Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 mai 2008 - Anul XIII, nr. 126 (3807)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Ministrul Internelor, Cristian David, a cerut începerea unei anchete în comuna Ştefăneşti

Duminică, 1 Iunie 2008 (23:26:11)

Ministrul Internelor, Cristian David, a cerut începerea unei anchete în comuna ilfoveană Ştefăneşti, unde, duminică, la una dintre cele două secţii de votare din localitate, au avut loc incidente între persoanele care vroiau să intre la vot.
 
  Potrivit unui comunicat al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative, ministrul Cristian David a solicitat o amplă investigaţie a situaţiei din comuna Ştefăneşti, "având în vedere existenţa unor indicii temeinice de influenţare şi determinare a cetăţenilor în ceea ce priveşte opţiunile de vot".

Cercetarea va fi efectuată de Poliţie, Inspectoratul Naţional pentru Evidenţa Persoanelor şi Direcţia Generală Informaţii şi Protecţie Internă, se mai arată în document.

Comuna ilfoveană a fost, duminică, scena mai multor confruntări între alegătorii care s-au îmbulzit pentru a intra în Secţia 2 de votare din localitate.

Unii dintre alegătorii care aşteptau să voteze în faţa secţiei acuzau PSD că situaţia tensionată s-a creat pentru că şi-a adus simpatizanţii în faţa secţiei de la ora 3.00 dimineaţa.

De asemenea, ei acuzau că simpatizanţii PSD trag de timp pentru ca să nu poată vota toată lumea.

Alegătorii care stăteau în faţa Secţiei 2 de votare de la Ştefăneşti au încercat să forţeze poarta şi să treacă de jandarmii aflaţi în dreptul acesteia, însă forţele de ordine au reuşit, într-o primă fază, să închidă poarta, astfel că aceştia s-au retras.

În jurul orei 14.30, oamenii au reuşit să facă o breşă în cordonul de jandarmi şi au intrat în curtea şcolii unde este organizată secţia de votare, scandând "PNG", respectiv "PSD".

Totodată, duminică după-amiaza, trei femei au leşinat în secţia de votare, iar la faţa locului a fost chemată o ambulanţă care le-a acordat primul ajutor.

În comuna ilfoveană Ştefăneşti sunt doar două secţii de votare şi erau aşteptaţi peste 4.000 de alegători, iar la secţia unde s-a creat busculada figurează pe liste 2.400 de votanţi.

Aceeaşi secţie de votare a fost luată cu asalt, duminică dimineaţa, de aproximativ 200 de alegători, iar în busculada creată în încercarea lor de a intra simultan în sediu geamurile de la uşi au fost sparte.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Ilfov, Cristina Goliş, cei peste 200 de localnici s-au strâns în jurul orei 8.45, iar, după incident, poliţiştii şi jandarmii au intervenit şi au "ordonat" alegătorii.

Din cauza incidentului activitatea în secţie a fost suspendată pentru 30 de minute, în jurul orei 12.00 alegătorii au început din nou să fie acceptaţi în secţie, aproximativ 50 de jandarmi şi poliţişti menţinând ordinea.

La secţia 1 din Ştefăneşti situaţia a fost calmă, jandarmii asigurând ordinea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Internelor, Cristian David, a cerut începerea unei anchete în comuna Ştefăneşti .
 Vizualizări articol: 397 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Internelor, Cristian David, a cerut începerea unei anchete în comuna Ştefăneşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei