Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 mai 2008 - Anul XIII, nr. 126 (3807)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Sărbătoare la sediul FDGR Sibiu după ce sondajele i-au indicat câştigători pe candidaţii formaţiunii

Duminică, 1 Iunie 2008 (23:48:32)

La sediul Forumului Democrat al Germanilor din România era sărbătoare duminică seară, candidatul pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu, dar şi cei pentru Consiliul Local Sibiu şi pentru Consiliul Judeţean petrecând în cinstea câştigării alegerilor, transmite corespondentul MEDIAFAX.
 
  Potrivit unui sondaj realizat de către Trenkwalder Sobis Sibiu la comanda unui ziar local şi Antenei 1, actualul primar, Klaus Johannis, a câştigat alegerile cu un procent care se apropie de 90 la sută, iar formaţiunea pe care o conduce a obţinut peste 50 de procente atât pentru Consiliul Local, cât şi pentru Consiliul Judeţean.

"Sunt foarte bucuros de acest rezultat. Sunt mândru de sibieni şi de modul în care au votat. Acest procentaj record mă obligă însă pe viitor, pentru că sunt încă multe de făcut. Rezultatul acestor alegeri arată că echipa FDGR merge mai departe şi pentru următorii patru ani", a declarat Klaus Johannis, la sediul de campanie al FDGR.

Johannis a afirmat că se aştepta ca, la Mediaş, candidatul PDL, Daniel Thellman, fost primar FDGR în perioada 2004 - 2008, să câştige alegerile. Daniel Thellman, propus înainte de campania electorală drept candidat comun al FDGR şi PDL, a renunţat la FGDR şi s-a înscris în PDL.

Reprezentanţii FDGR aşteaptă totuşi cu sufletul la gură rezultatul oficial al scrutinului, pentru a afla soarta candidatului pentru şefia Consiliului Judeţean Sibiu. Diferitele sondaje au fost efectuate doar în municipiile Sibiu şi Mediaş, iar rezultatele sunt contradictorii. Potrivit acestora, peste 50 la sută dintre sibieni l-au votat pe candidatul FDGR, Martin Bottesch, în timp ce peste 40 la sută dintre locuitorii Mediaşului l-au votat pe candidatul PDL, Ion Ariton.

În aceste condiţii, celelalte localităţi ale judeţului vor decide soarta preşedintelui Consiliului Judeţean.

La sediile de campanie ale celorlalte partide a fost mult mai linişte duminică seara. Imediat după închiderea urnelor, candidatul PDL pentru şefia Consiliului Judeţean, Ion Ariton, nu se afla la sediul de campanie. Candidatul democrat-liberalilor pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu, Constantin Trihenea, l-a felicitat pe câştigătorul în alegeri şi a declarat că speră, totuşi, să poată realiza, ca şi consilier local, o parte din proiectele pe care şi le-a propus.

Nici candidatul PSD pentru funcţia de primar al municipiului Sibiu, Liviu Cotârlă, nu s-a aflat la sediul de campanie, iar colegii săi au sărbătorit în linişte cele aproape zece procente pe care le-au obţinut pentru Consiliul Local Sibiu.

Potrivit unui sondaj realizat de către Trenkwalder Sobis Sibiu la comanda unui ziar local şi Antenei 1, în municipiul Sibiu, dar şi la Mediaş lupta electorală s-a încheiat încă din primul tur.

Potrivit datelor statistice, la Sibiu, Klaus Johannis conduce cu 87,1 la sută, fiind urmat la mare distanţă de candidatul PDL Constantin Trihenea, care a obţinut 5,7 la sută, Liviu Cotârlă (PSD) a obţinut 5,6 la sută, Albin Marinescu (PNŢCD) unu la sută, iar Dan Condurat (PRM) a obţinut doar 0,6 procente.

În ceea ce priveşte Consiliul Local Sibiu, alegerile au fost câştigate de către Forumul Democrat al Germanilor din România cu 56,5 la sută. În Consiliul Local Sibiu, vor mai intra PDL cu 16 procente, PSD cu 9,6 la sută şi PNL cu 9,1 la sută. Restul partidelor care au avut candidaţi pentru Consiliul Local nu au reuşit să obţină pragul electoral de 5 la sută.

Klaus Johannis a reedidat succesul din 2004, când a avut, de asemenea, un procentaj ce se apropia de 90 la sută. Johannis s-a arătat tot timpul sigur de reuşita în alegeri.

"Ştiu sigur că voi câştiga, nu ştiu exact care va fi procentul", a declarat, duminică, Klaus Johannis, înainte de publicarea sondajelor şi închiderea urnelor.

Sondajele arată că şi în municipiul Mediaş lupta electorală este deja câştigată. Candidatul PDL, Daniel Thellman, a reuşit să obţină 62,7 de procente devansându-l pe Partenie Lupşan (PSD), care a obţinut doar 17,6 la sută.

Sondajul Trenkwalder Sobis Sibiu a fost realizat doar în municipiul Sibiu şi Mediaş pe un eşantion de 620 de persoane, marja de eroare fiind de 3,6 la sută.

La alegerile locale din 2004, Klaus Johannis a câstigat alegerile cu o majoritate zdrobitoare, el fiind votat atunci de peste 88 la sută din sibieni, şi a fost urmat atunci de canidatul PSD care a primit 4,5 la sută.

În urma aceloraşi alegeri, FDGR a obţinut 28,6 la sută în CJ, urmat de PSD cu 19,5 la sută, PD cu 14,1 la sută, PNL cu 12,7 şi PUR cu 6,3 la sută.

În Consiliul Local al municipiului Sibiu, FDGR a obţinut 60,43 la sută din voturi, urmat de PSD cu 9,44 la sută, PNL cu 8,85 la sută şi PD cu 6,12 la sută.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sărbătoare la sediul FDGR Sibiu după ce sondajele i-au indicat câştigători pe candidaţii formaţiunii.
 Vizualizări articol: 417 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sărbătoare la sediul FDGR Sibiu după ce sondajele i-au indicat câştigători pe candidaţii formaţiunii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei