Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 31 mai 2008 - Anul XIII, nr. 126 (3807)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Preşedintele comisiei spune în procesul-verbal că Tăriceanu a folosit, nelegal, o carte de alegător

Duminică, 1 Iunie 2008 (13:22:55)

Preşedintele comisiei de votare a secţiei la care s-a prezentat, duminică, premierul Tăriceanu a înscris în procesul-verbal pe care îl va trimite în cursul serii, după închiderea urnelor, Biroului Electroral de sector că şeful Guvernului a votat cu cartea de alegător, deşi legea nu îi permite.
  "Membrul comisiei de vot care face parte din Biroul Electoral, în urma votului exprimat de domnul prim-ministru Călin Popescu (aşa cum acesta figurează în evidenţia secţiei - n.r.), a constatat că a votat cu cartea de alegător. Conform reglementării privind alegerea administraţiei publice locale din Legea 67/2004, nu avea voie să voteze cu cartea de alegător. De asemenea, a mers la Biroul Electoral arătând pe un buletin de vot că nu s-a imprimat ştampila, fără să se vadă opţiunea de vot, aceasta fiind puţin ştearsă", se arată în procesul-verbal întocmit de preşedintele comisiei, Florin Chelu.

Ideea conform căreia premierul a arătat ştampila aplicată, dar nu şi opţiunea de vot a fost susţinută de preşedintele comisiei şi în declaraţia acordată anterior presei, acesta arătând că Tăriceanu a îndoit buletinul şi a arătat doar ştampila, nu şi candidatul pentru care a votat.

Întrebat de presă cum poate un membru al comisiei să observe ştampila, dar nu şi numele pe care este aplicată, preşedintele comisiei, uşor încurcat, a răspuns: "Ştampila n-ai cum s-o vezi, cum vezi ştampila ?".

Membrul comisiei de votare care i-a înmânat premierului Călin Popescu Tăriceanu buletinul de vot susţine că şeful Guvernului a folosit cartea de alegător, preşedintele comisiei declarând că, în aceste condiţii, votul nu este valid şi că va sesiza Biroul Electoral de sector.

Premierul Tăriceanu a votat la secţia deschisă în incinta clubului sportiv şcolar 5 din Calea Plevnei, adresă la care şi-a mutat recent domiciliul, iar la final a deschis în faţa membrilor comisiei unul dintre buletinele de vot şi a întrebat dacă ştampila este vizibilă pentru ca votul să fie valabil.

Preşedintele Biroului Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti, Ileana Dănăilă, a declarat că până în prezent nu a primit nicio sesizare legată de faptul că premierul Tăriceanu a votat cu cartea de alegător, precizând că votarea pe baza acesteia la alegerile locale nu este legală.

Judecătoarea Ileana Dănăilă a precizat că pentru orice încălcare a regulilor electorale se face o întâmpinare la Biroul electoral de sector şi dacă nu se soluţionează la acest nivel, se face o contestaţie la BEM.

Dănăilă a declarat că în cazul în care secretul votului este încălcat, din orice motiv, buletinul de vot se anulează şi alegătorul primeşte un altul în loc, pentru a vota din nou.

Purtătorul de cuvânt al BEC, Marian Muhuleţ, a declarat, duminică, referitor la prevederile legale privind scrutinul, că la aceste alegeri nu se votează cu cartea de alegător şi a arătat că până acum nu există o sesizare privind votul premierului Călin Popescu Tăriceanu.

"La aceste alegeri se votează doar pentru cetăţenii români cu cartea de identitate, cartea de identitate provizorie, buletin de identitate, paşaport de serviciu, paşaşaport diplomatic sau carnet de serviciu militar pentru elevii din şcolile militare", a spus Marian Muhuleţ.

El a precizat că nu are cunoştinţă de faptul că premierul Călin Popescu Tăriceanu ar fi votat cu cartea de alegător şi a menţionat că "nu se votează cu acest document, ci doar cu cartea de identitate".

Reprezentantul PDL în Biroul Electoral al secţiei de votare la care premierul Tăriceanu şi-a exercitat dreptul de vot a depus la preşedintele comisiei de votare o întâmpinare în care acuză că şeful Guvernului a încălcat legea, votând pe baza cărţii de alegător şi deschizând buletinul ştampilat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Preşedintele comisiei spune în procesul-verbal că Tăriceanu a folosit, nelegal, o carte de alegător.
 Vizualizări articol: 454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Preşedintele comisiei spune în procesul-verbal că Tăriceanu a folosit, nelegal, o carte de alegător0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Ultima ora

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei