Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 iun 2008 - Anul XIII, nr. 141 (3822)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

France Presse: România s-a mulţumit să aştepte un miracol care nu a mai venit

Miercuri, 18 Iunie 2008 (18:48:16)


"România s-a mulţumit, în mod straniu, să aştepte un miracol care nu a mai venit", a scris agenţia France Presse într-un comentariu despre parcursul reprezentativei pregătite de Victor Piţurcă la Euro-2008, făcând referire la prestaţia din meciul cu Olanda, decisiv pentru calificarea în sferturi.
  AFP scrie că, deşi România avea şanse reale în faţa Olandei în partida pierdută, marţi, la Basel, cu scorul de 0-2, în grupa C de la Campionatul European, meciul "nu a fost decât o lentă agonie" pentru "tricolori".

"Românii, eliminaţi la Euro-2008 fără glorie după un non-meci în faţa Olandei, au arătat puţine lucruri în timpul turneului, dar vor uita cu greu penaltiul ratat de Mutu în faţa Italiei, care va rămâne ca simbol al unei întâlniri eşuate. Impresia clară rămasă după meciul cu Olanda: românii au murit fără luptă sau, în orice caz, fără să se autodepăşească în singurul meci pe care nu aveau voie să-l rateze. Tot ce rămâne după parcursul românilor în grupe este un regret: penaltiul ratat de Adrian Mutu în faţa Italiei", a notat AFP.

Agenţia franceză apreciază că, în ciuda rezultatelor de egalitate cu Franţa, scor 0-0, şi Italia, scor 1-1, vicecampioana, respectiv campioana mondială, experienţa românilor la competiţia din Austria şi Elveţia a fost una "dezamăgitoare". "În calificări, România a obţinut patru puncte în meciurile cu Olanda şi după remiza cu Franţa s-a născut o speranţă: aceea de a bulversa un scenariu scris dinainte. Dar România a demonstrat în final că încă îi lipseşte foarte mult experienţa. Are în Chivu şi Mutu doi jucători de clasă mondială, care evoluează în Il Calcio. Dar asta este aproape tot. Ce au învăţat românii la Euro? Că le lipseşte un mijlocaş adevărat, capabil să filtreze baloane pentru Mutu, că Chivu nu poate face totul şi că banca de rezerve este prea subţire pentru o astfel de competiţie", subliniază France Presse.

Reprezentativa României a ratat calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European, după ce a pierdut, marţi, cu scorul de 0-2 (0-0), meciul susţinut în compania selecţionatei Olandei, în ultima etapă a grupei C de la Euro-2008.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului France Presse: România s-a mulţumit să aştepte un miracol care nu a mai venit.
 Vizualizări articol: 746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
France Presse: România s-a mulţumit să aştepte un miracol care nu a mai venit0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   ? trimis de
(18 iun 2008, 19:43:40
Dar de Franta ce putem spune ? Cum a parasit campionatul ?
2.   Sa nu vorbim de altii trimis de
(19 iun 2008, 07:33:25
Generatia aceasta de fotbalisti avea o sansa uriasa de-a afirma echipa Romaniei pe plan european si mondial, asa cum la timpul lor au facut-o ei din generatia de aur [denumire contestata de unii dintre cei ce-au jucat acum in Elvetia], ocazie pe care au ratat-o intr-un mod jenant [cititi presa straina]! Exact asta e diferenta intre aceasta echipa si cea a generatiei Hagi; aceasta s-a comportat mediocru si submediocru, cealalta stralucea la Campionatul Mondial din SUA [toata presa vremii aprecia aceasta]. Ii rog pe fanii cei mai infocati sa nu se supere pe mine, dar la o competitie atat de importanta si atat de mediatizata NU AVEAU VOIE, sa se prezinte asa, odata pentru ca reprezentau tara si, mai ales, fiindca aveau ocazia sa le creasca cota valorica a fiecaruia dintre ei! Un antrenor plin de sine, arogant [....... nu e ..... destul daca nu e si fudul] ca si cei din jurul sau precum si vedetismul unor jucatori, lipsiti de educatie, au transformat totul intr-o prezenta caraghioasa!
3.   Ei macar joaca , cu adevarat. trimis de
(19 iun 2008, 12:26:24
Dar noi, am gafit intruna ,si nu suntem capabil de mai mult . Ce campionat mondial

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei