Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 iun 2008 - Anul XIII, nr. 139 (3820)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sportvox: România - Croaţia, finala de la Euro-2008

Luni, 16 Iunie 2008 (16:45:37)

Site-ul francez sportvox.fr analizează într-un articol dedicat naţionalelor României şi Croaţiei motivele pentru care cele două echipe ar putea ajunge în finala Campionatului European, scoţând în evidenţa faptul că selecţionerul Victor Piţurcă a ales la Euro-2008 cea mai bună tactică.

  Autorul articolului menţionează că "noua generaţie talentată a României - Moţi, Marica, Tamaş, Goian, Niculae - se bazează pe experienţa lui Chivu şi a indispensabilului Mutu". "România afişează o soliditate şi o rigoare defensivă, în spatele căreia portarul Lobonţ şi-a arătat talentul în întregime în preliminarii şi contra Italiei. Jocul românilor constă în a lăsa inţiativa adversarului şi apoi în a-l contra rapid", notează jurnalistul francez.

În cazul în care tricolorii vor reuşi să treacă de faza grupelor la Euro, analistul site-ului sportvox.fr crede că tactica aleasă de Victor Piţurcă va duce România în finala competiţiei. În sferturi, jucătorii români ar urma să întâlnească Spania, "iar acest sistem va fi extrem de eficace contra unei echipe care iese la joc, cum e Spania". "Obiectivul românilor în această partidă va fi de a ajunge la executarea loviturilor de departajare sau de a lansa un contraatac asasin", a adăugat sursa citată.

În semifinale, România ar întâlni câştigătoarea sfertului de finală care ar opune echipele Olandei şi Rusiei, în opinia autorului: "Semifinala contra ruşilor sau contra promiţătoarei echipe olandeze ar trebui să aibă aceeaşi desfăşurare. O tactică care dă roade, dar care te poate duce la ruină în cazul unui gol al adversarului, pentru că antrenorul Victor Piţurcă nu are un plan B".

Potrivit analizei editorialistului, în finală România va da piept cu Croaţia. "În finală, oboseala orelor lungi petrecute pe teren va cântări greu. (...) Finala se va baza pe numeroşi parametri: forma lui Krancjar, oboseala, forma mentală. La toate aceste capitole, croaţii sunt superiori românilor, iar finala va fi câştigată cu siguranţă cu o execuţie individuală. Pronostichez o victorie cu 1-0 a Croaţiei, după un gol reuşit de Krancjar", a concluzionat jurnalistul site-ului sportvox.fr.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sportvox: România - Croaţia, finala de la Euro-2008 .
 Vizualizări articol: 579 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Sportvox: România - Croaţia, finala de la Euro-20085.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   :))) trimis de
(17 iun 2008, 10:29:52
Haide.. hai!
2.   Asa sa fie trimis de
(17 iun 2008, 15:20:48
ne multumim si cu locul 2...:)))))))))))))))

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei