Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 iun 2008 - Anul XIII, nr. 141 (3822)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acte de “binefacere”

Peste 500 de câini „dispăruţi” din adăpostul de la Dragomirna

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Dosarele X cu câinii vabagonzi din Suceava. În mai puţin de doi ani de la înfiinţarea unui adăpost de câini la ieşirea din municipiul Suceava, înspre Mitocul Dragorminei, proprietarul acestuia, Eugenia Ieş, a vândut terenul, iar sutelor de câini adunaţi acolo li s-a pierdut urma.

Proprietarul adăpostului susţine că toţi câinii au fost adoptaţi, în special de familii din străinătate, dar nu numai că nu deţine actele care să confirme aceste adopţii, ci şi evidenţele Direcţiei Sanitar Veterinare o contrazic în mod categoric.

 

Scandalul câinilor arşi cu smoală

Peste 500 de câini vagabonzi, adunaţi de pe străzile Sucevei de angajaţii Primăriei, hoinăresc din nou pe străzi, graţie „bunăvoinţei” unei asociaţii de protecţie a animalelor care, după ce a fost ajutată şi sponsorizată să le asigure patrupedelor un trai mai bun, într-un adăpost privat, şi-a închis porţile şi a vândut şi terenul pe care au fost amenajate ţarcurile pentru câini.

Povestea a început în 2005, când, în urma unui scandal-monstru iscat de Asociaţia de protecţie a animalelor BrunoPet, referitor la zeci de câini “arşi” cu smoală în adăpostul Primăriei, din lunca Sucevei, cu sprijin din afară şi cu forţa de muncă asigurată de municipalitatea suceveană, un nou adăpost de câini, privat, a fost înfiinţat la Dragomirna.

Scandalul a rămas cu multe aspecte neelucidate, existând chiar suspiciuni că acesta a fost provocat şi exagerat în mod intenţionat, pornind de la câţiva câini mânjiţi pe blană cu smoală, cărora mai mult rău li s-a făcut prin îmbăierea lor în diluant, de către cei care s-au oferit să îi salveze.

Cazul a făcut înconjurul lumii, nu doar al ţării, fiind promovat intens, pe toate mijloacele media, în special de către membrii asociaţiei BrunoPet. Drept urmare, zeci de persoane şi fundaţii internaţionale s-au oferit să îi finanţeze, pentru a se ocupa de ajutorarea câinilor vabagonzi.

Deşi sumele despre care se vorbeşte că au fost primite de către această fundaţie, fără acte, sunt de ordinul zecilor de mii de euro, preşedinta Asociaţiei Brunopet, Eugenia Ieş, contestă că ar fi primit vreun ajutor, susţinând că a făcut totul pe cheltuială proprie.

“Am avut o meserie foarte bănoasă şi tot ce s-a făcut la adăpostul din Dragomirna a fost pe cheltuiala mea”, susţine Eugenia Ieş, fost profesor în municipiul Suceava.

 

Finanţări fără acoperire

Vorbele ei sunt însă contrazise chiar de reprezentanţii Primăriei Suceava, care, la insistenţele ei, i-au oferit forţa de muncă pentru a amenaja acel adăpost de la Dragomirna.

“Toate ţarcurile şi cuştile de la adăpostul Dragomirna au fost realizate de angajaţii Direcţiei Domeniului Public, în urma cererilor primite de la doamna Ieş. Materialele necesare au fost asigurate de asociaţia ei, BrunoPet, dar munca a fost a noastră. După aceea, nici nu a mai vrut să recunoască că i-am oferit ajutor, ne-a ponegrit peste tot şi a refuzat să ne permită accesul în adăpost, să vedem starea animalelor”, povesteşte şeful Direcţiei Domeniului Public, Marian Andronache.

Mai mult, anul trecut, Primăria Suceava a fost vizitată de persoane din Germania, care s-au plâns că au oferit BrunoPet-ului sume consiste de bani, aproximativ 40.000 de euro, pentru care nu au primit nici o justificare a utilizării lor, deşi au solicitat asta în repetate rânduri.

Cum Primăria nu a avut nici măcar acces în acel adăpost particular, întrebările lor au rămas fără răspuns.

 

Export de maidanezi

După spusele preşedintei asociaţiei BrunoPet, 600 de câini vagabonzi din Suceava ar trebui să fie acum în Occident, huzurind în sânul unor familii cu bani, iar alţi 200 ar fi adoptaţi de familii din România.

Din păcate, datele oficiale contrazic total spusele Eugeniei Ieş.

Astfel, în evidenţele Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava, în decursul celor doi ani în care a funcţionat din plin asociaţia BrunoPet, înainte de a fi desfiinţată, din Suceava au plecat peste hotare maxim 60 de câini, cărora li s-au întocmit toate actele necesare pentru a putea părăsi ţara.

“Legislaţia europeană este foarte strictă în ceea ce priveşte animalele care sunt scoase din ţară. Acestea trebuie să aibă toate vaccinurile impuse de UE, să fie testate clinic, să nu aibă nici un fel de boli transmisibile, iar pentru a putea fi trecute prin vamă, trebuie să aibă un certificat sanitar veterinar de transport. În anii în care am avut în evidenţă asociaţia BrunoPet, adică până la finele anului 2007, nu au plecat în afară decât vreo 50 - 60 de câini, daţi spre adopţie”, declară Lucian Covaciu, care a ocupat funcţia de inspector în cadrul Biroului de Sănătate a Animalelor, în DSV.

 

Adopţii internaţionale, fără acte doveditoare

Mai mult, BrunoPet nu a prezentat nici un act justificativ al adopţiilor din străinătate, nici măcar municipalităţii sucevene, care, atunci când a aflat că adăpostul de la Dragomirna se închide, s-a interesat de soarta celor aproape 500 de câini care au fost încredinţaţi acestei asociaţii.

“Am mers personal să verific care este starea sutelor de câini care le-au fost încredinţaţi, la cererea lor, şi să aflu ce se va întâmpla cu ei după închiderea adăpostului. Nu am fost lăsat nici măcar să intru pe poartă. Ni s-a interzis total accesul acolo, după ce atâta vreme i-am ajutat cu tot ce au avut nevoie. După ce le-am trimis hârtie oficială, cerând informaţii despre câinii încredinţaţi, ne-au trimis un răspuns scurt, că au fost daţi spre adopţie peste hotare. Nu ne-au prezentat nici un act de adopţie, tot ce ne-au arătat au fost câteva poze, cu câţiva câini trimişi la familii din Germania. Am impresia că am fost folosiţi ca ei să obţină bani de pe urma acelor câini”, povesteşte şeful Direcţiei Domeniului Public, Marian Andronache.

Contactată pentru a ne furniza informaţii despre ce s-a întâmplat cu câinii comunitari din adăpostul ei, Eugenia Ieş, care a precizat că prin adăpostul ei au trecut aproximativ 800 de câini, recunoaşte că nu are nici un act referitor la adopţiile din străinătate, spunând că “toate actele au fost trimise peste hotare, odată cu câinii”.

Practic, maidanezii din Suceava au fost miza unor interese mascate de aşa-zise acte de caritate, în care se pomeneşte de sponsorizări de zeci de mii de euro, bani care nu apar evidenţiaţi nicăieri, iar singura lor răsplată, pe lângă castroanele de mâncare de care au beneficiat o perioadă, a fost eliberarea lor, posibil chiar tot pe străzile Sucevei, de unde au fost adunaţi cu greu şi cu preţul a zeci de muşcături încasate de angajaţii Primăriei şi de sucevenii care, vrând-nevrând, au intrat în conflict cu ei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 500 de câini „dispăruţi” din adăpostul de la Dragomirna.
 Vizualizări articol: 4955 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.80/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.8 din 10 voturi
Peste 500 de câini „dispăruţi” din adăpostul de la Dragomirna2.8510

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   El e .... trimis de
(18 iun 2008, 11:21:31
Il intalnim pretutindeni: pe strada, pe langa blocuri, pe maidane, in statiile de tramvai, pe sub masini. I se spune in mai multe feluri: maidanez, cotarla, vagabond, javra, corcitura, pe diferite tonuri, de la ura si dispret (cel mai adesea) pana la simpatie (rareori). E cainele nimanui, sau mai degraba, la fel ca si copiii orfani, el apartine strazii. Acolo isi duce traiul lui amarat, lovit cu piciorul de unii, alungat cu pietre de altii, injurat, batjocorit, uneori prins cu latul si zdrobit de caldaram.

Foarte rar, cate un suflet milostiv se opreste sa-i arunce ceva de mancare. Alaturi de cersetori si de copiii vagabonzi, el, cainele maidanez, face parte din acea categorie atat de napastuita, incat nimeni nu-i doreste prezenta. Pentru a nu se simti cumva, vinovati, oamenii se prefac ca nu-l observa. Slab, jigarit, cu blana murdara, vesnic flamand si scormonind prin gunoaie, el ne iese mereu, ca o umbra in cale si prezenta lui continua este un repros mut.
1.1  RE: El e .... trimis de
(18 iun 2008, 11:22:11
Daca nu sfarseste strivit de rotile unei masini, moare fie otravit, fie ucis de mana lunga a hingherilor, ori de frig sau de foame. Cu toate acestea, are mereu urmasi, din ce in ce mai multi si soarta puilor nu este cu nimic mai presus decat a lui. El este mostenirea psihozei demolatoare a "epocii Ceausescu" si acum, in "epoca Basesciana", el a devenit tapul ispasitor al tuturor relelor unei societati aflate in deriva.

Si totusi, daca ne vom indura, macar o data, sa ne oprim si sa-l privim cu atentie, vom vedea ca, dintre toti cainii, maidanezul are cei mai frumosi si cei mai tristi ochi.
1.2  RE: El e .... trimis de
(18 iun 2008, 11:43:31
Esti gay!
1.3  RE: El e .... trimis de
(18 iun 2008, 11:46:29
esti bou bai nene...
1.4  RE: El e .... trimis de
(18 iun 2008, 11:47:54
Stiu, dar el e gay... crede-ma!
1.5  RE: El e .... trimis de
(18 iun 2008, 14:14:29
2 Kg carnita de vitel..... 2 cartofiori.... o ceputa..... un paharel de vin un catel de usturoi, 10 gr de stricnina un praf de sare si piper dupa gust apoi se da totul 5 min... la cuptor se serveste rece... cateilor de pe strada:))))))))))) satisfactie garantata...... apropo pentru asa zisi iubitori de potai..... care au postat mai sus.... ce ati prefera? Sa salvati 20 de oameni ai strazi sau salvati 800 de potai? sant curios chiar...:))) poate nu ati vazut cazurile de la BUCURESTI si CONSTANTA cu copii atacati de haitele de potai....!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1.6  RE: El e .... trimis de
(18 iun 2008, 15:12:38
Buna ideie........ Buna reteta.!!!!!!!!!!!
1.7  RE: El e .... trimis de
(18 iun 2008, 15:17:16
:) Pai pofta buna, berbecilor!
1.8  RE: El e .... trimis de
(18 iun 2008, 15:46:39
Azi am "deosebita placere si onoare" sa-i invit la masa pe hyhyhy, alina, jlkjlkj, si ordinara aia de mariana. Tocmai am preparat aceasta noua reteta a distrusului asta de hyhyhy. Am mai pus de la mine si niste verde de Paris. Va folosesc pe voi-ratatilor- pe post de cobai. Daca e buna papica si va prieste va mai dau si pe acasa. Portiile extra sunt din partea casei. Sunt pentru aia care v-au conceput si pentru aia pe cate i-ati conceput. voi nu meritati sa va numiti oameni. Sunteti niste taranoi prosti care au scapat de opinci si ati uitat de unde ati plecat. SA VA FIE RUSINE !!!

Si sa nu uitam de Romulus si Remus care au fost hraniti de o lupoaica si nici de Tarzan care a fost adoptat de maimute. Daca o luam conform teoriei lui Darwin(sa-l negam pe Bunul Dumnezeu), noi toti oamenii ne tragem din maimute. VOI VA TRAGETI DIN PORCI -ca nu-i nici o diferenta. Oricum sunteti niste retardati. Apropo !!! Am vazut porci care sunt mai destepti ca voi. MI-E GREATA DE VOI COCALARILOR !!
1.9  RE: El e .... trimis de
(18 iun 2008, 19:49:44
Daca tie greata..... ma poti pupa in ..la , poate-ti trece
1.10  RE: El e .... trimis de
(18 iun 2008, 21:22:18
Bre retardatule, bre !!! Vrei sa-ti demonstrez ca ofer 200 de euro pe scafarlia ta si a altor jigodii de teapa ta ? Gandeste-te bine la ce comentarii de **** faci. Oricum nu e bine. Si iti mai promit ca vei pupa in ..la si vei da l..bi la toti cainii respectiv catelele de pe strada. Apropo...tu esti seful adunaturii de em(U)o-isti din Suceava ? Nu ma pune sa-mi pun mintea cu tine bre distrusule ca ...oricum ai mintea odihnita. Si iti mai promit si ca in momentul in care vei scapa din mainile mele nici **** de analize nu va ramane din tine. FRAIER COCLIT !!! Mars in mata de rapanos !!!
1.11  RE: El e .... trimis de
(19 iun 2008, 00:03:02
Bai disperatule nu trece la amenintari ca nui frumos. Aci fiecare poate da cu parerea. iti place sau nu fiecare are drept de opinie ... dar nu ma fa sa rad...:))))))) te rog ... nu ma fa sa rad . nus de ce dar am impresia ca o cauti cu lumanarea. Amice ti-ai facut un prieten fara sa-ti dai seama:))))))))))) NU UITA...... LUNCA SUCEVEI E USOR DE GASIT .... SI GRATIS PE DEASUPRA:))))))))))))))))))))) . Chiar vrei sa te uiti in spate in ficare zi???? .. Daca nu ... pai revizuiesteti vocabularul si lasa celorlalti dreptul la opinie
1.12  RE: El e .... trimis de
(19 iun 2008, 00:09:30
yo yo cred ca cineva va plange
2.   Romega,esti praf trimis de
(18 iun 2008, 11:24:21
eugenia ies si-a cheltuit toti banii cu adapostul de la dragomirna,adapost pe care l-a intretinut din banii ei personali pana a ajuns in situatia de a nu mai avea ea ce sa manance,iar tu vii acum si arunci cu noroi in toata munca depusa de ea.

si pe langa toate astea nu a avut niciun ajutor de la primar,din contra,a primit controale si amenzi usturatoare de la mediu si alte institutii.

romega,sper sa iti dea D-zeu ce meriti cretinule !!!
2.1  RE: Romega,esti praf trimis de
(18 iun 2008, 12:00:47
Ca �n orice alt domeniu din tara asta: totul se face de niste ,, baieti destepti", �n cazul de fata de o ,, fata desteapta" pe nume Eugenia Ies, care trag un tun si pleaca. Fatada cazului e acoperita de frigidele, menopauzatele si frustratii care zbiara si latra pe forumuri �n apararea c�inilor, prostiti de cei dint�i( fara a face nimic concret, bine�nteles)...bieti oameni plini de complexe si care refuleaza pe forumuri...Jalnic.
2.2  RE: Romega,esti praf trimis de
(18 iun 2008, 12:38:32
Da-ti numele complet Adi,daca nu esti las, si informeaza-te inainte de improsca ,in necunostinta de cauza,cu noroi.Mi se face o mare nedreptate,si as vrea sa -ti arat multe documente.O sa-ti fie rusine de ce ai gandit.Nu sunt suparata pe tine,esti unul din cei care au muscat din momeala primariei.Stiai ca primaria Suceava a primit in 2006 1 miliard de lei vechi sa rezolve problema cainilor?Banii au fost furati,iar Adronache a facut rost de niste chitante false cum ca a facut custile pe care anul trecut,la inchiderea adapostului,i le-am donat eu pe baza de proces verbal.
2.3  RE: Romega,esti praf trimis de
(18 iun 2008, 13:39:17
Sincer...dar sincer, ma doare stii tu unde si nici macar acolo ce faceti voi, marile aparatoare de c�ini sau indivizii din primarie. �n ce priveste c�inii din oras, nu ma intereseaza daca faceti acadele din ei, daca-i �mbracati �n hainute, daca-i �nvatati sa danseze step, daca faceti bors cu/din ei, daca le taiati coada sau altceva, daca-i folositi pe pest de mobila....vreau doar sa nu-i mai vad �n haite prin oras! Poti �ntelege lucrul asta? Daca netrebnicul ala a primit 1 miliard sa rezolve problema, atunci sa-i fie rusine, asa cum ar trebui sa-ti fie si dumitale, care ai zbierat ca isterica sa nu-i eutanasieze! Eu vreau sa-mi plimb linistit copilul prin oras. De tiganii violenti care misunau cu ani �n urma am scapat ca au plecat la furat �n Vest, de c�ini se vede ca numai eutanasiindu-i se poate scapa. Canalizati-va, oameni buni, mila spre copiii si batr�nii disperati! E plina tara asta de ei!
2.4  RE: Romega,esti praf trimis de
(18 iun 2008, 17:32:56
adi,nu meriti atentie,esti prea prost si primitiv ptr zilele noastre.
2.5  RE: Romega,esti praf trimis de
(18 iun 2008, 21:30:32
La ce sa ajuti cersetorii de pe strada ? Dumnezeu le-a dat posibilitatea sa aleaga.

In loc sa munceasca, prefera sa cerseasca.

Am vazut la viata mea si rromi care au ajuns mai bine decat romani care s-au apucat de furat, baut si crime. De asemenea am vazut si tarani care au ajuns mai bine decat orasenii. Dar PROSTI MAI MARI CA UNII DINTRE voi=mancatori de **** pe acest forum nu am mai intalnit. Bine ca macar v-ati unit cu totii si va gasesc doar aici. Sa nu mai spuneti la nimeni ca sunteti suceveni ca faceti Bucovina de rusine. Sau voi sunteti botosaneni din aia care ati pus mana pe viza de Bucovina ...
3.   Ciar asa? trimis de
(18 iun 2008, 11:26:56
au fost pe dracu adoptati..........au fost aruncati in strada prin burdujeni si zamca

4.   Le-au dat drumul inapoi pe strazi ,in G.Enescu e r trimis de
(18 iun 2008, 11:30:11
In G,eNESCU E RAIUL CAINILOR VAGABONZI,incepand din fata la Saturn si Banca Transilvania pana in spate la Cartodrom.O mizerie de nedescris si ........groaznic ca in filmele de groaza.
5.   Burdujeni trimis de
(18 iun 2008, 11:42:25
Ti-e frica noaptea sa mergi pe strazi, nu din cauza oamenilor, ci a cainilor, te apuca groaza cand treci pe langa un grup de 5-6 caini si esti numai tu pe strada.

Intr-o dimineata latrau o multime de caini si am inceput din curiozitate sa numar sa vad cati sunt. Erau 13 caini. De unde Dumnezeule asa de multi caini... nici la tara in curtile oamenilor nu vezi atatia.

Din ce s-a propus sa se faca si ce s-a facut e o mare diferenta. Eu cred ca aici e vorba de utilizarea necorespunzatoare a unor fonduri. Cineva le-a dat, cineva le-a luat, si apoi le-au impartit, dar pentru caini tot nu s-a facut nimik.
5.1  RE: Burdujeni trimis de
(18 iun 2008, 12:57:58
Unii oameni sunt cu mult mai rai decat cainii.
6.   Marsavie trimis de
(18 iun 2008, 12:01:56
-adapostul de la Dragomirna a fost construit de mine,Eugenia Ies,pe terenul proprietate personala.Custile au fost executate de d-l Vatamaniuc,telefon 0744392357- si platite de mine.Vom prezenta in instanta facturile.Mai mult,la inchiderea adapostului,atat custile cat si si gardurile de plasa sudata si toate materialele refolosibile au fost donate adapostului primariei(avem fotografii cu oamenii primariei care au venit la adapost sa ridice custile.)

Toti banii primiti in 3 ani -si care nu insumeaza nici pe departe 40 000 eur au tre cut prin banca si au facut obiectul mai multor controale fiscale.Stiti cat costa intretinerea unui adapost cu 600 de caini-curent,gunoi ,detergenti,dezinfectant,manca

Marian Andronache minte cu nerusinare,singurul ajutor primit de la primarie a fost faptul ca mi-a imprumutat timp de doua zile un generator de curent si m-a scutit de o taxa de 7000 lei cand am introdus curent electric(pe banii mei)

7.   Rusinica trimis de
(18 iun 2008, 12:03:16
"cu sprijin din afara si cu forta de munca asigurata de municipalitatea suceveana, un nou adapost de c�ini, privat, a fost �nfiintat la Dragomirna." Bai caricatura de om eu am fost acolo o bucata buna de timp si sincer singurii de la municipalitate care au fost acolo au fost cei de la primarie care veneau si le dadeam mancare pentru adapostul lor din lunca sucevei. Asa ca bagati dreq mintile in cap ca esti un nesimtit fara pereche. In fata mea se faceau actele si chiar eu le citeam microcipurile la fiecare cand plecau. La fiecare plecare a cainilor in Germania era un reprezentant DSV asa ca date ca esti mai prost ca noaptea tu ala care ai curajul sa scrii chestiile astea pe site`ul asta care cred ca vrea sa se dea un site de profesionisti nu un site de pampalai care scot din burta tot ce zic. Tu stii ce ai putea pati pentru chestia asta care vorbesti fara sa ai dovezi ? Daca doamna Ies are bunavoina sa va dea in judecata ati dat de dracu.
8.   CONTINUARE trimis de
(18 iun 2008, 12:13:37
Adapostul a fost construit de firma SC BUCOVINA srl ,AVEM FACTURILE RESPECTIVE,NICIODATA NU A LUCRAT LA ADAPOST VREUN ANGAJAT DE-AL PRIMARIEI.

Dr Covaciu este angajat de putina vreme la DSV Suceava,iar cei 60 de caini la care se refera au costituit obiectul unuia din numeroasele transporturi,singurul de care s-a ocupat dumnealui.Contacata,dr Covaciu spune ca i-a fost trunchiata declaratia si ca va trimite o dezmintire ziarului.

Toti cainii care au plecat,au plecat cu documenete legale,inainte de 1 ian 2007,data aderararii la UE pe baza de liste vizate de DSV iar dupa aceasta data pe baza de pasapoarte individuale.Documentele au fost pregatite de dr Verciuc Mihai,tel 0726 223 363,in prezenta caruia s-a facut de fiecare data imbarcarea cainilor.

Accesati site-ul brunopet.de unde veti gasi pozele tuturor cateilor care au plecat in Germania precum si numele persoanelor care i-au adop[tat si telefoanele acestora.
9.   Articol de 2 bani trimis de
(18 iun 2008, 12:32:56
La prima vedere, se pare ca dl "ziarist" si a facut un obicei de a arunca cu noroi in asociatiile de protectie a animalelor. Am spus "la prima vedere" ptr ca eu ca cetatean, nu cunosc situatia in totalitate. Mi as dori sa se dezbata totul in instanta pentru stabilirea adevarului si daca este vinovat sa plateasca cu varf si indesat in numele responsabilitatii de formator de opinie de care si bate joc. Oricum, dumnealui sa i fie rusine cu aceste articole trunchiate, care lasa loc de acuze atat de grave din partea partilor implicate, scrise la norma, care nu respecta nici o regula jurnalistica si care nu fac decat sa exploateze obsesia generala legata de cainii comunitari
9.1  RE: Articol de 2 bani trimis de
(18 iun 2008, 12:44:10
De acord si eu.

Ziarul asta duce de cateva zile o campanie de presa apriga indreptata nu atat spre autoritati, cat spre "principalii vinovati", in viziunea lor, asociatiile de protectie a animalelor.

Nu cred ca DOAMNA Ies a profitat in vreun fel de fondurile mentionate in articol. Cu scuzele de rigoare pentru afirmatie, insa inclin sa cred ca situatia financiara a dumneaei este de upper middle class, cu mult mai buna decat a multora dintre suceveni. Si nu cred ca ii trebuie banii primariei sau ai asociatiilor din strainatate.

Chiar o indemn si eu pe doamna Ies, daca mai are curajul si puterea sa se lupte cu morile de vant, sa il dea in judecata pe ziaristul care scrie fara sa verifice din cel putin trei surse informatiile.

Bai Romego, cand scrii "Eugenia Ies", poti pune si "doamna" in fata, ca merita. Sau consumi cerneala?
10.   Ies ... trimis de
(18 iun 2008, 12:55:12
pai daca nu mai avea de mancare pt ea , trebuia sa se bage la un tomberon ceva sau sa manance odata cu cainii ... oamenii milosi o serveau presupun ...
11.   Habar n-ai tu Romega.... trimis de
(18 iun 2008, 12:56:40
In articol sunt scrise aberatii. Nu exista nici o dovada ca cei 500 de caini (atenti numarati de Romega) ar fi de la adapostul de la Dragomirna. Din pacate asa este ziaristica din Romania, Suceava. Un ziar care se respecta verifica inainte de toate informatiile pe care le publica. Dar cum poti sa zici ca lumea de acolo nu si-a facut datoria si a trimis cainii inapoi pe strazi ??? Poti fi dat in judecata, domnule ziarist, pentru ca aceste afirmatii sunt nefondate !!!! Sau este un articol la comanda, cu stricta referire la cel de zilele trecute legat de adapostul din Lunca Sucevei ? Habar nu ai, dar faci afirmatii gratuite ! Rusine !
12.   Ziaristi trimis de
(18 iun 2008, 13:02:24
De cativa ani incoace ziaristii nostri uita sa verifice informatiile si primesc "dictari" de la autoritatile locale. Shame on you
12.1  RE: Ziaristi trimis de
(18 iun 2008, 13:14:04
Mi ar place sa cred ca e doar neprofesionalism, dar cred ca ei stiu f bine ce scriu, presa e un instrument f important de manipulare, de aceea e vanat de cei puternici. Ziaristii merg cu cine ofera mai multe. Un ziar independent cu adevarat nu ar avea sanse sa existe in peisaj
13.   Despre adapost trimis de
(18 iun 2008, 13:15:17
Eu am adoptat un caine de la acest adapost in anul 2007 si sunt foarte multumit de el, retin ca la adoptare am semnat un angajament prin care ma obligam sa il returnez daca nu sunt multumit de el. Cat despre doamna din articol nu o cunosc personal insa pe perioada anului 2007 cam la doua luni ma suna si se interesa de soarta lui(daca este ingrijit, daca s-a adaptat, daca sunt multumit de el), ceea ce ma face sa cred ca domnia sa chiar tine la aceste animale.
13.1  RE: Despre adapost trimis de
(18 iun 2008, 13:38:33
sa nu va mire ca sunteti contactat periodic, asa fac si cei de la Proanima, este un semn clar, spun eu, in ce priveste implicarea acestor oameni. Si acolo se semneaza un angajament la adoptie, ba chiar merg la viitoarea "resedinta" a catelului sa vada conditiile in care va fi tinut, se dau sfaturi de cum se ingrijeste un catel...Tot respectul ptr aceste gesturi pentru care ei nu primesc un ban.
13.2  RE: Despre adapost trimis de
(18 iun 2008, 14:26:31
Adica ........ sa vada conditiile in care va fi tinut...!!!!!!!!!!! Nu cumva sa-i lipseasca , dusul , sauna, piscina, si daca se poate vreo cateva blonde . Sa nu se simta singur..:)))) Poate un pic de VIVALDI in surdina sa nu se streseze .Firar mama dracului de javre , ocrotiti un copil al strazi .... nu potaile
13.3  RE: Despre adapost trimis de
(18 iun 2008, 15:39:52
hyhyhy, dragul meu, eu mananc 5 ca tine la micul dejun, asa ca nu ti mai irosi fortele in a fi superficialhappy
13.4  RE: Despre adapost trimis de
(18 iun 2008, 15:50:20
mars in ******** de la calculator si vino sa mananci !!! Hai ca ti-am pregatit si mancarea asa cum mi-ai dictat reteta ! Si adu-i si pe nenorocitii aia care te-au fatat. Si mai repede bai **** cu ochi !!!
13.5  RE: Despre adapost trimis de
(18 iun 2008, 17:37:14
nu-l mai bagati in seama pe retardatul de hyhyhy,ptr ca ii dati satisfactie. scrie hyhyhy tot ce gandesti,noi te citim cu intereshappy
14.   Praf in ochi trimis de
(18 iun 2008, 13:24:47
De ce nu se intreaba seriosi domnii ziaristi unde dispar bani grei prin fondurile administratiei locale, de ce mai toate licitatiile importante au anumiti castigatori, de ce raportarile de pe fonduri europene sunt cusute cu ata alba si multe altele... Hai sa luam ochii oamenilor simpli cu un subiect care va dura f mult timp de acum incolo si va fi la fel de fierbinte! Sa fim seriosi, vrei sa furi, nu faci un adapost ptr animale ci te bagi pana in gat in administratia locala!! (Parere de 'frizer"). Imi pare sincer rau ca presa (adica cei care o controleaza) nu sprijina bruma de intentii si putinele asociatii care au curajul sa incerce sa faca ceva cu mai nimic, in problema cainilor comunitari, ba chiar se chinuie sa le desfiinteze
15.   OMORATI CAINII trimis de
(18 iun 2008, 14:03:16
OMORATI-I LA DRACU

LA CE NE TREBE MAIDANEZI?

STAU BATRANI SI COPII FARA CASA SI MANCARE SI NOI CHELTUIM BANII PE JAVRE

15.1  RE: OMORATI CAINII trimis de
(18 iun 2008, 14:10:15
of, of, mariana, mariana... te chinuie rau ura asta, nu?...cred ca nici noaptea nu poti dormi...winking. Vezi tu, cand esti sensibil, esti pur si simplu, nu conteaza ca vezi un animal suferind sau un batran... Asta e parerea mea, si cand te vad asa pornita, ma gandesc ca nu prea ai sanse sa mangai un batran fara casa...
15.2  RE: OMORATI CAINII trimis de
(18 iun 2008, 14:13:59
of, of, mariana, mariana... te chinuie rau ura asta, nu?...cred ca nici noaptea nu poti dormi...winking. Vezi tu, cand esti sensibil, esti pur si simplu, nu conteaza ca vezi un animal suferind sau un batran... Asta e parerea mea, si cand te vad asa pornita, ma gandesc ca nu prea ai sanse sa mangai un batran fara casa...
15.3  RE: OMORATI CAINII trimis de
(18 iun 2008, 14:37:58
De acord.

Nu cred ca un om care iubeste animalele va ramane indiferent daca vede un alt om suferind.

Dar potaile pe doua picioare, de genul marianei, care urasc animalele, sigur nu iubesc si nu protejeaza nici oamenii.

Cine spunea: "Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat apreciez mai mult animalele" ? Stia el saracu'...
15.4  RE: OMORATI CAINII trimis de
(18 iun 2008, 15:56:33
mariana rimeaza cu PROSTANA !!! Ia-ti tot clanul de distrusi si MARS la masa. Hai ca v-am pregatit reteta idiotului de hyhyhy. A promis ca-si aduce si el tot clanul de ****i in ploaie si vine si cu prietenii care-l suporta. Mai am si o surpriza pentru voi. Tocmai am facut rost de cativa litri de acid sulfuric. E concentratie pura.
15.5  RE: OMORATI CAINII trimis de
(18 iun 2008, 16:09:33
Esti pe aproape. Socrates a spus: "Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat apreciez mai mult cainele"
16.   Aberatii trimis de
(18 iun 2008, 14:38:10
felicitari ROMEGA ca i-ar iti zburda imaginatia.o cunosc personal pe d-na Eugenia Ies.am fost si la adapostul care l-a avut...confirm cele spuse de dumneaei si va asigur ca toate custile si plasa gard din acel adapost au fost donate asociatiei PROANIMA.exista si procesul verbal.Cat despre iubirea doamnei fata de animale, va asigur ca nu are limite,e o persoana deosebita...repet:o cunosc personal asa ca stiu ce vorbesc...ZZ as vrea sa va intreb...ne cunoastem?mi se pare ca stiti cate ceva despre PROANIMA.ati fost pe la adapost?eu sunt zilnic acolo...
16.1  RE: Aberatii trimis de
(18 iun 2008, 14:46:22
se prea poate sa ne cunoastem. Am colaborat cu alina la afisele prin care asociatia incearca sa se faca prezenta ...am trecut pe acolo de cateva ori, dar mai multe stiu de la ea
16.2  RE: Aberatii trimis de
(18 iun 2008, 14:54:08
se prea poate sa ne cunoastem. Am colaborat cu alina la afisele prin care asociatia incearca sa se faca prezenta ...am trecut pe acolo de cateva ori, dar mai multe stiu de la ea
16.3  RE: Aberatii trimis de
(18 iun 2008, 15:19:15
cred ca stiu despre cine e vbhappy felicitari pentru afisul cu sterilizari...e superb...kiss
16.4  RE: Aberatii trimis de
(18 iun 2008, 15:30:21
multumesc, ma bucur daca am ajutat cu ceva, oricum faceti o treaba grozava acolo
17.   Invitatie trimis de
(18 iun 2008, 14:42:54
as vrea sa fac o invitatie, in primul rand celor care sustin asociatiile de protectie a animalelor, dar si celorlalti(poate va vine mintea la cap), la adapostul din Lunca Sucevei. daca ne unim si colaboram avem mai multe sanse de reusita.sunt cca 800 de catei care au nevoie de noi...cei care sunt de acord sa ma contacteze pe andovy_21@yahoo.com
17.1  RE: Invitatie trimis de
(18 iun 2008, 15:15:47
cat e de usor sa stai pe margine si sa judeci.va asteptati sa rezolve altii problema cainilor dar voi stati cu mainile in san.nu sunt cainii a 2-3 persoane...sunt cainii nostri ai tuturor si trebuie sa contribuim cu totii la rezolvarea problemei.daca fiecare sucevean ar dona cate 1 leu pe luna ar fi suficiente fonduri pentru a mari adapostul pentru a angaja personal si pentru a le oferi cainilor conditii decente.locul cainilor nu e pe strada , si nimeni nu stie asta mai bine decat protectia animalelor...dar nici nu trebuie inchisi ca pe niste infractori.si in nici un caz nu trebuie omorati.ca si noi, ei au dreptul la viata...hai sa omoram criminalii, violatorii si toti boschetarii ca ma "sufoca" atatia oameni pe strazi.
17.2  RE: Invitatie trimis de
(18 iun 2008, 22:58:13
Poate noi nu iubim cainii si nu suntem dispusi sa dam nici macar 1 leu. De ce nu dau 2 lei iubitorii de caini?
18.   Solutia exista trimis de
(18 iun 2008, 14:44:45
Domnul primar a spus ca un viceprimar se va ocupa de aceasta problema sper sa aibe taria sa rezolve sitoatia si sa urmeze dictonul"scopul scuza mijloacele" Chestia cu asociatiile nu tine e o minareala care nu rezolva problema .
18.1  RE: Solutia exista trimis de
(18 iun 2008, 15:09:18
dragul meu, se pare ca e o trasatura generala ca oamenii sa scuze mijlocele, indiferent cata suferinta creeaza "altora" alegerea asta...dar nu cred ca se poate numi "solutie". Personal sper ca domnul viceprimar sa nu reuseasca sa "rezolve" in felul asta problema...Multe asociatii sunt profitoare si oportuniste, asociatiile sunt alcatuite din oameni, nu ai ce i face. Dar asa cum facem diferentierea intre oameni (facem, nu?), asa ar trebui sa o facem si in ce priveste asociatiile.
19.   Sigur exista solutie trimis de
(18 iun 2008, 14:56:48
Exista solutie cata vrei... la farmacia veterinara. Se numesta .. STRICNINA.... si e ieftina , vine cu instructiuni de utilizare..:)))))))))) dar daca simti lipsa unei sponsorizari...... ti-o pot oferi gratis
19.1  RE: Sigur exista solutie trimis de
(18 iun 2008, 15:13:18
mai, tu esti geniul malefic al forumurilor, ca tot apari peste tot si ceri sa omoram cainiihappy. Mai bine ai pleca sa...joci ascunsa.
19.2  RE: Sigur exista solutie trimis de
(18 iun 2008, 15:14:35


Fi tu primul care sa servesti din "prajitura" aceasta. Pofta mare,cacanarule care judeci cu c.u.ru. in loc de creier !
20.   ROMANIA,TARA TICALOASA SI NEMERNICA ! trimis de
(18 iun 2008, 15:09:58
CAND SE AUDE IN LUME DE ROMANIA ASOCIEREA ESTE SIMPLA : TARA DE CRIMINALI DE HOTI SI DE CURVE, UNDE TICALOSIA SI NEMERNICIA ESTE DUSA PANA LA EXTREM ! ESTE DEAJUNS SA AI CURAJUL SA URMARESTI STIRILE TV. CA SA-TI DAI SEAMA CA LUCRURILE ACESTEA SUNT IN BUNA MASURA ADEVARATE ! IN REST E TACERE...CUVINTELE SUNT DE PRISOS !
20.1  RE: ROMANIA,TARA TICALOASA SI NEMERNICA ! trimis de
(18 iun 2008, 15:15:58
Mai, eu chiar v-as indemna sa fiti lasi, adica sa nu mai urmariti stirile de la ora 5! Alesii nostri ne indobitocesc, ne ofera paine si circ, si se roaga sa nu ridicam cumva capul din pamant...

Sa ne educe nu vor, sa plece si sa lase loc unora neatinsi de virusul coruptiei nu vor, in schimb ne ofera tot felul de subiecte, poate-poate uitam de problemele reale. Poate uitam de coruptie, de furturi, de licitatii...

Sper ca Monitorul sa aiba c..iele necesare sa verifice si afirmatiile despre seful ADP, Andronache, scrise in comentariile doamnei Ies de mai sus. Ne-ar dovedi astfel, intr-o mica masura, ca este impartial.

Cu toate ca presa din Suceava numai impartiala nu poate fi... NU ATATA TIMP CAT PRIMARIA A PLATIT IN 2007 5.500.000.000 DE LEI PENTRU RECLAMA IN ZIARE SCRISE. Suma e fara tva. Sa fie altii impartiali, ca noi vrem ciolanul, nu?
20.2  RE: ROMANIA,TARA TICALOASA SI NEMERNICA ! trimis de
(18 iun 2008, 15:18:56
bravo sonice
20.3  RE: ROMANIA,TARA TICALOASA SI NEMERNICA ! trimis de
(18 iun 2008, 15:21:44
punct atins:)

20.4  RE: ROMANIA,TARA TICALOASA SI NEMERNICA ! trimis de
(19 iun 2008, 11:24:53
sonice, as vrea sa dicutam putin pe mail, daca se poate, am o intrebare ptr tine, trimite email la zumz_80@yahoo.com daca esti de acord. Multumesc.
21.   Nu e o competitie trimis de
(18 iun 2008, 15:21:13
Nu inteleg de ce multi spun ca mai bine ajuti un copil sau un batran decat un maidanez.. Oameni buni nu e o competitie...noi oamenii ar trebui sa fim ajutati de niste legi, care sa arate ca am muncit atatia ani , ca la pensie sa putem beneficia de un trai decent...Ce treaba au maidanezii in treaba asta.. nu iau nimanui de la gura nimic..siunt recunoscatori ptr orice bucatica le-o arunci...Aveti impresia ca fondurile ptr catei se iau de la gura batranilor?? Nu se duc tot acolo unde sunt interese...?? Sunt convisa ca un maidanez daca ar sta langa un batran , l-ar ajuta mai mult decat medicamentele astea scumpe . Um maidanez l-ar ajuta moral si ar fi multumit cu un codru de paine daca s-ar simti iubit si oarecum in siguranta .Sa stiti ca unui om caruia ii e mila de un caine n-ar lasa de izbeliste nici un copil sau un batran! Mi-e frica ca urmeaza o actiune brutala si in forta asupra cainilor iar polemica asta din ultimile zile sa nu fie o tatonare, ptr a se avea o justificare.
21.1  RE: Nu e o competitie trimis de
(18 iun 2008, 15:29:28
se prea poate sa fie asa...din pacate inca nu putem face nimic...sa speram totusi ca vom face fata...:(

21.2  RE: Nu e o competitie trimis de
(19 iun 2008, 07:33:10
Felicitari , CATZELUSHUL SCHIOP !!!
22.   GURA MICA ! trimis de
(18 iun 2008, 15:38:09
Cel mai tare doare nivelul de inteligenta al unor imbecili care au postat aici din lipsa de ocupatie. Toti stim ca nivelul de trai este sub orice limita, ca mor oamenii de foame, sunt copii orfani, lumea e saraca. Asa si ce-i cu asta ? Cine sunteti voi, cei care judecati ? Fiecare face ce vrea cu banii lui. Iar eu, personal, de multe ori am cumparat cu 1 leu nenorocit o bucata de parizer si am dat-o la caini pe strada. De ce PLM sa dau la un cersetor care se suie in taxi dupa ce cerseste sau iti scuipa pe parbriz daca nu-l lasi sa-ti spele masina ? Sau arunca pe jos bucata de mancare pe care i-o dai ? Pentru aia trebuie stricnina, dusi la lagar si pusi la munca, la sapat autostrazi si tunele sau canalul Suceava-Dunare-Marea Neagra. Iar pentru frustratii invidiosi care nu-si explica de unde are lumea bani si pentru caini...faceti si voi bani si dati-i voi la cine vreti. Clar ? Si tu, ala care nu ai unde-ti plimba puradelul in Suceava...zi-mi si mie unde lucuiesti si te inCURajez eu.
22.1  RE: GURA MICA ! trimis de
(18 iun 2008, 16:03:04
Omul schiop a avut cuvantul!
22.2  RE: GURA MICA ! trimis de
(18 iun 2008, 19:58:27
MAI DAR VITEJI MAI SUNTETI UNII ::!!!!!!!!..:))))))))))))))
22.3  RE: GURA MICA ! trimis de
(18 iun 2008, 21:36:41
Zambeste acum! Zambeste cu toti dintii !! Si fa-ti si o fotografie. Ca sa-ti aduci aminte peste timp ca ai aratat si bine. Asta daca iti vei mai reveni din prajitura cu stricnina.
23.   Catei vs. copii strazii trimis de
(18 iun 2008, 16:05:33
De ce credeti ca daca unii oameni ajuta cateii strazii, e in detrimentul copiilor si al batranilor? Exista si organizatii consacrate pentru ajutorarea lor: Salvati Copiii, Crucea Rosie etc. am prieteni care activeaza acolo. E loc ptr toata lumea care vrea sa faca voluntariat! Asa ca...la munca, nu la aruncat cu noroi!
24.   Sa iubim cateii! :) trimis de
(18 iun 2008, 16:24:36
Eu am numai trei picioare,

Si de-abia ma misc: top, top,

Rad cand ma-ntalnesc copiii,

Si ma cheama "cuciu schiop".

Fratii mei ceilalti se joaca

Cu copiii toti, dar eu

Nu pot alerga ca dansii,

Ca sunt schiop si cad mereu!

Si stau singur toata ziua

Si plang mult cand ma gandesc

Ca tot schiop voi fi de-acuma

Si tot trist am sa traiesc.

Si cand ma gandesc ce bine

M-as juca si eu acum,

Si-as latra si eu din poarta

La copiii de pe drum!

Cat sunt de frumosi copiii

Cei cuminti, si cat de mult

Mi-ar placea sa stau cu dansii,

Sa ma joc si sa-i ascult!

Dar copiii rai la suflet

Sunt urati, precum e-acel

Care m-a schiopat pe mine,

Si nu-i pot iubi de fel

M-a lovit din rautate

Cu o piatra in picior,

Si-am zacut, si-am plans atata,

De credeam ca am sa mor


24.1  RE: Sa iubim cateii! :) trimis de
(19 iun 2008, 07:43:13
Deosebit..!

25.   Apropo de caini trimis de
(18 iun 2008, 16:30:01
Ce ne lipseste noua e in primul rand educatie si dorinta autoritatilor de a rezolva problema. Daca s-ar infiinta politia animalelor si s-ar tine evidenta cainilor din gospodarii nu s-ar mai ajunge aici. Caini in Burdujeni sunt pentru ca acolo este gara. Adica taranul roman e invatat ca atunci cand ii fata cainele sau pisica sa puna puii in plasa si sa-i aduca la oras( pe principiul "Lasa ca-i fac oraseni"). Daca sterilizarea s-ar produce la nivel de gospodarie pe fiecare localitate garantat ar diparea si cainii abandonati. Asa ca ar trebui sa renuntam a mai huli bietele animale, ca de noi suntem homo sapiens adica avem ceva materie cenusie, si ar fi bine ca prin intermeidul mass media aceasta problema sa fie transata cu solutii constructive si eficiente. In final daca am ajuns sa ne batem si-n adoposturi de caini, pe princiul ciolanului nu vom reusi nimic si aceste vietati tot ne vor insoti prin oras.
25.1  RE: Apropo de caini trimis de
(18 iun 2008, 16:53:32
obiectiv comentariul, felicitari
25.2  RE: Apropo de caini trimis de
(18 iun 2008, 16:53:37
5
25.3  RE: Apropo de caini trimis de
(18 iun 2008, 17:06:00
de acord cu tine dumitru...asociatia PROANIMA s-a oferit sa sterilizeze GRATUIT cainii oamenilor de la sate...ne-am oferit chiar sa ii luam de acasa si sa ii ducem inapoi...pe ei ii costa doar un telefon...si nici acela...suntem dispusi sa batem din poarta in poarta si sa ii rugam pe proprietari sa ne dea voie sa le sterilizam cainii...acum totul tine de vointa oamenilor...
26.   Cam asta ar trebui facut 1. trimis de
(18 iun 2008, 17:07:22
Modul in care vede Asociatia PROANIMA rezolvarea problemei cainilor comunitari:

1. INTERZICEREA EUTANASIERII ANIMALELOR ( masura absolut necesara din punct de vedere moral si cu impact asupra autoritatilor - acestea fiind obligate in felul acesta sa ia masurile necesare pentru controlul inmultirii animalelor in mod special din proprietate privata, masuri care pana acum nu au fost luate de nici o administratie locala sau de catre Primaria Municipiului Bucuresti );

2. IDENTIFICAREA CAINILOR SI PISICILOR CU SI FARA DETINATOR SI INREGISTRAREA ACESTORA INTR-O BAZA DE DATE UNICA, DE STAT ( baza de date trebuie sa fie tinuta obligatoriu de catre organismele statului si nu de un ONG, Colegiu, etc., iar microciparea animalelor poate fi efectuata la oricare cabinet veterinar ); masura obligatorie pt. depistarea celor care abandoneaza animale din proprietate privata pe domeniul public, dar care faciliteaza gasirea animalelor pierdute de detinatori.

27.   Cam asta ar trebui facut 2. trimis de
(18 iun 2008, 17:12:22
3. CONTROLUL INMULTIRII CAINILOR SI PISICILOR, concretizata prin castrarea obligatorie a tuturor cainilor si pisicilor cu exceptia celor cu pedigree si valoare chinologica ( masura absolut necesara, tinand cont de numarul mare de animale existent in acest moment la nivel national );

4. INFIINTAREA ADAPOSTURILOR DE CATRE CONSILIILE LOCALE ATAT PENTRU ANIMALE MICI CAT SI PENTRU ANIMALE MARI (in adaposturile pentru animale mici vor fi gazduite doar animalele cu probleme de sanatate, pana la vindecare si cainii cu probleme de comportament pana la adoptie

28.   Din pacate ne facem de rusine trimis de
(18 iun 2008, 17:14:35
dna Ies a fost diriginta mea si este o persoana deosebita...atunci cind am aflat ca se ocupa de adapostul de ciini nu m-am mirat fiindca doar o persoana cu suflet mare este capabila de asemenea gesturi altruiste...imi pare foarte rau ca datorita dezinformarii abuzive a unora si sub imperiul anonimatului se fac comentarii atit de acide si in necunostinta de cauza...citisem mai sus despre preocuparea cuiva pentru oamenii strazii...sint curioasa...a contribuit acea persoana la bunastarea vreunui cersetor, in afara de sumele modice pe care le ofera in speranta unei izbaviri ulterioare? s-a implicat ea in vreun fel? haideti sa nu ne mai pierdem timpul pe forumuri si sa facem fiecare cite ceva pentru batrini, catei, copii sau orice ne-ar ajuta sa devenim mai buni...
28.1  RE: Din pacate ne facem de rusine trimis de
(18 iun 2008, 17:34:59
raluca te rog da-mi add pe mess (andovy_21)...ne-am intalnit azi la adapostwinking
29.   Cam asta ar trebui facut 3. trimis de
(18 iun 2008, 17:53:56
5. STERILIZAREA SI RETURNAREA ANIMALELOR CARE POT FI RETERITORIALIZATE (pot fi returnate doar animalele sanatoase care nu au probleme legate de comportament - nu sunt agresive - mai precis animalele care sunt acceptate de comunitate). Dar sa vedem ce inseamna de fapt aceasta reantoarcere in teritoriu. Nimic altceva decat o selectie a cainilor existenti deja pe domeniul public, caini care de ani de zile traiesc in comunitate fara a fi vaccinati, identificati si mai ales castrati. Dintre acestia vor ramane pe strazi doar cei blanzi (chiar daca multi refuza sa accepte, aceasta categorie de caini exista) dupa ce vor fi castrati vaccinati si identificati, scutind in felul acesta consiliile locale de intretinerea lor, urmand ca in adaposturi sa ramana doar cainii cu probleme de comportament pana la adoptie. In felul acesta adaposturile nu vor fi supraaglomerate iar intretinerea lor nu va fi atat de costisitoare. Se vor gasi cu siguranta multi sponsori care sa asigure hrana acestora.
30.   Cam asta ar trebui facut 4. trimis de
(18 iun 2008, 17:55:28
6. PROMOVAREA CAMPANIILOR DE ADOPTIE IN REGIM DE VOLUNTARIAT (de catre televiziune, presa)

7. SANCTIUNILE S-AU INASPRIT AJUNGAND FUNCTIE DE SITUATIE PANA LA 10.000 LEI, IAR INFRACTIUNILE SE POT SANCTIONA CU INCHISOAREA DE LA O LUNA PANA LA 3 ANI!

31.   Nu imi vine sa cred trimis de
(18 iun 2008, 18:28:44
Buna, de vreo 2 ani de zile am adoptat 2 caini de la adapostul din Mitoc si sunt foarte inteligenti , frumosi si devotati. Inainte de a primi cainii a trebuit sa complectez un formular cu nume .. adresa.. nr de tel si date despre caine .. numar de cip culoarea cainelui etc. Timp de jumatate de an am fost vizitata de doamna Ies pentru a vedea situatia cainilor. Sincera sa fiu nu am mai vazut asa adapost de caini .. curat .. dezinfectat, cainii mancau atunci tacamuri de pui daca va vine sa credeti. Cainii care i-am luat de acolo erau sterilizati si vaccinati si nu gaseai purici/paduchi de ei. Oamenii care lucrau acolo chiar aveau grija de ei. De ce am scris toate astea ? Pentru ca vad ca sunt cativa pe care chiar ii doare in cot de soarta cainilor am observat ca sunt unii care doar ocupa spatiul in aceste comentarii. Dar sunt curioasa daca stiu care sunt pedepsele care le pot primi numai daca chinuie un caine ! Incercati sa aratati ca sunteti oameni si nu retardati mintal .
32.   Vai deneamu vostru trimis de
(18 iun 2008, 18:42:15
iarasi un articol despre niste fiinte nevinovate si aceiasi ratati care isi dau cu parerea de care nu tine nimeni cont si nici nar trebuii ca sunteti varzaaaa, in loc sa comentati articolu aruncati unu in altu cu noroi....

nu degeaba se zice ca suceveni sunt rai si mari critici mai ales la imbrcamintea si aspectul fizic al celor din jur, pe cand cel ce comenteaza e defapt un ratat al societatii
33.   Prosti trimis de
(18 iun 2008, 19:48:17
sunt niste prosti...bietii catei...arsi ...sa-i arda dracu' pe iei
34.   Imbeee trimis de
(18 iun 2008, 19:50:47
sunt doar niste animale....cineva cu suflet s-a gandit la un adapost pt. ei......dar ......totusi......of...cu ce au gresit fiintele aste ca sa primeasca o astfel de soarte...cine a fc asta........sa moara ....ars......cu smoala:d
34.1  RE: Imbeee trimis de
(18 iun 2008, 19:56:43
Draga CARY,din cei 40 de caini arsi cu smoala adusi in ajunul Craciunului 2004 de jurista Simona Visinari,doar unul a murit,pt ca avea intestinele afara,arse cu smoala.Ceilalti 39 traiesc, unul e la mine acasa si 38 in Germania.Trimite-mi afresa ta pe brunopet@suceava.astral.ro,sau acceseaza brunopet.com unde vei vedea fotografii cu unii caini arsi cu smoala ,inainte si in august 2007 cand i-am vizitat la Frankfurt.Iti multumesc pentru gandul bun.
34.2  RE: Imbeee trimis de
(19 iun 2008, 08:58:01
Doamna Ies, va cunosc ca mi-ati fost profesoara. Nu stiam ca va ocupati de bietele animale. Daca toti oamenii ar fi asa ca dvs., am trai intr-o lume muuult mai buna!
35.   Cei care vreti sa aflati adevarul trimis de
(18 iun 2008, 20:11:26
scrieti-mi pe brunopet@suceava.astral.ro si va voi da toate detaliile depre adevar.Accesati brunopet.de unde nemtoaicele descriu amanuntit toate actiunile de pregatire,plecare si adoptie a cainilor de la Bruno Pet.Va astept si va multumesc.
36.   Luati atitudine trimis de
(18 iun 2008, 20:18:13
Dupa ce aproape 4 ani am hranit cu seringa sute de puiuti aruncati in saci la poarta dapostului,dupa epidemiile de hepatita ,de raie,cand la minus 20 grade ungeam cu seu de oaie cateii plini de rani,vine un NIMENI,care n-a fost capabil de nimic constructiv in viata lui si terfeleste toata munca mea,sacrifiicilemele.Luati atitudine ,altfel nimeni nu va mai avea curajul sa faca munca de voluntariat pe care am facut-o eu.
36.1  RE: Luati atitudine trimis de
(19 iun 2008, 11:07:26
Poate ca dvs ar trebui sa faceti ceva, impreuna cu un avocat. Daca aveti posibilitatea financiara, ar fi pacat sa nu cereti daune pentru tot. Chiar daca opinia publica va sprijina, nu poate face mai mult decat sa incerce sa discearna intre toate informatiile cu care este bombardata. Oricum, daca sunteti nevinovata (imi pastrez o minima retinere doar pentru ca nu cunosc personal situatia dvs) ar trebui sa oferiti asociatiior si oamenilor deosebiti care inca activeaza, o dovada de curaj pentru ca ei sa poata continua. Atitudine degeaba luam la nivelul asta, pentru ca suntem priviti doar ca niste anonimi.
37.   Ziaristi trimis de
(18 iun 2008, 22:23:15
Romega,nu mai pot sa ma adresez tie ca unui domn pt ca esti o reptila care merita calcata in picioare,o sa ma interesez cine esti si cine te plateste sa scrii si sa influentezi opinia publica in asa o maniera.Apoi o sa te dau in judecata pt luare de mita si pentru manipularea opiniei pulblice,stii este o vorba"niciodata nu stii de unde sare iepurele".

Esti un dobitoc retardat care nu are nici un simt al realitatii si al adevarului.

Mai bine uita-te in jurul tau sa vezi cum bunicutele care au muncit o viata cauta oasele roase de tine si le dau la nepoteiilor lor sa manance.

Uita-te cum tiganii omoara si schingiuiesc caii zi de zi in fata noastra si noi ne uitam impasibili,cum ne fura zi de zi si noi tacem.

Fa-ti avere muncind cinstit nu luand spaga si band ca porcul pe la terase.

Nu cainii sunt problema orasului si tu stii asta, ci lighioanele ca tine care traiesc din spagi si profita de oamenii cinstiti.
38.   Continuare trimis de
(18 iun 2008, 22:34:00
Romega am uitat sa-ti mai transmit cate ceva

In timpul in care tu pupi cururi pe la cei care-ti mai arunca oase de ros,mai exista oameni care chiar iubesc animalele dezinteresat si care fac voluntariat la adaposturi pt ca asa simt ei si nu pentru vreun folos,dar probabil tu care nu poti trai ca un om normal nu poti concepe asa ceva.

Ai calculat cat inseamna 30 kg de mancare la 800 caini?,insemna 0.0375 grame,adica cainii ar muri in mai putin de o saptamana,tampitule du-te si filmeaza cazanele unde se face mancare sunt aprox 5x150=750 kg pe zi.

In legatura cu doamna Ies,are dreptate sa te dea in judecata,pt ca ea a fost prima femeie care a avut curaj sa infiinteze un adapost de caini in oras.A platit angajati in 2006 din cate stiu eu cu 7 milioane de persoana,iar in legatura cu furatul asta e chiar aberatie,mai intereseaza-te ce fel de femeie este si ce nivel de viata duce.

Probalil ca tu in 10 vieti nu vei ajunge la nivelul ei.

In concluzie mai bine d
39.   Pentru adevar trimis de
(18 iun 2008, 22:56:05
cunosc in detaliu evolutia asociatiei bruno pet. tot meritul este al d.nei eugenia ies. a pus suflet, a pus la dispozitie terenul proprietate personala achizitionat cu fonduri proprii , investitiile la adapost au fost cu bani personali, a cumparat hrana ptr catei de la metro - orez, taitei etc, avi top- carne de pasare cu certificate de calitate, mopan-piine, etc...ptr cei care vor detalii lasati un nr de telefon.
40.   Am uitat trimis de
(18 iun 2008, 23:02:12
Eugenia Ies - cine a mai avut taria sa semneze comentariul sau replica? Jeni fii tare, sunt alaturi de tine.

41.   El trimis de
(18 iun 2008, 23:29:41
cine esti dumneata eugenia ies, cu ce te ocupi in afara de animale , nu ai barbat bolnav sau a murit dupa ce lai luat de la prima nevasta

- de unde ai avut bani pt ciini +

-ai facut economiki

- ce profesie ai

41.1  RE: El trimis de
(19 iun 2008, 08:28:42
De la ma-ta are bani. Si tie nu ti-a dat pentru ca strangi rahat si il vinzi prea scump pe forumuri, deci tu ai destul. Esti multumit ? Daca nu, du-te la cimitir si pune-ti o lumanare, cretinule. La morti, nu la vii, pentru ca esti oricum mort. De prost.
42.   Despre prieteni trimis de
(19 iun 2008, 08:45:35
Am ramas cu un gust amar, domnule Romega, �mi pare rau ca am avut ocazia sa facem cunostinta. Nu voi spune nimanui, mi-e rusine ca �ti cunosc familia !!!

Am vazut la adapost masinile amenajate pentru transport catei, cu numere de Germania, de zeci de ori - fac multe drumuri la Mitocas.

Am fost la adapost sa adopt un catel pentru gospodaria de la tara si ,,am fost luata la �ntrebari " de parca era vorba de un copil, cam asa ,, nu le pasa" de soarta lor, unde ajung si ce conditii vor avea. P�na la urma, vaz�nd ca cei de la adapost s�nt bine �ngrijiti, am adoptat 2 c�ini abandonati la serviciu si care au acum tot ce le trebuie, inclusiv veterinar personal, lu�nd exemplu de la aceasta femeie extraordinara, pentru care am un mare respect.

Pentru cei care au scris at�t de rau despre aceste suflete amar�te, eu le doresc sa aiba Dumnezeu grija de ei, ca doar El va sti ce merita.

42.1  RE: Despre prieteni trimis de
(19 iun 2008, 09:13:44
PAIU azi nu a scris nimic!happy Poate ca ar trebui si ROMEGA sa faca la fel!

..
43.   Iubitor de catei trimis de
(19 iun 2008, 10:45:13
Cataline, am 44 ani si mai tin minte aceasta poezie de c�nd eram copil, totusi, de fiecare data c�nd o citesc �mi vene sa pl�ng. Bravo tie ca stii poezii adevarate si nu ce a mai facut Esca sau z�na �n aceasta saptam�na !
43.1  RE: Iubitor de catei trimis de
(19 iun 2008, 11:04:54
Multumesc!

Pacat ca pe lumea asta sunt si oameni care vor sa faca rau!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei