

Universitatea mai doreşte să construiască două clădiri a 3.000 m.p. fiecare, spaţii de învăţământ; patru clădiri a 1000 m.p. fiecare, laboratoare de cercetare; un centru de cercetare pentru dezvoltarea şi optimizarea produselor biotehnologice pentru sectoarele agroalimentar, de mediu şi farmaceutic, precum şi două cămine studenţeşti a 300 locuri fiecare, un bloc apartament tip ANL, destinate cadrelor tinere care funcţionează în universitate şi o cantină tip restaurant cu 200 de locuri pe serie.
Pentru anul 2008 universitatea va primi o finanţare de cel puţin 24,6 milioane de lei, conform promisiunii ministrului Educaţiei, Cristian Adomniţei, la care se vor adăuga şi sumele pe care universitatea le va solicita, în mod justificat şi cu documentaţia aferentă, pentru construcţia campusului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Licitaţie la Universitate pentru campusul de la Moara.
 Vizualizări articol: 1657 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Licitaţie la Universitate pentru campusul de la Moara4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Bravo trimis de
(18 iun 2008, 13:59:02
:)

faceti ca trebuie...
2.   Foarte bine trimis de
(18 iun 2008, 14:14:37
Ma bucur cand aud de mai bine pentru viitor. Sa fie!
3.   Asa da! trimis de
(18 iun 2008, 14:49:21
aud si ei ca se ocupa cineva si de invatamant! Universitatea ar trebui sa primeasca si mai mult teren pentru dezvoltare! Acesta este viitorul orasului!
4.   Degeaba... trimis de
(18 iun 2008, 15:42:52
Acum se asigura DOAR 20% din cererile de cazare si ei fac 600 de locuri de cazare?!.Ma gandeam ca ideea de baza e sa se construiasca in primul rand locuri de cazare si apoi celelalte.Pana la urma vor sta tot cei cu pile(mai mici decat cei care vor sta langa univ), iar ceilalti tot prin chirii...Mai ganditi-va...
5.   Cu pdl inainte trimis de
(18 iun 2008, 22:22:40
se cunoaste ca a venit pdl la putere in suceava. incepe sa se faca treaba. terminati repede cu hartiile si cu licitatiile si apucati-va de treaba, ca ati inceput bine.
5.1  RE: Cu pdl inainte trimis de
(19 iun 2008, 10:18:58
Sa nu uitam ca banii vin de la guvern, deci de la PNL. Dar tu cum esti un shit portocaliu nu ai de unde sa stii!
6.   Prostule trimis de
(18 iun 2008, 22:50:42
Prostule ce are****A cu Prefectura
7.   Comentariu trimis de
(19 iun 2008, 11:07:59
niciun partid politic nu-si poate atrag meritul construirii unui al doilea campus la USV. Planul a inceput de mai bine de 2 ani, deci pd-l nu are niciun merit. Tot meritul este al rectorului si al conducerii usv din perioada 2004-2008. Asa ca lasa-ma cu politica MEME

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei